prudkey Vloženo 25. Duben 2015 Sdílet Vloženo 25. Duben 2015 Nevíte náhodou někdo, něco o tomhle ? Není to moc potěšující okolnost.http://www.autoforum.cz/technika/motory-tsi-od-vw-trapi-spotreba-oleje-pojistovna-uz-je-nepojisti/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 Článek je o starších variantách motorů TSI (tam se to hlavně projevuje u některých 1.8 TSI a dvojitě přeplňovaných 1.4 TSI). A když se podíváš do vedlejších sekcí motorů OIII, najdeš tam toto a ještě toto. Takže jistý problém to u některých motorů může být. Ale činit z toho nějaké závěry je podle mě zatím předčasné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Žádná převratná novinka, ví se to dávno jak píše pavouk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Já měl tuším všechny tři iterace 2.0 TSI (kódy si nepamatuju, ale byla to OII RS, GVI GTI a teď OIII RS) a nejvíc olej žral ten první. Mezi výměnami oleje to zhamstlo tak litr až litr a půl. U GTI je to většinou tak půl litru až litr mezi výměnami, u OIII jsem zatím nedoléval (mám 22.000 na počítadle). Ale zase mám pocit, že mi u OIII někam utíká chladící kapalina. Ne nějak moc, ale už jsem asi třikrát doléval. Typicky se to stane v momentě, kdy to trošku rozpálím na dálnici (asi větší tlak způsobí větší únik?). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Zkontroluj si (nebo nech si zkontrolovat) těsnost termostatu. Hurikánovi přes něj unikala na stejném motoru chladící kapalina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Já měl tuším všechny tři iterace 2.0 TSI (kódy si nepamatuju, ale byla to OII RS, GVI GTI a teď OIII RS) a nejvíc olej žral ten první. Mezi výměnami oleje to zhamstlo tak litr až litr a půl. U GTI je to většinou tak půl litru až litr mezi výměnami, u OIII jsem zatím nedoléval (mám 22.000 na počítadle). Ale zase mám pocit, že mi u OIII někam utíká chladící kapalina. Ne nějak moc, ale už jsem asi třikrát doléval. Typicky se to stane v momentě, kdy to trošku rozpálím na dálnici (asi větší tlak způsobí větší únik?). Tak já u BWA ve dvojce dolévám mezi výměnami za 30 tis. km kolem 5 l, takže vlastně proběhne i jedna výměna oleje v mezičase mezi prohlídkami :-D U CHH ve trojce zatím nic, ale u nového auta bych ani žádná extrémní množství oleje dolévat nechtěl :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfspitz Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Já u svého auta nedolévám nic a jen jsem zkrátil výměnu na 10 tkm protože diesel si žádá své. Jinak ani do 15 tkm jsem nic nedoléval. Pokud je taková spotřeba oleje u koncernových motorů tak dávejte bacha na kat, ten se může zanést karbonem a to zapříčiní přehřívání hlavy. U některých značek to vedlo až k likvidaci motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal220 Vloženo 21. leden 2016 Sdílet Vloženo 21. leden 2016 olej tez mam dolity cc litr za 15tkm takze nic hrozneho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david87 Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 To fakt žere olej jenom mě? Mám RS 230, jezdim 5w40, najeto 55 000km a dolévám cca litr oleje na 10 000km Je fakt, že jezdím krátký trasy a občas jí docela protáhnu. Ale vždycky jdu přes 3500 otáček až když má olej 85 stupňů. Tak mi řekněte kde je chyba, když někde čtu ,že to nikomu neveme ani kapku 5w30 :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 Nikde nie je chyba.Kazdy motor spali olejove vypary ktore dycha plus vypary v normalej prevadzke.Liter na 10tkm je absolutne ok pri tychto olejoch.Ak niekto povie ze mu nezerie ani kvapku je to totalna blbost . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.