Přejít na obsah

Maximální rychlost elektronicky omezena?

cagy

Doporučené příspěvky

Zkoušel jsem maximálku (1.4 TDI 66kW DSG) a "normálně" mě to nepustilo přes 198 km/h (dle maxidotu/tacho). Otáčky byly, jestli si dobře pamatuji, pod 3500/min. Jel jsem z kopečka na Drážďany, takže auto zrychlovalo celkem svižně. Při 180 se mi rozsvítilo upozornění zimních pneu, které jsem zapomněl vypnout - mám už letňáky. Auto dále zrychlovalo. Po 190 najednou útlum a na 198 zásek. Okamžitá spotřeba spadla na 7-8 l/100km.

Měl jsem ještě, ani nevím proč, aktivováno varování při 200km/h (v maxidotu). Varování ale nepřišlo, kvůli těm chybějícím 2 km/h. Nicméně jsem varování smázl, rovněž i upozornění zimního obutí jsem deaktivoval a opět šlápnul na plyn.

Výsledek byl ten samý, při 198 km/h konečná.

V návodu jsem o omezení rychlosti nic nenašel. Máte s tím někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Mě to zatím pustolo na 207 km/hod (1,2 TSI, 81 kW), na víc jsem neměl čas, jelikož bylo plné auto a začal mírný kopeček. Ale otáčkama jsem točil zcela jistě pod 4 000, takže kdyby byla síla a místo, dalo by se jet více. Každopádně mě u této rychlosti překvapila stabilita, byť s naloženým autem, tak stabilnější, než jsem čekal. Dá se říct, že při zavřených očích spolucestující nemají tušení, jestli jedete 100 nebo 200...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...