Publikováno Červenec 1, 201510 r Necháváte malý techničák v autě? Střídáme se o auto se ženou, takže varianty jsou buď že bude fixně v autě (což ale nevím, jak se líbí pojišťovnám/PaCH v případě krádeže auta), nebo nosit z auta, pak ale s rizikem, že ho každou chvíli zapomeneme. A teď babo raď :-/
Červenec 1, 201510 r Beru ho z auta a nechávám na klíčích doma na poličce i se zelenou kartou, pokud ho nezapomenu nebo hned zas někam nejedu. Jezdím sice v autě sám, ale pro jistotu. Upraveno Červenec 2, 201510 r od Ovce
Červenec 1, 201510 r Známá platila pokutu 5000 Kč, když jí šlohli auto a při hlášení krádeže policii přiznala, že v něm nechala malý techničák. Pojišťovně (čsob) to bylo jedno.
Červenec 1, 201510 r Hmm, nechávat techničák v autě je fakt odvaha. Jesli je mladá pěkná, ať jezdí bez techničáku, většina policajtů jsou stejně chlapi:-)
Červenec 1, 201510 r Autor Hm, a jsu zase u toho. Sice chápu, že "auto není trezor", ale taky to není nákupní taška kterou kdokoliv odnese a stejně, už vůbec se v něm nemá nikdo cizí co hrabat. Zadalší, malý techničák má pro zloděje stejně (skoro) nulovou hodnotu. Himl, koho ten zákon chrání...
Červenec 1, 201510 r Pro zloděje má ten malý techničák právě velkou cenu. Auto pěkně odemkne a odjíždí i s doklady od vozidla, a i kdyby ho hlídka zastavila nic mu nemůže a zloděj v klidu odjede. My doklady v autě nenecháváme.
Červenec 1, 201510 r Autor To si zrovna právě že nemyslím. Má čas po tu dobu, dokud se krádež nenahlásí (což může být samozřejmě dlouhé různě). Ze zkušenosti - policie při běžné silniční kontrole stejně papíry lustrovala, i když byly kompletní. Ale to podstatnější - nevím jak vás, ale mě policie za posledních 5 let zastavila 1x a to ještě po půlnoci, když chytali opilce (já zrovna vezl ženu do porodnice :-)). Ženu stavěli 2x, jednou při velké celostátní akci (to se auta asi moc krást nebudou) a jednou při běžné lokální akci. Pravděpodobnost, že zastaví zrovna čórkaře je teda, aspoň tady na jihu, limitně nula. Aby nedošlo k mýlce - ročně najezdíme tak 20 tisíc km po půlce republiky, od ČB po TP/CV, takže sice žádný kamión, ale ani nedělní nákupy.
Červenec 1, 201510 r tiez si osobne mysli ze to je blbost nechavat technicak v aute, zelena,biela karta, ek, stk zostava v aute
Červenec 1, 201510 r Já se to snažím dělat jako Ovce, i když jezdívám sám - nechávám techničák a zelenou kartu pod klíčema v chodbě.
Červenec 1, 201510 r Autor No, uz vymýšlím způsob, kterak OTP svázat s klíčem od auta. Jakmile to bude volně, tak s tím v peněžence každou chvíli někdo bude cestovat po všech čertech :-/ Už by mohly být nějaké elektronické OTP, čipová nálepka ke klíčům apod. Tím by to bylo vyřešeno jednou provždy :-)
Červenec 1, 201510 r Jak je řečeno výše,pokud to pojišťovně neva tak to neřeším. Jaká je šance že moje 4roky staré auto v noci zastaví??? Hodně malá. krádež zjistím stejně až ráno a to už bude auto rozebrané někde v PL (bydlím v Ostravě) S techničákem nebo bez...
Červenec 2, 201510 r nevím jak vás, ale mě policie za posledních 5 let zastavila 1x a to ještě po půlnoci, když chytali opilce Mám auto třičtvrtě roku a stavěli mě 2x. Jednou když jsem u prodejce auto zkoušel(prasklá žárovka v denním) a to jsme jen vyjeli z brány a pak asi před měsícem. Ale měli nějaký rozhašení systém pač furt blekotal kolegyní, že je to nějaká blbost a pustil mě dál(asi jim to hlásilo, že bylo ukradeno). Já se to snažím dělat jako Ovce, i když jezdívám sám - nechávám techničák a zelenou kartu pod klíčema v chodbě. V Praze mě auto stojí na hlídaném placeném parkovišti takže tam to většinou nechávám v autě, ale když dorazím domů tak to beru z auta. No, uz vymýšlím způsob, kterak OTP svázat s klíčem od auta. Jakmile to bude volně, tak s tím v peněžence každou chvíli někdo bude cestovat po všech čertech :-/ Špatně jsem to napsal. Techničák a kartu položím na klíče, takže bez toho neodejdu k autu. Rád ti to o víkendu vyfotím .
Červenec 2, 201510 r Autor Což fotit netřeba, táta to taky takhle dělá, takže to je furt pokupě. Spíš je problém, když člověk zastaví u obchoďáku na nákup, tak si strčí klíče do auta a techničák někam do kapsy a pak doma jen hodí klíče kam patří a na techničák nevzpomene. Nevzpomene proto, že má frmol s dvěma prcky (obzvl. ujel-li aspoň 100km) a je rád, že auto nezapomene vůbec zamknout. Ad policie: tak to máš štěstí :-) Já bych si osobně přál je vidět častěji, vzhledem k tomu, jak to na silnicích občas vypadá. A ježto jezdím předpisově, tak mi nevadí, když mě zastaví.
Červenec 2, 201510 r V tomhle případě u obchoďáku jsem tak na půl lajdák, pač ho občas nechám v autě. :-)
Červenec 2, 201510 r Autor Ok, přesvědčili jste mě. Trochu jsem to pořešil - mašle z konference s karáblí (mám i hezčí mašle, ale tahle minimalistická se zdá nejlepší), na karábli klíč od auta a OTP ve futrálu. Když sednu do auta, přehodím šňůru za volant, takže vůbec neplandá, nepřekáží a na vyskočení do obchodu ideální. A ještě se dají připnout např. klíče od domu (mám kroužek s dvěma klíči, nesnáším ty obrovské svazky).
Červenec 3, 201510 r Mě by stačilo jelikož jezdím jen já autem, kdyby byl techničák malej jako občanka a řidičák. Aspoň by se mě vešel do peněženky k ostatním dokladům.
Červenec 3, 201510 r .. a to si technicak berete z auta pokazde, kdyz nekde vystupujete a jdete nakoupit, pro chleba atd?? no, ja ho nechavam v aute, nevydelavam ho...
Červenec 3, 201510 r Pokud parkuju v Praze na hlídaném placeném parkovišti většinou ho tam nechávám. Pokud jsem doma před barákem beru si ho sebou. Při nákupu jak kdy, pokud jdu sám a vím, že jsme během chvíle zpět neberu, ale občas když je to na delší dobu ho vezmu(akorát mě ale pak otravuje v kapse :-))
Červenec 3, 201510 r Nerad cokoliv co se mě houpe na krku. Nikdy jsem tam nenosil ani klíče ani telefon natož techničák . To raději ho přetrpím v zadní kapse u peněženky . Ale je to každého věc jak to vyřeší.
Červenec 3, 201510 r Autor Já taky nerad, ta šňůra na krk má platnost jen při tom skoku pro chleba :-) Jinak to jde do tašky/báglu hned po zamčení auta.
Červenec 3, 201510 r Nakolko jazdim zatial sam, tak technicak a ostatne papiere k autu mam v penazenke. A tu si beriem sebou stale -- Z mobilu
Červenec 3, 201510 r Nevím jak "malý techničák" na Slovensku, ale český se do běžné peněženky co nosí asi většina chlapů nevejde aniž by se nezničil.
Červenec 3, 201510 r Autor No, já třeba ani peněženku nenosím. Mám doklady, ve kterých jsou strčené bankovky, mince po kapsách. Ale často beru jen podmnožinu dokladů v průhledném futrálku, typicky OP+ŘP nebo OP+MHD lítačka. Tam by se techničák vešel, ale manželka by plakala
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.