Přejít na obsah

Zadní náprava-buben

Janysek

Doporučené příspěvky

Problém ručnej je v tom, že čo je pod lakťovou opierkou šrob čo drží laná tak ten šrob je už maximálne dotiahnutý a brzdí to dobre tak na 4-5 zube. A pred dvoma rokmi na STK bol mierny problém z pravým bubnom ale podarilo sa to technikovi rozbrzdiť, teraz som na nom musel aj valček meniť lebo tiekol. A mám pocit, že pri normálnom brzdení ten zadok málo zaberá.

Objednám lanovody vymením a ak nepomôže tak sa vymenia aj bubne aj pakne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seřízení ručky v interiéru by měly nahradit samostavy, které vymezí automaticky vůli. Možná jsou zatuhlé a pomohlo by promazání. Mně ručka vždy brzdila nahoře, počítám 4-5 zub jak píšeš, akorát že když ji vyčistím tak brzdí lépe.S nájezdem 240 tkm bych řekl, že by bylo dobré vyměnit jak buben tak čelisti.

Odkaz ke komentáři

Ja som ich čistil už asi dokopy 5 krát a vždy tam bolo dosť čierneho prachu, takže asi to vymením.

Aké máte skúsenosti z bubnom TRW ?? Ja mám od tohto výrobcu predné kotúče a aj platničky a brzdia na jednotku. 60€ za origo bubon sa mi moc nechce dávať. 

A tieto brzdové čelusti. TU

AKé bubny by ste odporúčali dať ?? Na výber je 6 druhov čínu vylučujem. http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=6Q0609617

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Dnes som vymenil zadné bubne aj pakne značka bubnov TRW a pakny sú Ferodo Premium, brzdiť to brzdí ale je to ešte také nemastné neslané. 

Treba to zabehnúť ?? Ručna je tiež ešte taká divná no, brzdí ale asi to budem musieť ešte pritiahnúť aby som prešiel cez STK.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Chcem sa spýtať, je možné, že nové laná sú dlhšie ako staré original ?? Pretože už mám niekoľko mesiacov a aj niekoľko tisíc km od výmeny zadných bubnov plus lanovodov a stále ručná zaberá až hore.

Nožná brzdí veľmi dobre, aj samostavy fungujú dobre, na STK som síce mal nesúmernosť na hrane prejdenia, ale tam som mal problém so samostavmi resp. len na lavej strane kde síce bol očistený ale sám nechcel ísť dole tak ho trebalo namazať trocha a všetko už funguje. Ale tá ručná je stále nejaká slabá. 

Stretly ste sa niekto s tým, že lanovody boli správne kúpené alebo mali trocha iný rozmer ??

Lanovody mám tieto http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6q0609721m-lanovod-rucne-brzdy-cz-5330.html  je to česká výroba, nie sú to originály.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...