Publikováno Září 20, 20159 r Zdravím Prosím o radu: Dneska jsem ťuknul otcovi fábii junior (v techničáku čtu škoda SCAQVX01FM5) viz foto. Urvaný přední nárazník, levý přední blatník a zohlý rožek kapoty. Světlomet to taky trochu posunulo.Jelikož jsem študák a peněz nemám nazbyt, hledám nejlevnější řešení jak se s tím vypořádat. Napadlo mě tedy, sehnat ty díly někde na vrakovišti a nechat je tam namontovat (popř svépomocí). Bohužel ale nevím, jestli na juniora budou pasovat díly karoserie fábie vyššího modelu. Např jsem našel tento inzerát - <http://auto.bazos.cz/inzerat/51424509/Skoda-Fabia.php>.Nebo myslíte že je lepší s tím jet do servisu?Moc díky za každou radu s pozdravem Slávek
Září 20, 20159 r Ahoj, nenafotil jsi chladičovou stěnu jak to sní vypadá. Ale jinak díly ti sedět budou. Doma to udělat lze,ale přesto ti doporučuji na demontáž a montáž někoho kdo ví nač sáhnout a nedělá to prvně. Určitě bude třeba díly trošku připasovat.
Září 20, 20159 r Autor Díky moc za odpověď! Mrknu se na chladičovou stěnu a nafotím. To je moc dobrá zpráva, že budou sedět díly Mohl bych se zeptat, kolik je podle vás rozumné dát takhle za levý přední blatník a nárazník z druhé ruky ? Kolik je podle vás dobrá cena?Jo toho mechanika asi bude třeba najít no... Moc díky !
Září 20, 20159 r Trochu to poznam tam na 90% bude zlomena/nalomena stena chadiča (ako pisal Mirek) ale bez vymeny toho dielu ešte bude služiť. A je dost pracna ta vymena. Na svetlomet dostaneš opravne uška a nemusiš cele kupovať. Do servisu nie! tam ťa oholia najdi slušneho garažistu.
Září 21, 20159 r Předník blatník cca1000-1500Kč,nárazník cca2000-2500Kč.Záleží hodně na stavu dílú. Upraveno Září 21, 20159 r od Mirek 835
Září 22, 20159 r Autor Tak dneska táta na vrakáči našel blatník za 1000,- a nárazník za 1500,-. Teď už jen najít nějakého fachmana, co by nám to levně namontoval.Kolik si myslíte, že si za výměnu blatníku a nárazníku + vycentrování světlometu vezme / měl by vzít ? Díky
Září 22, 20159 r No já nepočítám,že vymění jen blatník a nárazník. Bude tam na opravu víc menších věcí. Jak už ti psal i Hubo44 i oprava chlad.stěny. cenu ti neřeknu. Vážně jsi dal málo fotek.
Září 22, 20159 r V levým rohu kastle před kolem je třeba i nádobka na kapalinu pro ostřikovače s čerpadlem a náraz mohl nakřápnout i další věci. Důležitý je vědět, že fábula Junior není konstrukční varianta "obyčejný fábule", ale jen designová a výbavová = kromě toho, že se "džůnyjórky" dělaly jen s nejslabším dostupným motorem, nedostávaly některý prvky výbav jako je rádio (mívaly jen přípravu), servořízení, před spolujezdcem měly jen otevřenou poličku a ne uzavíratelnou schránku atd - a zvenku se jasně lišily absencí lakování plastovejch dílů kastle = vnějších zpětnejch zrcátek a obou nárazníků, tak HLAVNÍ KONSTRUKCE JE SHODNÁ = tvarově se ale všecky díly shodujou s vyššíma výbavovýma stupněma (s výjimkou těch, kde jsou třeba ty zavíratelný přihrádky atd), takže všecky plechy a 99% ostatních dílů sedí. Montáž dílů z vrakálu bych ale radši nechal na mechánovi - minimálně ví, KAM ještě se musí podívat, aby zjistil MOŽNÝ POŠKOZENÍ, který by tobě jako laikovi uniklo (nic si z toho nedělej, mně taky - nejsem odborník na kastle). A co najde, to taky dokáže opravit nebo minimálně říct, co je dalšího ještě potřeba dokoupit nebo jinak opatřit.
Září 24, 20159 r Autor Jo díky moc za info pánové! Udělal jsem fotky vnitřku, dám je sem až se vrátím z práce. Ano, opravdu je hned za tím blatníkem ta kapalina pro ostřikovače, ale od podívání nevypadá poškozeně, ani plech blatníku z té vnitřní strany není pokrčený - tedy usuzuju že škody na vnitřku budou žádné/minimální. Jo budu hledat nějakého chlapíka, co má fábie v ruce.Díky moc SlávekEDIT: http://jonny100.rajce.idnes.cz/Fabia/#P1080258.jpg Upraveno Září 24, 20159 r od Slav3k
Září 25, 20159 r Autor Tak jsem právě zjistil, že můj drahý otec koupil nějak zvláštně ten blatník a přední nárazník NENALAKOVANÉ oboje za 1500 ... A prý lakování by mělo stát dalších 5000,- To asi není moc výhodné že?
Září 25, 20159 r Jak píše Standa, nárazníky bez laku jen v "přírodní černi" jsou vnější vizuální znak Juniorů - a ten blatník pokud by nebyl s identickým odstínem laku by se stejně musel lakovat = tzn. zlehka obrousit (zdrsnit) , nakytovat, vybrousit a stříknout finálem, takhle máš jistotu že je novej nebouranej a stačí ho jen nazákladovat, stříknout plničem, vybrousit do "prdýlkova" a pak fouknout venkovním lakem. Cena 5000 je myslím příslušná k tomu, že to ten mechoš nebude dělat sám, ale "přeprodá zakázku" profi lakovně - a sám si zaúčtuje "příplatek za zprostředkování" = kdyby sis to do tý lakovny odvezl a domluvil sám, myslím že by se přímo s lakovnou dala dohodnout nižší cena - záleží na tom kdo a kde by to stříkal (a taky čím = jakým materiálem). Mechoš má na blatník paušál a co mu lakýra sleví, to jednoduše strčí do kapsy. Buď rád, že nemusíš nechávat lakovat nárazník, to by vyšlo dvakrát dráž než ten blatník. Pro ilustraci - zhruba někdy v květnu 2004 jsem jel služebně fábulí kombi přes střední Čechy a kousek od Nymburka na tuším I/38 jsem na takovejch vlnách uviděl až na poslední chvíli z nějakýho údržbovýho náklaďáku spadlej takovej ten stojánek co se používá spolu s červenobíle pruhovanou páskou na vytyčení třeba výkopu na silnici - prostě "čtyřka-pětka plech" ustřiženej do čtverce 30x30cm a uprostřed kolmo navařenej metr "dvacítky Roxoru". Tohle nadělení leželo napříč přes můj jízdní pruh a já to uviděl v rychlosti cca 90km/h tak na 10-15m před sebou. Zastavit už jsem samozřejmě nestačil, jen uhnout abych o ten plech nerozříz gumu - takže jsem ten skoro svisle trčící plech trefil přesně pod střed nárazníku a uváznul mi až pod motorem. Nárazník byl zepředu zdola rozseknutej jak sekyrou, naštěstí to neproseklo ani chladič, ani vanu motoru, já měl naštěstí dost duchapřítomnosti zavolat PaChy a nechat to zdokumentovat - sice mě to stálo skoro 2 hodiny zdržení než přijeli, nafotili a sepsali záznam, ale když jsem to poslepovaný izolepou dovezl zpátky do fabriky, tak to proplatila pojišťovna - ten nárazník se musel měnit celej a protože byl lakovanej, tak výměna+olakování jen toho nárazníku stála podle faktury 10 800,- včetně DPH ... Tu částku vím proto, že mi ji vedoucí hodil na stůl a říká "Ty vole, ještě žes ty chlupatý zavolal, tohle bys teď musel zacvakat sám!".
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.