Přejít na obsah

Cvaknutí od brzd po změně směru


iphonik4

Doporučené příspěvky

Zdravím! Jsem majitel OIII RS TSI DSG r.v.2015. Aktuálně najeto cca 7000km. Poslední dobou si čímdál víc všímám jevu, který jsem nespatřil ani na RS II FL, či na Superbu II FL 1.8TSI. Vždy, když při parkování změním směr (např po jízdě dopředu zařadím zpátečku) a pak zabrzdím, tak při první zabrždéní se vždy ozve cvaknutí od předních brzd. Jak kdyby se destičky o mm posunuly směrem jízdy. Dělá to vždy pouze první zabrždění. Druhé a další zabrždení to až do další změny směru nedělají. Byl jsem s tím v servisu. Tam mi kompletně rozdělali brzdiče, zjistil že je vše OK a vše řádně dotáhli. Nicméně servisní poradce mi říkal, že majitel autosalonu má Superba 3,6FSI a tam to dělá prý ještě více. Dokonce u nich byl jednou s jiným Superbem 3,6FSI zákazník, který měl stejný "problém" a dohnal to až do výměny brzdičů. Prý to nepomohlo. Dále to prý zkoušel na jiné RS III, ale TDi a tam to prý také dělalo. Závěr tedy je, že u nejvetších brzdičů, které ŠA montuje je to prostě konstrukční vlastnost. Ptám se tedy majitelů trojkových RS, trojkových Superbu 2.0 TSI a dvojkových Superbů 3,6FSI. Dělá Vám to také? Prosím neodpovídejte skrz slabší motorizace. U těch vím, že to vlivem menších brzd nedělá. Děkuji za odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já budu po zimě měnit přední destičky, celé to rozeberu a vyčistím. Podle mě jsou brzdy zalepené prachem, možná i vodící čepy. Podle mého "průzkumu" se brzdy v servisech běžně nečistí, maximálně prostříknou čističem brzd. Profukování stlačeným vzduchem je zakázáno, kvůli karcinogenitě. Pravdou je, že v zimě to tluče výrazně více než v létě a převážně na zadní nápravě. Tenhle problém jsem různě dotazoval už u Octavie I, následně u VW Golf VII a teď u Octavie III. Nikoho ani nenapadlo, že by něco mohlo být špatně. Prostě to jsou konzumní stroje, u kterých se s vysokou životností celku nepočítá. Já mám v plánu jezdit s mou 1.2 TSI do rozpadu, pak to chci do šroubku rozebrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...