Přejít na obsah

Problém s klapkou a zvýšeným volnoběhem

Epicop

Doporučené příspěvky

Mám následující problém............před několika měsíci jsem čistě preventivně vyčistil škrtící klapku (motor AGU, mechanicky ovládaná), podotýkám že auto do té doby fungovalo bez problémů. Po vyčištění klapky začal sporadicky blbnout volnoběh a to tak že byl zvýšenej, nebo to houpalo. Provedeno opětovně základní nastavení na VAGu, ale problém se vždy vrátil s tím, že to házelo vždy chybu na klapce (už nevím jakou konkrétně). Nechtělo se mi dávat 6 tis za novou klapku, koupil jsem teda starší na stejnej motor. Koupenou klapku jsem vyčistil, namontoval, provedeno nastavení a auto jezdilo 14 dní úplně normálně. Pak se začal postupně projevovat vyšší volnoběh a to sporadicky, pak častějc a teď už je to trvalej stav. Drží mi to volnoběh 1300 až 1600 ot/min :kol-32: . Zajímavý je, že když je motor úplně studenej, tak místo aby si držel lehce zvýšenej volnoběh a postupně klesal (tak jak je normální), tak po startu to padne hned na nějakejch 850 ot, jako kdyby si myslel že je zahřátej a pak se postupně zvyšuje na těch cca 1500. Když nastartuju teplej motor, tak otáčky jdou v první chvíli na správnou hodnotu, tedy někam pod 900 ot, ale to jen na půl vteřinky a pak už se postupně zvyšujou na oněch 1500 ot.

Řikám si, že kdyby ta jetá klapka co jsem koupil byla vadná, tak proč teda fungovala 14 úplně normálně. Nerad bych dal 5 nebo 6 tisíc za novou a zjistil, že to klapkou není. Už jsem vyměnil i baterku, ta stará už dodělávala, zkontroloval kostry, kontroloval různý kontakty. Auto jinak funguje normálně. 

Nemáte někdo nějakej spásnej nápad??? Je to docela nepříjemná závada. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...