Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Před lety jsem si koupil novou škodu fabii 1,2 HTP 47 kw. První rok jezdila naprosto v pořádku, další rok jsem si koupil nové autoradio a nechal si ho namontovat v autorizovaném servisu a od té doby začaly problémy. Auto v zimě nestartovalo. Poté, co jsem oběhl pár autorizovaných autoservisů, kde jedni tvrdili, že je to batérkou, druzí nevěděli, až nakonec ve třetím mi řekli, že je problém s klapkou řídící jednotky (nedobíjí baterku) a nová jednotka je za 20 tisíc. Auto bylo v té době v záruce. Oprava proběhla tak, že řídící jednotku nevyměnili, ale prý něco udělali s tou klapkou a kdyby to zlobilo, tak že se mám ozvat. Problém samozřejmě nastal a trvá dodnes. 

Nechce se mi tomu věřit, ale slyšel jsem, že některé autoservisy při běžné opravě vezmou funkční řídící jednotku a strčej vám tam defektní. Bohužel dovolání na opravu není možné. 

Vloženo (editace)

Nazdar o jaké klapce řídící jednotky píšeš netuším. Autorádio mohlo a pořád může vybíjet baterku. Tahle problematika je tady  popsaná chce to jen číst. Baterku dokážou vybít i jiné jednotky v autě,ale píšeš,že to začalo po montáži autorádia,tak bych se zaměřil na nej. Slušný servis,nebo autoelektrikář dokáže vše lehce proměřit,pokud nemáš základní znalosti ty.

Editováno: , autor: Mirek 835
Vloženo

terminologicky je ten příspěvek opravdu zapeklitý. Ono totiž není ani jasné jak se to nestartování projevuje - nechce to naskočit, nebo chybí "šťáva" na točení startérem? Pokud to druhé, tak bych změřit klidový odběr proudu, pokud je ok, tak novou baterku. Pokud není OK, tak hledat příčinu a vyndavat pojistky. Ale vzhledem k tomu, že očividně netušíš, co se pod kapotou odehrává (nic ve zlém, každý máme jiné starosti), tak ti asi nezbude než další servis.

Vloženo

zdravím,jen takovou perličku:k vánocům jsem dostal voltmetr do zapalovače a já, nic zlého netuše jsem ho tam nechal i při zaparkování před domem.Za 3 dny jsem přišel k autu a nenatočil.Myslel jsem, že je pryč baterka (má už 7 let), ale pro jistotu jsem ji nabil a vyndal měřák.Měsíc bez problémů,tak jsem zkusil znovu zapojit měřák a znova vybitá baterka.Takže blbý voltmetr mi spolehlivě vybíjel baterku.A to by mě fakt nenapadlo.A kamarádce spolehlivě vybil baterku alarm v pohotovostním režimu.Taže fakt vzít měřák a hledat kudy to teče.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...