Pajuslimbus Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 (editace) Zdravím, rád bych Vás požádal o radu v řešení popsané situace.. Superb I, 2.5tdi rv. 2004. Za běžné cesty začal v jednom kuse troubit klakson.. - zastavil jsem, vypl motor, nastartoval - troubil stále.... Vytáhl jsem pojistku a přestal. Po jejím zpětném zasazení funguje v pořádku. Spolu s klaksonem - který jako jediný jede, nefungují stěrače, ostřikováče, občas nejedou světla, nefungují blinkry - výstražný fungují. Prozkoumal jsem fórum a došel k závěru, že by na vadě mohl být "ořech" spínací skříňky - resp. spínač startéru. Ten se vyměnil minulý týden a problém se nevyřešil ani nezlepšíl. Pojistky zkontrolovány vše ok.. Pojistky 12V od komfortky u pedálu a ukostření taky prošlo kontrolou - vše v pořádku. ŘJ žádný problém nehlásí. Nevíte prosím, kde hledat závadu popř. co jí může způsobit? V servisu, ač to není autorizovaný, si s tím moc neví rady. Díky moc všem za čas a rady. Editováno: 19. leden 2016, autor: Pajuslimbus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Začal bych kontrolou všech kostřících bodů dle DP (dílenská příručka)elektrická schemata (http://forum.skodahome.cz/topic/102140-d%C3%ADlensk%C3%A1-p%C5%99%C3%ADru%C4%8Dka-a-u%C4%8Debn%C3%AD-pom%C5%AFcky-superb-i/). Je tam stránka, kde všechny jsou nakreslené (zejména kostřící bod vlevo u A-sloupku, pod kobercem a v motorovém prostoru... Dále sundej dekl po volantem. Uvidíš tam tlusté červené kabely s očkama na 10klíč (propojení s kladným pólem v kabelovém svazku přístrojové desky-říká se tomu svorka 30). Zkontrolovat dotažení, ev.dotáhnout Rovnou postupně projeď a prostříkej všechna relátka, která tam uvidíš Pokud nic z toho, budeš muset jít po kabelových svazcích, trochu noční můra... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajuslimbus Vloženo 27. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2016 Ahojte, Teď jsem vyjel ze servisu a tak pro uzavření celé věci se jdu podělit s výsledkem. Závada byla v relé a pojistkove skříňce. Defakto tam došlo k menšímu "vypálení". Kontakty očistil, opravil, funguje. Otázkou je na jak dlouho pak by to chtělo vyměnit celou skříňku. Přikládám foto, třeba to někomu pomůže. Díky moc 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 To víš, že pomůže ! Dobrá práce p.elektrikáře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.