Pajuslimbus Vloženo 19. leden 2016 Vloženo 19. leden 2016 (editace) Zdravím, rád bych Vás požádal o radu v řešení popsané situace.. Superb I, 2.5tdi rv. 2004. Za běžné cesty začal v jednom kuse troubit klakson.. - zastavil jsem, vypl motor, nastartoval - troubil stále.... Vytáhl jsem pojistku a přestal. Po jejím zpětném zasazení funguje v pořádku. Spolu s klaksonem - který jako jediný jede, nefungují stěrače, ostřikováče, občas nejedou světla, nefungují blinkry - výstražný fungují. Prozkoumal jsem fórum a došel k závěru, že by na vadě mohl být "ořech" spínací skříňky - resp. spínač startéru. Ten se vyměnil minulý týden a problém se nevyřešil ani nezlepšíl. Pojistky zkontrolovány vše ok.. Pojistky 12V od komfortky u pedálu a ukostření taky prošlo kontrolou - vše v pořádku. ŘJ žádný problém nehlásí. Nevíte prosím, kde hledat závadu popř. co jí může způsobit? V servisu, ač to není autorizovaný, si s tím moc neví rady. Díky moc všem za čas a rady. Editováno: 19. leden 2016, autor: Pajuslimbus Citovat
SUP1 Vloženo 19. leden 2016 Vloženo 19. leden 2016 Začal bych kontrolou všech kostřících bodů dle DP (dílenská příručka)elektrická schemata (http://forum.skodahome.cz/topic/102140-d%C3%ADlensk%C3%A1-p%C5%99%C3%ADru%C4%8Dka-a-u%C4%8Debn%C3%AD-pom%C5%AFcky-superb-i/). Je tam stránka, kde všechny jsou nakreslené (zejména kostřící bod vlevo u A-sloupku, pod kobercem a v motorovém prostoru... Dále sundej dekl po volantem. Uvidíš tam tlusté červené kabely s očkama na 10klíč (propojení s kladným pólem v kabelovém svazku přístrojové desky-říká se tomu svorka 30). Zkontrolovat dotažení, ev.dotáhnout Rovnou postupně projeď a prostříkej všechna relátka, která tam uvidíš Pokud nic z toho, budeš muset jít po kabelových svazcích, trochu noční můra... Citovat
Pajuslimbus Vloženo 27. leden 2016 Autor Vloženo 27. leden 2016 Ahojte, Teď jsem vyjel ze servisu a tak pro uzavření celé věci se jdu podělit s výsledkem. Závada byla v relé a pojistkove skříňce. Defakto tam došlo k menšímu "vypálení". Kontakty očistil, opravil, funguje. Otázkou je na jak dlouho pak by to chtělo vyměnit celou skříňku. Přikládám foto, třeba to někomu pomůže. Díky moc 1 Citovat
SUP1 Vloženo 27. leden 2016 Vloženo 27. leden 2016 To víš, že pomůže ! Dobrá práce p.elektrikáře Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.