Publikováno Leden 28, 20169 r Dobrý den,rád bych se podělil o zkušenost s odpojením EGR ventilu. Motor 1,6 CR,rok výroby 2010, přes 70 000km. Začala svítit kontrolka a motor padal do nouzáku. Ve dvouch servisech konstatováno: nutná EGR výměna. Na internetu jsem našel firmu, která dokáže ventil mechanicky a softw. odpojit.Cena asi 4tis. Kč. Na téma odpojení EGR ventilu jsem našel v různych recenzích pouze pozitiva, takže jsem si to nechal provést. A nyní mé zkušenosti. 1. spotřeba nafty se měla snížit min. o 0,5 litru. I když jsem tomu moc nevěřil,netušil jsem,že se mi spotřeba zvedne o 0,3 l (měřeno dlouhodobě po dobu 10 měsíců od odpojení) 2. při jízdě do 15 tis.ot. na 4. a 5.převodový stupěň, cítím lehké vibrace,přenášející se z motoru na plyn.pedál (diagnostika vstřikování OK) 3. po dobu 4,5 roku od zakoupení auta se mi nikdy nestalo,že by svítila kontrolka nutnosti regenerace DPF. A to jsem jezdil ze 70% krátké trasy do 15km. Po odpojení EGR pokaždé když jedu delší trasu (ca 150 km a více), tak druhý nebo třetí den se rozsvítí kontrolka DPF. Podotýkám,že ty delší trasy jedu po dálnici, přes 130km/h, přes 2.tis.ot. Celá trasa bez zastavení nebo zpomalení. Takže pak musím znovu na dálnici a auto 15 min. "protáhnout",aby kontrolka zhasla. Při tak dlouhé jízdě (1,5 hod.) by se přeci měly splodiny dokonale spálit ! Tak proč mi to další den ukazuje,že je nutná regenerace DPF ? 4. údajně se s odpojením EGR ventilu snižuje podstatně životnost DPF. Takže začínám vážně uvažovat o tom, že ten ventil nechám znovu zapojit a pak vyměnit za nový (cena přes 20tisic Kč). Budu velmi rád, pokud se někdo v této problematice vyzná, že napíše svůj názor k těmto 4.bodům. Děkuji předem
Leden 28, 20169 r 1. spotřeba nafty se měla snížit min. o 0,5 litru. I když jsem tomu moc nevěřil,netušil jsem,že se mi spotřeba zvedne o 0,3 l (měřeno dlouhodobě po dobu 10 měsíců od odpojení) -->> tohle je divné, ale za sebe bych si dojel za někým kdo se zabývá chiptunningem 2. při jízdě do 15 tis.ot. na 4. a 5.převodový stupěň, cítím lehké vibrace,přenášející se z motoru na plyn.pedál (diagnostika vstřikování OK) -->> nedělá tohle spíš dvouhmota? mezi motorem a plynovým pedálem není mechanická vazba... 3. po dobu 4,5 roku od zakoupení auta se mi nikdy nestalo,že by svítila kontrolka nutnosti regenerace DPF. A to jsem jezdil ze 70% krátké trasy do 15km. Po odpojení EGR pokaždé když jedu delší trasu (ca 150 km a více), tak druhý nebo třetí den se rozsvítí kontrolka DPF. Podotýkám,že ty delší trasy jedu po dálnici, přes 130km/h, přes 2.tis.ot. Celá trasa bez zastavení nebo zpomalení. Takže pak musím znovu na dálnici a auto 15 min. "protáhnout",aby kontrolka zhasla. Při tak dlouhé jízdě (1,5 hod.) by se přeci měly splodiny dokonale spálit ! Tak proč mi to další den ukazuje,že je nutná regenerace DPF ? -->> odpojením EGR se výrazně snižuje kouřivost motoru 4. údajně se s odpojením EGR ventilu snižuje podstatně životnost DPF. Takže začínám vážně uvažovat o tom, že ten ventil nechám znovu zapojit a pak vyměnit za nový (cena přes 20tisic Kč). -->> viz předchozí odpověď.
Leden 28, 20169 r 2. při jízdě do 15 tis.ot. na 4. a 5.převodový stupěň, cítím lehké vibrace,přenášející se z motoru na plyn.pedál (diagnostika vstřikování OK) Co bys nechtěl, když motor točíš na 15 tisíc otáček.
Leden 28, 20169 r to DPF ko pude brzo kukat . kdybys přidal 5000 mohl si mit novej dil .100tkm klid a neřešit ...........http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l131512dq-chladic-zpetneho-vedeni-spalin-egr-ventil-oe-19622.html
Leden 28, 20169 r Autor Luďa: ...A kolik točíš ty, přes obec 50km/h ? Supr: 9100,-Kč stoji pouze nový díl. Práce na půl dne (musíš vyházet půlku motoru). Tzn. celková cena přes 20.tisíc. A jak jsem uvedl, rozhodnul jsem se pro tuto variantu,protože jsem se dočetl pouze o pozitivech odpojení EGR. Kdybych měl dnešní zkušenost, rozhodnul bych se asi jinak....
Leden 28, 20169 r Autor Luďa : podstata tohoto problemu je v tom,že se auto chovalo jinak před odpojením EGR jak po odpojení....
Leden 28, 20169 r Supr: 9100,-Kč stoji pouze nový díl. Práce na půl dne (musíš vyházet půlku motoru). Tzn. celková cena přes 20.tisíc. To nie,uber aspoň 5.000
Leden 29, 20169 r Nevím kolik stojí opětovné zapojení, ale výměna mě přišla na cca 12 500,- při 157 000km Já bych řekl že točí 1 500 otáček a ne 15 000 otáček Pokud mám otáčky pod 1 500 a to myslím více jak 200 tak motor duní a začíná se dusit
Leden 29, 20169 r A to jeste nevime, jak mu pani vyradili a co povidaji readiness kody... Dojet za nejakym motorarem a pak se uvidi, egr neni pro motor nic prinosneho, ale musi se to vyradit spravne
Leden 29, 20169 r 2Kyselinka Já též jezdím zásadně přes 1500 ale občas se stane že to klesne a pak hned podřazuji
Leden 29, 20169 r Ja podradujem skor, cize aj tak tych 1500 nevidim Jedine mozno vo vynimocnych pripadoch, v nejakej kolone, ked 2jka je uz vela a 3jka toci nieco cez 1500. Ale k veci, odpojenie egr je hlupost a clovek to zisti az ked posle do hrobu dpf. Inak by ma zaujimalo ci si si pred vyradenim egr zapisal zanesenie dpf a ako ho mas zaneseny teraz, po tych km.
Leden 29, 20169 r Luďa: ...A kolik točíš ty, přes obec 50km/h ? Rozhodně ne 15 tisíc (15000) otáček. Můj motor má max 7000.
Září 19, 2024Zář 19 Já bych se jen chtěl zeptat jak je to s odpojením EGR (chiptuning) a technickou kontrolou? Díky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.