Přejít na obsah

Nefunkční DO centrálního zamykání


pajamichal

Doporučené příspěvky

Ve Felicii 4/95 mám  centr. zamykání  4 dveří  na DO bez alarmu. Otvírání a zavírání na klíč v poho. Nelze ovládat DO. Baterka v poho. Rezervní  ovladač  se chová stejně.Ledka  se rozsvítí, světla auta při zamykání na krátkou chvilku taky, ale neotevře a nezavře. Při otvírání auto nebliká.  DO model EAGLE  III, Leopard RS-250 .  ŘJ je přišroubovaná  pod budíkama  vzadu, bez demontáže krytů nepřístupné.

Díky za podněty na co se zaměřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) pokud LEDka při zmáčknutí tlačítka na DO svítí a zároveň auto signalizuje světelně (blinkrama???) snahu o zamykání/odemykání, nehledal bych chybu v DO - kdyby nefungoval přenos povelu a jeho odsouhlasení jednotkou centrálu, nedělo by se nic. Typ DO je k rozpoznání závady úplně zbytečnej údaj.

2) pokud auto blikne po přijetí povelu, funguje základní napájení ŘJ centrálu = není potřeba hledat, jestli do jednotky jde proud.

3) je potřeba odpojit kabeláž od ŘJ k jednotlivým motorkům ve dveřích a ty motorky vyzkoušet jednotlivě připojením na baterku = zdroj 12V, jestli fungujou samy bez ŘJ.

4) pokud motorky budou OK, je potřeba se zaměřit na samotnou ŘJ, jestli fungujou správně výkonový spínače - a tady už je to práce pro elektronika, protože bez znalosti zapojení uvnitř ŘJ jseš v zádeli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U sestry jsem řešil něco podobného, tam tedy centrál nešel ani na klíč. Vyndal jsem budíky a tam, pokud si správně po té době pamatuji, bylo relátko, ke kterému sice šlo 12V, ale v případně požadavku se snížilo asi na 5V. Pomohlo natažení nového drátu se stabilními 12V. Pokud se s tím relátkem schovaným za budíky pletu, omlouvám se a opravte mě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...