Jenyk Vloženo 22. Září 2006 Sdílet Vloženo 22. Září 2006 Občas se mi stane,že při jízdě začne padat teplota motoru.Někdy spadne tak do půlky, někdy úplně.Po chvíli jízdy se zase začne vracet nahoru.Pak třeba půl dne nic a zase to samý.Jednou když byla teplota dole tak jsem sáhl na hadice co vedou k chladiči a ta horní byla teplá,ovšem ta spodní skoro studená.Že by termostat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 vypada to na čidlo teploty (mělo by se napsat i ve vagu) termostat spíš ne ty hadice tak bývají Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martan Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 To samé jsem měl loni. Taky to bylo čidlo teploty. Měl jsem to ještě na zaruku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 Před týdnem jsem ho měnil na Fábii.Přesně ty samé příznaky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenyk Vloženo 23. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2006 No VAG napsal snímač teploty,nesmyslný signál - sporadicky se vyskytující závada.Tak ho nechám vyměnit a bude po ptákách.A ještě mě napadlo,nemohlo by to mít souvislost s kolísáním otáček volnoběhu?Někdy jsou normální a občas jsou tak 1200-1500. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 můžebto mít souvislos - je to i pro ř.j. motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace Vloženo 30. Září 2006 Sdílet Vloženo 30. Září 2006 Zdary.Mam Octu 1.9TDI 110HP a mam ten samej problém.Termostatem to určitě nebude,mam tam novej a dělá to pořád.Snad to bude to čidlo.Někdy byl problém v budíkách.Stačilo prej proletovat desku a bylo opraveno,ale měl jsem jí venku a rovnou jsem to vzdal.Zkusim to čidlo!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenyk Vloženo 30. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2006 Vyměnil jsem čidlo a teplota je v pohodě.Jen ten volnoběh je pořád vysokej, tak 1200 obratlí.Čím by to tak ještě mohlo bejt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace Vloženo 1. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2006 co máš za motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace Vloženo 1. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2006 Kolik stálo to čidlo,dával si orig.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenyk Vloženo 1. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Říjen 2006 to: Ace Čidlo jsem dával origoš,stálo 550,- mám Octu 2.0 r.v. 1999. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janko Vloženo 2. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2006 Chlapi, nevíte náhodou jak je to s barevným značením teplotních čidel? Mám 1.8 T model 2000. Někde se zeptají jakou mám barvu čidla a kolik polů a jinde řeknou že na barvě nezáleží, že jsou všechna čidla stejná. Tak teď nevím komu věřit. Stávající čidlo je černé se žlutou tečkou na boku. Tak jak to vlastně je.Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace Vloženo 2. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2006 Dneska jsem ho byl shánět.Byl to porod!Záleží na konektoru a prej i na barvě,ale nikdo mě neřek v čem se to liší.Všml jsem si rozdílu teplot,které byly vyraženy na boku čidla-140 C 143 C.Čidlo nemam mam přinést VIN.Radši jsem to rozebral.Mam tam 4pól,modrej-Octa 1.9TDI 81kW r.v.99.Tak zejtra druhej pokus.Jo a cena origo škoda 650 a v obyč. krámku 300.Na všech bylo vyraženo VW,Audi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace Vloženo 2. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2006 Konektor-čtverec!!! Dělá se i ovál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janko Vloženo 2. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2006 Dík, tak hold budu shánět černé se žlutou tečkou, aby to bylo stopro stejné. Jinak rozdíl v cenách je opravdu velký. Jarov 700kč a normal autodíly 250kč origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Potvora Vloženo 11. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2006 Měl jsem stejný problém - poprvé se vyskytl před zhruba dvěma měsíci, psal jsem to tu do konfery (http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=11753). V servise mi vyměnili čidlo teploty a následně ještě dvě rozpadlé hadice, co jsem v autě měl. Bylo to OK, ale po zhruba 6-7 týdnech se objevil ten samý problém znovu. VAG hlásil nesmyslný signál z čidla teploty chladíci kapaliny - plus zprvu tam začala kolísat ta teplota. No když to uzavřu - včera jsme zjistili, že je na termostatu ulomená manžeta, která držela ten trn uvnitř. V důsledku toho to bylo furt otevřený naplno. Vždy po zastavení ještě nějakou (a ne krátkou) dobu běžely ventilátory na chladiči. Po výměně termostatu všechno OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 11. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2006 Hello Mam taky dojem, ze mam podobny problem...cidlo som uz tiez menil a stale nic..asi to tiez bude tym termostatom... Ako to mozem sam skontrolovat>?? Kde ho mam hladat..prip. kolko asi stoji???Dik Dodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Potvora Vloženo 11. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2006 Jozinko1: kde přesně ho najdeš ti neřeknu, protože mi to dělali v servise - zrovna nemám při ruce žádnou knížku, ze které bych to vykoumal a profesně se věnuji jiným oblastem, takže netuším. Každopádně ti ale můžu říct něco o cenách ve škodováckém servise: díl 06A121114 (cena 1740,90 Kč bez DPH) + práce (200-300). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulda Vloženo 11. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2006 Vyměnil jsem čidlo a teplota je v pohodě.Jen ten volnoběh je pořád vysokej, tak 1200 obratlí.Čím by to tak ještě mohlo bejt? Možná by nebylo od věci vyčistit a nastavit klapku.Tím nic nezkazíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janko Vloženo 12. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2006 Čau chlapi, tak jsem měl také trable s teplotou a nakonec jsem musel stejně vyměnit i termostat, teď je teplota ok. Bylo to na 1.8 T a stál 1270 Kč a aspoň tady se nachází po odmontování hadice co vede z levé části chladiče kolem alternátoru.Na konci této hadice je nastavana umělou redukcí.Tak hledání zdar :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 13. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2006 Hello Diky za odpovede. Dufam, ze to uz bude ten termostat, lebo uz to riesim aspon mesiac a stale nic.. menili mi tam uz dve cidla a vzdy to chvilu ide a potom nie... Podla priznakov by to malo byt ono... Zial volal som do origo servisu a tam mi povedali, ze samotny termostat nepredavaju, len cely nejaky blok a chcu za to 3200 Sk. tak som zacal zhanat neorigo... a ten zase maju za 410 Sk. Tvrdia mi, ze to je presne na moj motor... Ale ked porovnam ceny s vasimi, tak je to zase nejak podozrivo malo... Tak neviem,... Dnes idem k manikovi, co ma vzdy poruke nejake diely origo pouzite z dalsich aut, tak dufam, ze bude mat aj ten termostat a tym by to malo byt OK.. Dam potom vediet... Ked nebude mat, kupim ten za 410 a uvidime, ako sa to bude spravat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulda Vloženo 15. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2006 HelloMam taky dojem, ze mam podobny problem...cidlo som uz tiez menil a stale nic..asi to tiez bude tym termostatom... Ako to mozem sam skontrolovat>?? Kde ho mam hladat..prip. kolko asi stoji???Dik Dodo Tady je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 16. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2006 Hello Dik za obr..ale pisu tam, ze je to tak u vsetkych okrem 1,6 75 kW... No a ja mam prave tu....vraj je to na str 202 ...mohol by si mi please oscanovet este tu stranu ..dik :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Potvora Vloženo 16. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2006 Jozinko1: Ty a nepsalo ono se v tom navodu o 1.6 55kW/75hp? :-O Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 16. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2006 hello..dik. Bol som s tym u manika a vymenil mi to..ale vyzera to uplne inak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.