Publikováno Květen 13, 20169 r zdravim vas. otec zvazuje, ze by si zaobstaral nove auto a teda, ci mu nieco poradim. cenovka plus minus milion starych korun, teda okolo 30-34k eur, v zavislosti od vysky zlavy (po zlave by sa to chcelo dostat pod 30k s DPH). samozrejme, nie je nutne to minut do posledneho centu. novy Sup je velmi pekne auto, no z toho co tu citam, tak kopa staznosti na kvalitu a detske choroby... aj ked asi nie uplne kriticke, tak pri tejto triede uz ma clovek trochu ine ocakavania: 1. pazvuky od podvozku (tlmice? stabilizatory? dcc? ktovieco este?) 2. mlzenie az zrazanie kvapiek v prednych svetlometoch 3. samovolne prasknutie celneho skla 4. slabe odhlucnenie kabiny 5. nieco vyznamne, co som opomenul? netvrdim, ze OIII nema muchy, no predsalen je to o 2 roky starsi model, takze by sa mohlo dat predpokladat, ze to SA uz stihla vychytat. alebo nie? sam som s RSou celkom spokojny, drobnosti co mi vadia, nie su kritickeho charakteru (za najzavaznejsie povazujem dlhe startovanie a cvakanie od prednej napravy) vo firemnom vozovom parku mame hadam do 20 ks OIII a aj zopar SIII a subjektivne ten podvozok SIII 4x4 L&K s najazdenymi 6000 km vydava fakt prilis divoke zvuky. a samozrejme proti rs je to lenivejsie, kolisavejsie... z toho co viem o nasich OIII, na dvoch sa menilo niektore lozisko, jeden krat rozvodovy remen, viaceri maju tiez dlhe starty a cvakanie prednej napravy (riadenie? naboje kolies?) subjektivne sa zda, ze sup je na tom o trochu horsie, no mozno je aj tym, ze od supa sa automaticky ocakava este vyssia kvalita ako od octavky. skusal som teda nakonfigurovat nieco pre zadanie: sedan, diesel, automat, biela farba. SIII 2.0 TDI 110 kW DSG Style ma zakladnu cenovku 32 490 + 148 za bielu candy (to cumim, zakladna farba za priplatok?)- vybavou asi fajn, mozno by sa dalo este nieco doplnit... no nebude ten motor slaby? pre OIII je podla mna asi akurat,no sup je vacsi a tazsi... SIII 2.0 TDI 140 kW DSG Ambition ma cenovku 32 840 + 148 za bielu candy... tu uz by to chcelo asi pridat akcny paket Ambition+ = kessy, alarm a el. sedacka s pamatou; pripadne zopar dalsich prvkov volitelnej vybavy - vonkajsi LED paket, farebny maxik)... celkovo teda zhruba 34 000 EUR pripadne teda silnejsi motor a vybava Style, no to uz je cenovka 36 290 + 148 farba (teda uz vyssie ako by sme chceli) proti tomu mozeme rozmyslat nad OIII, za trochu menej penazi, mensia, nizsia hmotnost, vysttaci si aj s motorom 110 kW... OIII 2.0 TDI 110 kW DSG L&K s cenovkou 29 640 OIII 2.0 TDI 135 kW DSG RS s cenovkou 29 700 a k tomu kessy a rs challenge paket a sme na zhruba 30 700 co by ste odporucali v takejto situacii? nie je ten superb privelke riziko, co sa tyka kvality a spolahlivosti? stoji to za ten cenovy rozdiel? (som si vedomy, ze octavka nema v cene servis do 5y/120k km) staci supu motor 110 kW?
Květen 13, 20169 r 1) Pazvuky už jsou vyřešeny 2) Mě se nemlží a i kdyby se světla mlžila, tak je mi to naprosto jedno 3) Mě prasklo a na záruku vyměněno. Dokonce mi nabídli náhradní auto, což jsem ani nevyužil. 4) Po 2 měsících jsem si na odhlučnění zvykl. Navíc MR2017 má nějaké úpravy, které to jistě zlepšují.
Květen 14, 20169 r Kvalita a spolehlivost bude plus minus totozna. Ale sedni si do obou a poznas rozdíl tridy. Kamaradka si zrovna minuly tyden kupovala O3 Style, bila s cernym interierem, 2.0tdi. Cena 740 tKc. A když jsem si sedl dovnitř, tak jsem si uvedomil ze S3 je fakt jinde. Za ty prachy radsi Superba. Ta Oktavka me dost zklamala. A nic proti ni. Jinak se mi fakt libi. Za ty prachy nemela ani Kessy, sklápění zrcatka pri zpatecce, atp. Fakt jsem nechápal, jak to mohlo stát tolik.
Květen 14, 20169 r bez rozmysleni Superb 3 ale 140 Kw min urcite nee...je to nekde jinde oproti octavii
Květen 14, 20169 r Nebudem ťa odhovárať od octavie ale poviem to takto.Buď je octavia veľmi drahá,alebo superb za tolko muziky ako sa hovorí,veľmi lacný.Ja mám S3 2,0 TDI 110kW DSG a v pohode.Často robím nemecko,a nahánať sa so mnou neopováži nikto.Auto je živé a to som náročný maximálka 230,mám 10 000km a dlhodobá spotreba 6,1 na 19 alu.Xenóny mi rosili prvý mesiac a uz sa to neobjavilo,podvozok mi nebúcha a odhlučnený sa mi zdá lepšie voči octavii,superb má aj hliníkové náboje aj na prednej aj na zadnej náprave a ten tiež tlmí hluk, manželka ma tú istú motorizáciu v octavii 3 a viem to porovnať.Občas jazdím aj na tej a superb aj napriek tomu ,že má 1500kg je živší,určite je inak odprevodovaný.A vôbec nebanujem ,že som nekúpil 140 kW verziu,jednak v mojej výbave to isté 140 kW verzia +3000€a jednak nemusím riešiť ad-blu a dunenie motorov.Ale to je len môj názor a postreh.
Květen 14, 20169 r Autor Vďaka za postrehy a rady. Sup je o hodne väčší (no octavia veľkosťou postačuje), na pohľad vyzerá interiér lepšie/hodnotnejsie. Doma je aj passat combi b7 tdi 103 kW s dsg. a na ňom je nižší výkon a vyššia hmotnosť hodne cítiť oproti služobnej o3 rs combi tdi... Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Červenec 8, 20178 r Autor som tu zabudol uviest ako to cele dopadlo... auto sa vyberalo, spekulovalo, zhanali sa zlavy a kamaratske kontakty a nakoniec v septembri 2016... podarilo sa po kamaratskej linii kupit priamo od SK importera rocneho (9/2015) Superba III combi 4x4, 190k TDI, DSG, L&K, najazdenych 30 000 km s kopcom dalsiej vybavy - ACC do 210 km/h, DCC, bleda koza, vetrane zadky, panorama, tazne, 19" disky Phoenix + zimne na 18" a este nejake dalsie drobnosti. hadam okrem progresivneho riadenia tam bolo vsetko co sa dalo... cenovo to bolo mierne viac ako povodne predstavy, no motorizacia, vybava a proste kus krasneho auta... rozhodli... Upraveno Červenec 10, 20178 r od PistaTT
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.