Ondřej Suchý Vloženo 27. Květen 2016 Sdílet Vloženo 27. Květen 2016 Proč faceliftovaný yeti nemá z výroby nová facelift světla vzadu? Kupuju si Yetiho 2016. Konfigurace předem daná. Proč má světla facelift vepředu a vzadu ne? je to normální? jsou zadní LED světla prostě příplatková výbava? I na faceliftové verzi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Květen 2016 Sdílet Vloženo 27. Květen 2016 Podle aktuálního ceníku mají zadní LED světla všechny výbavové verze kromě Active a Ambition. U Ambition je lze mít za příplatek 3500 Kč. Nevidím na tom nic nenormálního. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 29. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 29. Květen 2016 Připadalo by ti normální si koupit OCTAVII II FL a mít tam světla před FL? Mě ne. Proto jsem zaražen. Takhle budu muset zaplatit osmičku navíc abych tam měl světla...který tam bejt mají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 29. Květen 2016 Sdílet Vloženo 29. Květen 2016 A pak hurá do Strakonic na jejich nastavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Květen 2016 Sdílet Vloženo 29. Květen 2016 Připadalo by ti normální si koupit OCTAVII II FL a mít tam světla před FL? Mě ne. Proto jsem zaražen. Takhle budu muset zaplatit osmičku navíc abych tam měl světla...který tam bejt mají. Například FII po faceliftu má zadní světla identická s předfaceliftem. A co má být? Nic. Prostě jsou ty LED nejspíš dražší, tak prostě v základních výbavách nejsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 30. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2016 A pak hurá do Strakonic na jejich nastavení. Myslim, že v servisu mě řeknou zy světlo 4tisíce. Na netu jsou za 3,5. To si to asi radši nechám udělat v autorizáku než ušetřit tisícovku a muset jet někam 300km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 1. Červen 2016 Sdílet Vloženo 1. Červen 2016 Osobně bych na servis moc nevsázel, ale třeba jo "lepší oddíl".... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 1. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2016 Osobně bych na servis moc nevsázel, ale třeba jo "lepší oddíl".... Taky nerad vsázím na servis. Ale do strakonic docela daleko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 1. Červen 2016 Sdílet Vloženo 1. Červen 2016 Při nejhorším to lze spojit s návštěvou Českého Krumlova, Hluboké, Šumavy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 10. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 Tak pán ze škodovky mi řekl, že ty LED zadní světla co se tu prodávaj jsou pro čínskej trh. STK to neprojde a při bouračce bych dostal stejně ty světla co šli z výroby.... smutný. Když to neni z výroby...tak to dodělat nejde aby to bylo OK :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macc33 Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 po bouračce podle VIN vozu tam dají ty světla co měl vůz z výroby - to je pravda, ale z výroby má také osvětlení RZ žárovkové a je možno ho vyměnit za orig. LED , stejná je možnost u skupinových světel. Ještě se zeptám nemají zadní světla žárovková facelift také upravenou grafiku oproti před fl. nemyslím ta ledková ale i obyč. od mod.r.2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 (editace) Servis = sázka na jistotu. Chci se zeptat, zda si myslíš, že si nejsi schopen ohlídat a včas je informovat, že jsi instaloval led zadní světlomety. To mi chceš říct, že když se Ti v autě rozbije při nehodě neoriginální rádio, že si tam necháš dát původní originální? Mám originální LED zadní světla na Yetim přímo z výroby. Musí to správně svítit, když koupím ta samá světla a já je nastavím tak jak to nastaví ve fabrice dle mé BCM jednotky. Pokud by to tak nebylo, tak bude muset problém řešit Škodovka, protože pak dostali homologaci pro EU neprávem. LED světla se montují i pro EU a že servis neumí a nedokáže je jen jejich problém. Editováno: 10. Červen 2016, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 10. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 (editace) po bouračce podle VIN vozu tam dají ty světla co měl vůz z výroby - to je pravda, ale z výroby má také osvětlení RZ žárovkové a je možno ho vyměnit za orig. LED , stejná je možnost u skupinových světel. Ještě se zeptám nemají zadní světla žárovková facelift také upravenou grafiku oproti před fl. nemyslím ta ledková ale i obyč. od mod.r.2014 Byli mi řečeno, že je to podle VIN. A pokut auto dostalo ve výrobě neledková světla díky nižší výbavě..tak se originální LED světla nedají dokoupit a namontovat...oficiálně. Pouze ty co podle VIN k vozidlu patří z výroby. Editováno: 10. Červen 2016, autor: Ondřej Suchý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 ano to ti řekne autorizák, ale nastavit a nakodovat to jde, ale ne v autorizáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 (editace) Díky tomu, že LED světla je volitelné příslušenství u faceliftu je to jen neznalost autorizovaného servisu. Autorizovaný servis to na faceliftovém Yetim musí nastavit také, protože to ODIS umožňuje. Editováno: 10. Červen 2016, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 já myslím, že v autorizáku jsou rádi že umějí použít vyhledávání chyb a s tím v odisu končí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 10. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 Díky tomu, že LED světla je volitelné příslušenství u faceliftu je to jen neznalost autorizovaného servisu. Autorizovaný servis to na faceliftovém Yetim musí nastavit také, protože to ODIS umožňuje. Ano. Ale ukažte mi kde koupit ledky pro evropskej trh. Ty co se tu prodávaj jsou prý na čínskej a pro evropskej ani nemaj homologaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 10. Červen 2016 Sdílet Vloženo 10. Červen 2016 Nevím, nechci nikoho urazit. Ale každej známe google nebo nějakej seznam.cz Během 3 sekund vyhledáno. řekni mě co na tom není evropského http://www.obautodily.cz/skoda-yeti-14-zadni-led-svetlo-original-leve-5167cz516/ mám led na O2 FL a i na činských světlech je homogolace pro evropu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 11. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Červen 2016 (editace) Nevím, nechci nikoho urazit. Ale každej známe google nebo nějakej seznam.cz Během 3 sekund vyhledáno. řekni mě co na tom není evropského http://www.obautodily.cz/skoda-yeti-14-zadni-led-svetlo-original-leve-5167cz516/ mám led na O2 FL a i na činských světlech je homogolace pro evropu... mě v autorizáku řekli, že tohle není světlo pro evropskej trh ale pro čínu..že si to našel podle kódu. Já to po nich chtěl namontovat..řekl mi, že by to neprošlo technickou. Moc to nechápu no...proč by se autorizák bránil...ale on mi prostě hlavně říkal, že autorizák nikdy světla co do toho auta podle VIN nepatřej prostě nenamontuje. U světel napsáno "- na montáž je NUTNO vyhledat odborný značkový servis" A značkový servis mi říká..že to nelze. Editováno: 11. Červen 2016, autor: Ondřej Suchý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 11. Červen 2016 Sdílet Vloženo 11. Červen 2016 (editace) Trošku do toho taky něco přidám,1. já jsem je koupil přímo u Klokočky(prodejce škoda),2.ano jsou vyrobené v Číně ale to neznamená že nejsou určené pro evropu,3.navštívil jsem Ferdu.Nevěř lidem kteří neví.,viz značkový servis to jsou komici. Editováno: 11. Červen 2016, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Červen 2016 Sdílet Vloženo 11. Červen 2016 mě v autorizáku řekli, že tohle není světlo pro evropskej trh ale pro čínu..že si to našel podle kódu. Já to po nich chtěl namontovat..řekl mi, že by to neprošlo technickou. Moc to nechápu no...proč by se autorizák bránil...ale on mi prostě hlavně říkal, že autorizák nikdy světla co do toho auta podle VIN nepatřej prostě nenamontuje. U světel napsáno "- na montáž je NUTNO vyhledat odborný značkový servis" A značkový servis mi říká..že to nelze. Namísto této sáhodlouhé a nesmyslné debaty si to domluv s ferdou a máš po starostech. Pokud by ta světla nebyla homologovaná v EU, jak je tedy možné, že jsou na Yetim přímo z výroby a prodávaném v EU? Tak tedy neřeš nesmysly. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 11. Červen 2016 Sdílet Vloženo 11. Červen 2016 Jako obvykle prostě jen servis neví, nezná a neumí, a tak namísto fakt vytahuje domněnky, nesmysly, výmysly (já mám třeba to štěstí, že "můj" servis je celkem fajn a zbytek jistí ferda25). LED světla pro Škodovku vyrábí buď Číňani nebo Poláci. Třeba já na Superbu mám světla čínská, originál Škoda. A světe, div se, jsou homologovaná! Ale jak správně poznamenal i Pawouk: jak to, že je na auta v EU Škoda montuje, když jsou z Číny a nejsou pro Evropu?! Jen dodatek ohledně bouračky a pojistky: není pravda, že tam dají ty, co jsou z výroby! Nech si LED světla do pojistky nechat zapsat do výbavy vozidla a je to. Aspoň já to tak mám. Nebo to chápu špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Suchý Vloženo 12. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2016 (editace) Já mám v pojistce třeba napsáno to, že budu auto servisovat v autorizácích v případě nehod. Autorizák se na výbavu navíc nedívá. Jsou rozbité zadní světla? Dá tam ty, které tam podle VINka mají být. Nikde v těch eshopech kde se prodávají ty LED světla na yetiho nevidím informaci o homologaci pro CZ trh. Pouze made in china. (mám to brát jako automatiku?) Je tam napsáno originál...ale jestli je to pro CZ nebo čínu originál? Servisák mi hlavně tvrdil, že škodovka jako taková vůbec tyhle světla neprodává..pouze je schopná je objednat na opravu u nich. Editováno: 12. Červen 2016, autor: Pawouk Necituj bezprostředně předcházející příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 12. Červen 2016 Sdílet Vloženo 12. Červen 2016 a už by to stačilo, opakuješ se jako brepta. Věř tedy autorizáku a neplevel forum stále stejným příspěvkem 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cilda1 Vloženo 12. Červen 2016 Sdílet Vloženo 12. Červen 2016 (editace) Podívej se do ceníku na položku Zadní LED svítilny a LED osvětlení zadní registrační značky a snad uvěříš http://www.skoda-auto.cz/sitecollectiondocuments/skoda-auto/ke-stazeni/yeti-cenik.pdf Editováno: 12. Červen 2016, autor: cilda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.