Publikováno Červen 15, 20169 r Mám problém s unikáním plynu do interiéru ve Fabii a nemůžu přijít odkud to jde. Auto je v klidu doma nebo v práci a když vlezu do auta tak je cítit plyn. Při jízdě ne. Od motoru to myslím nejde, protože když rychle otevřu kapotu tak nic necítím. Jde to spíše zezadu od nádrže, ale když jsem to měl u plynaře tak tam nic nenaměřil. Myslel jsem, že by to mohlo ještě jít zevnitř od víčka na čerpání plynu. Odmontoval jsem podběh a postříkal jarovou vodou a taky nic. Nemáte nějaký nápady odkud se to tam bere? Moc děkuji.
Červen 15, 20169 r namíchat jarovou vodu a hledat a hledat, nic jiného se nedá dělat....zkusit i sváry na nádrži, měli jsme tu případ, že byla mikroskopická dírka na svaru nádrže....
Červen 16, 20169 r mne to prijde divny, to je jakobys rekl-v baraku mne jde citit plyn ale servisak nic nenasel.. bud je to blbej plynar nebo nevim.. pokud je v aute prokazatelne citit plyn, mel by to servisak najit, ma na to pripravku a zkusenosti snad dost.. leda by na rovinu rekl-mne se s tim nechce srat, najdete si to sam.. resenim prece neni to, ze rozdelas pulku auta a budes natirat vedeni plynu jarovou vodou.. ja mel to same, po oprave reduktoru byl asi po 14 dnech citit plyn v aute, kdyz jsem zastavil na krizovatce a tak.. dojel jsem k plynari, vzal spray, postrikal reduktor-praskla gumicka -O krouzek- na privodu plynu.. vymena 50 korun a mazal jsem dom..
Červen 16, 20169 r Autor A kde je ten reduktor? Jestli je u nádrže tak tam to neutíká a u motoru plyn není cítit. Myslím jestli to není někde pod autem nebo mě napadlo jestli se nevrací plyn do auta kolem tý středový díry co je v nádrži.
Červen 17, 20169 r reduktor je ve předu, jestli ti to smrdí vzadu tak nadrž-multiventil-vedeni lpg.. ale sakra, na tohle přece musí servisák dojít sám ne...
Červen 17, 20169 r Autor Právě že vzadu to postříkal sprejem a ještě ňákou digitální mašinkou a nic mu to neukázalo.
Červen 18, 20169 r tak očuchat cele vedení+předek auta.. pokud to smrdí ta to NĚCO být musí... plyn smrdí v celém autě i při nepatrném uniku, fakt já měl jen prasklou gumičku na reduktoru a smrad to byl jak v plničce LPG flašek
Červen 27, 20169 r Autor Tak už to zjistil. Je to někde ze spoda na nádrži. Bud je proražená nebo je prasklí svár. Už je objednaná nová nádrž 4000kč i s prací. Jen je škoda,že měla ještě 3roky do výměny.
Červen 27, 20169 r to pořád nemusí být nádrž, může to být i těsnění dole na MTV, změnou teploty při tankování dochází k tomu, že se časem těsnění vymáčkne a pak to dole uchází,stačí dotáhnout imbusy na MTV, u každé revize se to alespoň u nás kontroluje(a mnoho dalších úkonů), takže takové ty revize stylu, přijedu, očucháme a za 5 minut u nás nefunguje, to totiž ani není revize, podle toho to tak vypadá, pak se dá takovým závadám předejít....
Červen 27, 20169 r Autor Ale já to nezjistím asi co? On mě to vymění i když to bude jen to těsnění a zaplatím 4000kč. To se mi teda nechce.
Červen 27, 20169 r Autor Koukal jsem na obrázky na netu a ze spod nejsou žádný imbusy. Mám nádrž ve Fabii 2 místo rezervy.
Červen 27, 20169 r vždyt už jsem ti psal o několik řádků zpět, že si máš rozmíchat jar s vodou, to je totiž to nejlepší, přesně ukáže místo, kde to i sebemíň utíká....měřáky jsou orientační, ukáží únik, ale přesně kde to je je lepší ta jarová voda...
Červen 28, 20169 r Autor Tak mě vyměnili nádrž a nebudete věřit co s tím bylo. Ze spod přišroubovali svorkou trubičku samořezným šroubem a přímo do nádrže. A prej to prošlo tlakovou zkouškou. Hned jsem volal do bazaru a zaplatí polovinu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.