vasavodka Vloženo 15. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 Zdravim,mam na fabii 13 pin zasuvku,po vymene za novou zasuvku take 13 pin mi na aute nesviti zadni mlhovka,pred tim fungovala,kdyz zapojim prives tak na voziku sviti,po odpojeni na aute nejde,nevi nekdo co stim muze byt? Dekuji za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 15. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 Kontrolka na palubce svítí? Některý auta maj detekci vozejku. Některý auta to maj, ale jestli to má i FI nebo nový zásuvky to netuším. Pokud jo, tak tam máš "detekci" vozejku a auto si furt myslí že máš připojenej vozejk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 15. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 Auto si nic "nemyslí"je to jednoduché,v zásuvce je mechanické odpojení mlhovky,když se zastrčí zástrčka vozíku.Zásuvky jsou i bez odpojování /levnější/ a ta byla asi použita.Montér nebyl moc šikovný,když mu nevadilo,že mu zbyl nezapojený vodič.Toto platí pro F I,modernější auta mají odpojování elektronické. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasavodka Vloženo 15. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2016 (editace) Tak vyreseno,musel jsem dat v zasuvce na mlhovku jeste jeden drat co tam byl,akorad ted po zapojeni privesu mi sviti i mlhovka na aute,driv svitila jenom na privesuedel by nekdo jak to zapojit,kdyz to driv fungovalo? Tak vyreseno,musel jsem dat v zasuvce na mlhovku jeste jeden drat co tam byl,akorad ted po zapojeni privesu mi sviti i mlhovka na aute,driv svitila jenom na privesu vedel by nekdo jak to zapojit,kdyz to driv fungovalo? Editováno: 15. Červenec 2016, autor: vasavodka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2016 Už ti tady napsali, že správně tam patří zásuvka s mechanickým odpojováním = když se do ní zastrčí koncovka kabelu od přívěsu, nebo jako v mým případě, redukce ze 13pinový na 7pinovou zásuvku, je tam uvnitř takovej kolíček, kterej mlhovku na autě odpojí - a nechá napětí jen na kontaktu pro vlek. Pokud ti tam šikula mechanik dal zásuvku bez toho odpojení, budou ti na autě zadní mlhovky svítit furt, s vlekem i bez něj - a abys neporušoval předpisy, případně si nesvítil mlhovkama do zrcátek odrazem od čelní stěny vleku, budeš tam muset dát správnou zásuvku s odpojovacím mechanismem - to ti správně popsal "tažak". To co dodal o elektronickým odpojování platí ale až od ještě pozdějších aut, minimálně pro FII i roomstera před faceliftem to určitě neplatí - ty mají právě ještě ten mechanickej odpojovač ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
street-dog Vloženo 19. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Zrovna se zeptám, ten "mechanickej odpojovač" v zásuvce odpojuje i parkovací senzory ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 19. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Dost pochybuju, minimálně u předface to tam není. U faceliftu, kterej má jednak komunikační sběrnici CAN-bus 2.0 proti CAN-bus 1.6 u předface a druhak má zásuvku vleku ovládanou přes extra spínací box pod sedačkou spolujezdce by to jít i mohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
street-dog Vloženo 19. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Díky mám totiž origo tažný a odpojuje mi to i parkovací senzory, tak abych věděl jakou zásuvku pořídit kdyby bylo potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike.111 Vloženo 17. leden 2017 Sdílet Vloženo 17. leden 2017 V 19. 7. 2016 at 8:41, street-dog napsal: Zrovna se zeptám, ten "mechanickej odpojovač" v zásuvce odpojuje i parkovací senzory ? Ano,musi tam byt drat, ktery vede ze zasuvky na rj parkovacich cidel, presne T3/2( svorkovnice 3 polova na spinaci odpojovani zadniho mlhovyho svetla) a ten spinac podle vykresu ma cislo F216 a tim ze mlhovka ztrati 12v tak se vypnou i parkovaci cidla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
street-dog Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki966 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Zdravím, chci se zeptat, zda a jaký je rozdíl mezi zásuvkou za 249kč a 774kč. Zdají se mi být obě naprosto totožné a měly by mít i to mechanické odpojení,tak nevím? A ještě dotaz,zda by pasovala na F1 1,4TDI COMBI r.v.2003. Jsem na tom totiž naprosto stejně,jako kolega vasavodka.Taky špatná namontovaná zásuvka a drát jen volně zaizolovaný uvnitř.Připojeno a svítí,ale samozřejmě trvale i v případě připojeného vozíku. https://www.tazne.cz/tazna-zarizeni/elektropripojky/prislusenstvi/zasuvky/7pin/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.