Přejít na obsah

Auto kaput

Bemo

Co s tym?  

69 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Prave preto co tu vsetci popisujete som si radsej kupil nove auto. Clovek ked si zrata co vsetko musi hned vrazit do vymeny najnutnejsich veci a nevie aka porucha sa mu objavi tak sa mu to nakoniec neoplati. Dva roky je zaruka a pokial budem mat trocha stastia tak sa ho po styroch rokoch zbavim a kupim nove aj keby som ho musel zase splacat. Predtym som mal Feldu a ked som videl, ze po kazdej zime zacina viac hrdzaviet a kazdy mesiac musim nieco menit tak nebolo o com a musela sa porucat. Nic nie je vecne :(.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa len paci, ze vsetci sme kupili auta rv 2000 a kazdy mame komplet servisku a nalietane bolo max 60t km :D . A samozrejme neburane, max. drobna plecharina...

Ked si pozries, co maju v bazaroch AAA, Darex a spol, tak vidis to iste. Ked si ale pozries co maju v bazaroch napr. v Nemecku tak je to 150t km. Cize skutocnost je asi taka, ze vsetky nase fabky maju cca o 100t viac. A s tym treba pristupovat aj k tomu autu... Preto tie loziska, preto tie rozvody a dalsie chybicky.

A tie kablove zvazky, no to je chyba fabie a treba s tym ratat. Najlepsie pozriet - vybrat baterku, filter, rozbalit to a popozerat a pripadne vymenit podozrive kable...

Mozno by stalo zato pozriet najnovsim VAGom, kolko tam v skutocnosti bolo km.

Ja som vymenil hned po kupe rozvody, naplne, brzdy, proste vsetko co sa meni. A nemam s tym problem doteraz, tuk, tuk. Akurat ked som rozoberal dvere, zistil som, ze su vymenene a streknute z inej farby, a ked som rozkodoval stitok vybavy, tak som zistil, ze mam mat DO v kluci :(

jj mas recht s tym darexom a aaa autom, treba sa im vyhybat oblukom, maju tam akurat dobre sunty...moj nazor taky ze vsetko co je zvonku dovezene za dobry penaz bolo bud naburane alebo pretocene, su urcite aj vynimky, a snad patri medzi ne aj ta moja B) , ale predpokladam ze ich je malo....

zatial fabu mam od 21.6. 2006, rv 2000 momentalne 77800km asi a zatial som vrazil len do toho zvazku, nemenil sa teda,len bol jednym sikovnym clovekom opraveny, a zatial klop klop...som zvedavy kedy sa mi vyskytne nejaka dalsia nova porucha za opravu ktorej dam dalsie $$ ... snad je ta doba daleko :disgust:B)

Odkaz ke komentáři

Tak dnesny den opat bez zavad.Auto ide plynule a bez svietacich kontroliek ,nechapem nechapem...

bemo vies kde je srotovisko?? tak tam ho odstav ! :fakac: Kua raz places ze ti kontrolky svietia a raz ze ne bud rad tak ako pise Makov a raduj sa stoho uz ti nesvietia kontrolky B)

Odkaz ke komentáři

bemo vies kde je srotovisko?? tak tam ho odstav ! :fakac: Kua raz places ze ti kontrolky svietia a raz ze ne bud rad tak ako pise Makov a raduj sa stoho uz ti nesvietia kontrolky B)

Ty si najprv zarob na vlastne a potom rad....hovno vies co je s tym autom...ja sa nestazujem,ze ide,lebo viem ,ze je to kratkodobe trvanie....

Odkaz ke komentáři

VRS nevies o mne a mojom aute nic.A okrem ineho nestojis mi za to ,aby som sa s tebou dalej hadal...

ouuuu ako keby som ja rozputal vojnu medzi nami ked som napisal prvy moj prispevok tu na forum tak si hnet sa domna pustil a ani neviem preco tak len preto som ti to napisal! pritom verim ze si rozumny a ze si v pohode chlapik tak uz by konecne trebalo zakopat vojnovu sekeru to je vsetko co chcem :):ph34r:

Editováno: , autor: V/// RS
Odkaz ke komentáři

Páni, veru nezávidím vám problémy s autami... Bemovi som spomínal ešte dávnejšie, že nech dá bacha na 16V, zvyknú sa kaziť - bác a je to tu :huh:

Spomínali ste stáčanie kilometrov - bohužiaľ je to krutá realita až by som povedaľ tradícia pri predaji auta. Spomeniem konkrétny príklad:

Veľká firma XYZ vymenila v roku 2002 staré autá za väčší počet Fabii Combi. Boli to Comforty 1.4 16V, bez žiadnej doplnkovej výbavy a v základných farbách (biela, modrá, zelená), odhadom cca. 30-40ks. Autá boli na operatívny leasing cez firmu ABC s predpokladaným ročným nábehom max. 75tis km. Po 3 rokoch leasing skončil a spomínané vozy sa vymenili za nové. Drvivá väčšina z týchto vozov mala natočených cez 180-190tkm, rekordné kusy okolo 230tkm, naopak najmenší počet km bol kúsok cez 150t. Zamestnanci firmy XYZ dostali prednostné právo odkúpiť vozy, zopár ich ponuku využilo. Vrátené vozy skončili u leasingovky, ktorá ich cez webovský portál zaoberajúci sa predajov áut ponúkla na predaj. Zopár kusov sa predalo, ale stále ich dosť zostalo a nie a nie sa ich zbaviť. Zrazu však autá z webu zmizli - no o pár týždňov sa objavili už v ponuke inej firmy zaoberajúcou sa leasingom. Potiaľto by to bolo ešte vcelku fajn, no tie autá mali stočené tachometre o 100 až 120tkm!!! Seriózna firma, veľká leasingová spoločnosť ich s kamennou tvárou ponúkala ďalej a pozor, so servisnými knižkami, kde boli doložené všetky opravy pre nové stočené tacho na sympatických 50 až 80tkm... Tie autá som poznal veľmi dobre, pretože v niektorých z nich som sa vozil a doteraz si pamätám ŠPZky niekoľkých z nich.

Mená firiem som naschvál nepísal, kto by ich rád vedel, poviem mu osobne na najbližšom meetingu.

Preto tiež preferujem kúpu nového auta aj keď na pôžičku, ale nové je nové. Prípadne by sa ešte dalo uvažovať o aute nechanom na protiúčet u dealera, tam tie autá dostatočne preveria a dajú na ne aj záruku. Bazár - nikdy!!! Viem, čo sa deje v slávnych áčkach aj darexe. Keď vidím ten odpad, čo vykladajú pred oploteným areálom áčok... Schválne, odporúčam niekedy sa vybrať do areálu Domesu, je tam veľká oplotená plocha, kde sú odparkované dovezené vraky v úbohom stave s nemeckými, francúzskymi a inými špztkami. Čáry-mári a o pár týždňov sú presne tieto super vozy naleštené priamo v áčkach za super ceny...

Odkaz ke komentáři

Ja mam tiez podobne info o servise kam davaju acka plosne stacat, ale to je jedno.

K tej kupe noveho auta: mal som pred fabkou nove auto na lizing a ono to ma tiez svoje musky. Vramci udrzania zaruky chodis stale do origo servisu - platis navyse palky jak svina za to, co by si inak vedel nechat urobit za stvrtinove ceny, ak nie menej.

Ja som mal nanestastie francuza, takze to bolo este horsie. Po 3 rokoch sa ten motor doslova rozpadal, zral 1,5-2l kazdy rok, cize za max 20t km. A ten pristup v servise akoze "Co sa cudujete, ze vam tam nieco hrkoce, ked mate taku vybavu?", pritom som dal za to cez 400t. A na lizingu som prerobil jak svina.

A tu sa niekto stazuje, ze sa vypaluju ziarovky? No mne sa vypalovali tak raz za 2 mesiace, az kym mi neprepalili sw v rj, a aj to kvoli inej chybe. Inak aj pola mali problem s tym, ze vdaka sw sa prebijali a odchadzali ziarovky. Pomahala vymena sw v rj..

A o dalsich detskych chybickach ani nehovorim. Este ze z toho bola totalka a vytrieskal som z toho slusne prachy nakoniec, lebo uz som bol z toho auta zufaly...

Francuza uz nikdy viac... A nove auto asi uz tiez nie.

Podla mna je najlepsia kupa tak 1-rocne auto - vacsina vyrobnych chyb vychytana 1. majitelom a cena slusne spadnuta...

Odkaz ke komentáři

Ja mam tiez podobne info o servise kam davaju acka plosne stacat, ale to je jedno.

K tej kupe noveho auta: mal som pred fabkou nove auto na lizing a ono to ma tiez svoje musky. Vramci udrzania zaruky chodis stale do origo servisu - platis navyse palky jak svina za to, co by si inak vedel nechat urobit za stvrtinove ceny, ak nie menej.

Ja som mal nanestastie francuza, takze to bolo este horsie. Po 3 rokoch sa ten motor doslova rozpadal, zral 1,5-2l kazdy rok, cize za max 20t km. A ten pristup v servise akoze "Co sa cudujete, ze vam tam nieco hrkoce, ked mate taku vybavu?", pritom som dal za to cez 400t. A na lizingu som prerobil jak svina.

A tu sa niekto stazuje, ze sa vypaluju ziarovky? No mne sa vypalovali tak raz za 2 mesiace, az kym mi neprepalili sw v rj, a aj to kvoli inej chybe. Inak aj pola mali problem s tym, ze vdaka sw sa prebijali a odchadzali ziarovky. Pomahala vymena sw v rj..

A o dalsich detskych chybickach ani nehovorim. Este ze z toho bola totalka a vytrieskal som z toho slusne prachy nakoniec, lebo uz som bol z toho auta zufaly...

Francuza uz nikdy viac... A nove auto asi uz tiez nie.

Podla mna je najlepsia kupa tak 1-rocne auto - vacsina vyrobnych chyb vychytana 1. majitelom a cena slusne spadnuta...

Oprav mě pokud se mýlim, ale mám za to že když je auto v záruce a natoš nové tak opravy hradí autosalon(servis), kde si to zakoupil. Nemyslím tím olej, brzdové destičky atd... :o

Odkaz ke komentáři

Jak je to s pravidelnymi prohlidkami u noveho auta?

Po dobu zaruky zdarma a potom na ucet zakaznika ?

nic zadarmo ja som vsetko platil !Ked som isiel na prvu kontrolu tak som si vykracoval ako frajer ze vsetko mi urobia zadara a ked som odchadzal stamat tak som bol stoho vymlety platil som 4900 SK nenasli mi ziadnu chybu a len vymenily olej a vymazali to posrane blikanie INSP :angry:

Odkaz ke komentáři

Ja prave kdysy videl faktury za servis sluzebniho auta.

Za pravidelonou prohlidku byla cena kolem 3500,- CZK

Myslel jsem ze to bylo proto ze uz bylo po zaruce.

Nie ,je to normal zarucny servis---> olej,filtre neskor + sviecky.Samosebou zaklincovane normohodinami :smich:

Odkaz ke komentáři

Oprav mě pokud se mýlim, ale mám za to že když je auto v záruce a natoš nové tak opravy hradí autosalon(servis), kde si to zakoupil. Nemyslím tím olej, brzdové destičky atd... :o

Myslel som material, maju peknu marzu, samozrejme normohodinu no a potom cas.

Som vtedy dochadzal 60km do roboty a ono to bol dost problem. Hlavne ked ti jeden den povedia, ze je problem indukcka na jednom valci, druhy den ti povedia, ze to nebol autoelektrikar, takze to v podstate nic neni, ze dali sme nove sviecky po 30t km!, na ktore je zaruka 60t km...

Ked som videl jak tam 15rocni ucni robia auta pod dozorom starsieho mechanika, ktory prevazne stoji aj tak na prijme, tak som pochopil...

Dakujem, nemusim.

Editováno: , autor: fabka
Odkaz ke komentáři

Myslel som material, maju peknu marzu, samozrejme normohodinu no a potom cas.

Som vtedy dochadzal 60km do roboty a ono to bol dost problem. Hlavne ked ti jeden den povedia, ze je problem indukcka vstreku, druhy den ti povedia, ze to nebol autoelektrikar, takze to v podstate nic neni, ze dali sme nove sviecky po 30t km!, na ktore je zaruka 60t km...

Ked som videl jak tam 15rocni ucni robia auta pod dozorom starsieho mechanika, ktory prevazne stoji aj tak na prijme, tak som pochopil...

Dakujem, nemusim.

Tak to je fakt, s těma učněma.. Kolikrát mam strach jestli mi tam opravdu všechny vrátili tak jak to tam patří nebo jestli opravdu všechno vyměnily. Né vždy za nimi někdo stojí.. Tuto je problém. Mít třeba novou oktávku za jedno mega a pak to servisujou klucí.. To je docela problém... Ale co jak jinak dostanou praxi. Ale otázka je jestli na ně někdo neustále kouká.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...