Hlouchyno Vloženo 24. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2016 (editace) Ahoj, Toto téma jsem založil, protože v ostatních sekcích se řeší opravy laku, ale né možnost koroze. Dnes na parkovišti u supermarketu jsem si všiml, že po nějakém idiotovi, co neumí vystupovat, mi vzniklo na zadních levých dveřích drobné, ale hluboké poškození laku. Lak je téměř pryč a je pod ním ještě černý "podklad". O opravu mi zatím nejde, spíše mě zajímá jestli by se zde mohla v budoucnu objevit koroze nebo to ten černý podklad taky ochrání. Editováno: 26. Srpen 2016, autor: Hlouchyno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tttt Vloženo 26. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Díky "pozinkování" karoserie by se koroze neměla projevit. Použil bych lakovací tužku, kterou koupíš v ŠA a dirku "opravil". Takto řeším i dirky od kamínků na kapotě a nejčastěji předním nárazníku. Jinak lidi jsou hrozný sv.ně, nechápu, jak někdo tohle může udělat!!! Hooodně se dá eliminovat poškození kastle na parkovištích, zejména u supermarketů a obchodů obecně, když zaparkuješ, co možná nejdál od vchodu. Já takto parkuji zásadně a "ťuk ˇtuk" již dlouho mne nikdo na parkovišti neodřel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 26. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 (editace) Tak je opraveno, ještě trochu vyleštím a bude jak nové. Jinak díky za radu, ale nejvíce mě štve, že žijí mezi námi jedinci, kterým majetek druhých nic neříká a co by dělali oni, kdyby jim někdo odřel nové auto, které není zadarmo. Editováno: 26. Srpen 2016, autor: Hlouchyno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 27. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2016 Vždycky se mi vybaví co říkal Vincent v Pulp Fiction ... "Škoda, že jsem ho při tom nechytil... Dal bych cokoliv, kdybych ho mohl při tom chytit. Stálo by to za tu škodu, kdybych ho při tom mohl chytit". Jinak i na tyhle drobné opravy laku je lepší barva ve spreji. Štětečkem nikdy neuděláš rovný povrch a musíš to pak vzít šmirglem a odleštit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrontVypla Vloženo 8. Únor 2017 Sdílet Vloženo 8. Únor 2017 V 26. 7. 2016 na 14:32, Hlouchyno napsal: Tak je opraveno, ještě trochu vyleštím a bude jak nové. Jinak díky za radu, ale nejvíce mě štve, že žijí mezi námi jedinci, kterým majetek druhých nic neříká a co by dělali oni, kdyby jim někdo odřel nové auto, které není zadarmo. Mohu poprosit o internetový odkaz ? Také mám tuto barvu. Někde jsou taky místa černá ale někde jsou bílá. Nevím co je horší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 8. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2017 Záleží co od opravy čekáš. Buď zajeď do škodovky a podle vin ti dají opravnou sadu. Ale mnohem lépe to vypadá, když si necháš udělat opravnou sadu s hrotem. Je to jako pero a nevzniká skoro žádný kopeček. Zde lakovna doporučená od pana Nečase z Umyem, která sadu s hrotem prodává: http://www.autolaky-hruby.cz. Horší jsou místa do černa, zde je pryč i plnič. Zatímco u bílých tukancu je pryč "jen" barva s lakem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 13. Únor 2017 Sdílet Vloženo 13. Únor 2017 Tak jsem si od nich nechal namichat tu 15ml lahvicku s hrotem a zkusim tim opravit ty drobounky skrabance. Diky za tip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czbob Vloženo 28. Květen 2018 Sdílet Vloženo 28. Květen 2018 Je nutné provozovnu navštívit s autem,nebo jim postačí poslat VIN? Jinak moje barva je hnědá topaz... Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 28. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2018 U mě stačil jeden telefonát a zodpovězení kódu barvy, toť vše.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 28. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2018 Jen ještě doplním, že kódy tvé barvy by měli být (F8Z / 4L4L). Asi jeden z nich... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czbob Vloženo 28. Květen 2018 Sdílet Vloženo 28. Květen 2018 Diky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Zdravím, Chtěl bych si vyslechnout Váš názor jak by jste opravili drobné (běžné) vrypy od kamínků na kapotě a blatníku. Při mytí jsem si všiml následujících vrypů (na plech a pouze svrchní vrstva viz. fotky). Děkuji za jakékoliv rady (laková tužka/neřešit) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Fotky jsou focené velmi zblízka a vrypy ve skutečnosti nejsou tak velké ..cca 1mm zkrátka běžné od kamínků Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 (editace) Radši vždycky použiju lakovou tužku. A tu rez odstraň, jinak to proleze znova. Editováno: 15. Červenec 2018, autor: beuticek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Aha tak díky A nějaký tip jak odstranit tu řez šetrné at nepoškodil okolní lak ještě ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Třeba jehlou a tak, podle rozsahu. Pak umýt lihem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Lihem ? A nemůže to nějak poškodit/vyžrat lak ? Možná se ptám úplně hloupě ale raději Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 16. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Technický líh laku opravdu nic neudělá. Namoč prostě hadr do lihu a místo tím přetři. Jinak bych na tu korozi použil možná odrezovač s taninem.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 ta rez se musí vybrousit na čistý kov, jinými slovy poškození laku se bude muset o něco zvětšit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Aha dobře tak díky, během týdne se na to vrhnu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 2. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Zdravím , Zajímaly by mě vaše názory jakým způsobem mohlo vzniknout toto viz. foto. Při voskování auta jsem narazil na toto, je to na vrchní hraně kapoty od čelního skla. Je to v blízkosti stěrače tak mě napadlo jediné od toho, ale nechápu jak by se to mohlo stát. Teď už je to opraveno lakovou tužkou a nic nejde poznat, ale i přesto by mě zajímalo na co si dávat případně pozor. PS bílé kousky na fotografii (na stěračích atd.) není lak, ale prášek z rozleštěného vosku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 2. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Odhaduji že někdo měnil stěrače a nedal je do servisní polohy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 2. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Aha ... Možné to je nejsem první majitel , ale divím se že si u toho nevšiml ,že to rve na sílu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 2. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Možná si všiml, ale asi mu to bylo jedno... Nebo mu mohl někdo stěrače ukrást a při tom poškodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 2. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Já to spíš vidím tak, že někdo měl stěrače v servisní poloze a zvedlé a otevřel při tom kapotu. Hodně stejné poškození má kolega, který právě udělal viz výše popsané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.