Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj,

Toto téma jsem založil, protože v ostatních sekcích se řeší opravy laku, ale né možnost koroze.

Dnes na parkovišti u supermarketu jsem si všiml, že po nějakém idiotovi, co neumí vystupovat, mi vzniklo na zadních levých dveřích drobné, ale hluboké poškození laku. :kol-26: Lak je téměř pryč a je pod ním ještě černý "podklad". O opravu mi zatím nejde, spíše mě zajímá jestli by se zde mohla v budoucnu objevit koroze nebo to ten černý podklad taky ochrání.

IMG_20160724_144814_1.jpg

IMG_20160724_145211.jpg

IMG_20160724_144809_1.jpg

Editováno: , autor: Hlouchyno
Vloženo

Díky "pozinkování" karoserie by se koroze neměla projevit. Použil bych lakovací tužku, kterou koupíš v ŠA a dirku "opravil".

Takto řeším i dirky od kamínků na kapotě a nejčastěji předním nárazníku.

Jinak lidi jsou hrozný sv.ně, nechápu, jak někdo tohle může udělat!!! Hooodně se dá eliminovat poškození kastle na parkovištích, zejména u supermarketů a obchodů obecně, když zaparkuješ, co možná nejdál od vchodu. Já takto parkuji zásadně a "ťuk ˇtuk" již dlouho mne nikdo na parkovišti neodřel.

Vloženo (editace)

Tak je opraveno, ještě  trochu vyleštím a bude jak nové:D. Jinak díky za radu, ale nejvíce mě štve,  že žijí mezi námi jedinci, kterým majetek druhých nic neříká a co by dělali oni, kdyby jim někdo odřel nové auto, které není zadarmo.:angry:

Editováno: , autor: Hlouchyno
Vloženo

Vždycky se mi vybaví co říkal Vincent v Pulp Fiction :D ... "Škoda, že jsem ho při tom nechytil... Dal bych cokoliv, kdybych ho mohl při tom chytit. Stálo by to za tu škodu, kdybych ho při tom mohl chytit".

Jinak i na tyhle drobné opravy laku je lepší barva ve spreji. Štětečkem nikdy neuděláš rovný povrch a musíš to pak vzít šmirglem a odleštit.

• o 6 měsíců později...
Vloženo
V 26. 7. 2016 na 14:32, Hlouchyno napsal:

Tak je opraveno, ještě  trochu vyleštím a bude jak nové:D. Jinak díky za radu, ale nejvíce mě štve,  že žijí mezi námi jedinci, kterým majetek druhých nic neříká a co by dělali oni, kdyby jim někdo odřel nové auto, které není zadarmo.:angry:

Mohu poprosit o internetový odkaz ? Také mám tuto barvu. Někde jsou taky místa černá ale někde jsou bílá. Nevím co je horší.

Vloženo

Záleží co od opravy čekáš. Buď zajeď do škodovky a podle vin ti dají opravnou sadu. Ale mnohem lépe to vypadá, když si necháš udělat opravnou sadu s hrotem. Je to jako pero a nevzniká skoro žádný kopeček. Zde lakovna doporučená od pana Nečase z Umyem, která sadu s hrotem prodává: http://www.autolaky-hruby.cz. Horší jsou místa do černa, zde je pryč i plnič. Zatímco u bílých tukancu je pryč "jen" barva s lakem.

• o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím, 

Chtěl bych si vyslechnout Váš názor jak by jste opravili drobné (běžné) vrypy od kamínků na kapotě a blatníku. Při mytí jsem si všiml následujících vrypů (na plech a pouze svrchní vrstva viz. fotky). 

Děkuji za jakékoliv rady (laková tužka/neřešit) 

Screenshot_2018-07-15-20-52-59-358.jpeg

Screenshot_2018-07-15-20-52-39-456.jpeg

Screenshot_2018-07-15-20-53-12-240.jpeg

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím ,

Zajímaly by mě vaše názory jakým způsobem mohlo vzniknout toto viz. foto. Při voskování auta jsem narazil na toto, je to na vrchní hraně kapoty od čelního skla. Je to v blízkosti stěrače tak mě napadlo jediné od toho, ale nechápu jak by se to mohlo stát. Teď už je to opraveno lakovou tužkou a nic nejde poznat, ale i přesto by mě zajímalo na co si dávat případně pozor.

PS bílé kousky na fotografii (na stěračích atd.) není lak, ale prášek z rozleštěného vosku.

Screenshot_2018-11-02-15-04-25-901.jpeg

Screenshot_2018-11-02-15-04-19-969.jpeg

Vloženo

Já to spíš vidím tak, že někdo měl stěrače v servisní poloze a zvedlé a otevřel při tom kapotu. Hodně stejné poškození má kolega, který právě udělal viz výše popsané.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...