ferda25 Vloženo 30. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2016 Tak to je špatně u Superba3 musíš 140 Nm. Jasně dáno výrobcem a co vím tak na školeních na to všechny upozorňovali s velkým důrazem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2016 Všechny momen´táky máme na 120Nm.Dával jsem teď zimní kola a letní jsem utahoval na 120Nm a byl problém povolit...jako u každé druhé škodovky po jedné sezóně. Pokud někdo chce,ať dotahuje na 140,já budu na 120 a vím,že se nepovolí-vyzkoušeno osobně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 30. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2016 Tj. nedodržuješ záměrně pokyn daným výrobcem vozu?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2016 nedodržuji,protože mám svoje zkušennosti.Jinak naší školitelé,mimo jiné výrobci kol říkají poučku-12mm šrouby-120Nm,14mm šrouby-140Nm. Třebas nákladní Iveca děláme 180 Nm.Nikdy se nám žádné auta nevracely.Stačí,když máme problém povolit šrouby dotaženy 120 Nm,"X" ulámaných bezpečáků. Když dotáhnu svoje auto 12Nm v létě,v zimě jej 120Nm nepovolím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Také na všech autech utahuji 125Nm a bez problému. S3 není vyjímkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Je to otázka přístupu a nechápu důvod proč to neutáhnout tak jak nařizuje výrobce(pokud jsou na autě originální kola). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Take by me nenapadlo to utahnout na jiny moment, nez predepisuje vyrobce. Tj. 140Nm.Btw. neoriginalni disky take utahuji na tech 140Nm. Je to tak OK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 miluju tyhle debaty o tom, jak nějaký samozvaný odborník ví něco líp, než výrobce 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Allister Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Tak cosby není "samozvaný odborník", když má pneuservis.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 to není mířené přímo proti Cosbymu, ale všeobecně... Je mi jedno, kdo má jaké zkušenosti nebo co dělá, výrobce z nějakého důvodu říká 140 Nm, tak to utáhnu na 140 a neřeším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Tzn. i neorigo disk na 140 je ok?Nebo se to pak ridi necim jinym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Utahuj ho taky na 140Nm. Spousta lidí si mění kola a šrouby utahuje originálním klíčem z kufru - zeptejte se jich, jakým momentem kola přesně utahují 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 Já nic neříkám,nejsem proti tomu dotahovat na 140,dělejte si jak chcete.Já říkám,že Supa III mám,dotahuji na 120 a tím"pseudoklíčem" co je k vozu je to po půl roce problém někde na cestě odtáhnout,když je defekt. 120 Nm dle mě bohatě bohatě stačí a jak jsem psal,školitelé nám říkají jasně-12mm šrouby´120Nm,14mm šrouby 140Nm. Nevím proč najednou Škodovka předepisuje 140 Nm když předchozí jsou 120Nm a materiály jsou stejné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MTX Vloženo 21. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2016 Asi to tam dali kvoli hrdze v zavitu, ked v originalu neni doporuceno srouby mazat nicim, mercedes ma 150 Nm, a to je problem to kolo sundat s tim klicem z kufra ked musis dat rezervou. Ja na srouby dam trochu anti-seiza od loctite, a mam pokoj leto - zima.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roti Vloženo 30. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2016 Skoda, ze nekdo dava na zimu neoriginalni kola. Neni vzhledovne nic horsiho, nez v zime Superb 3 na neoriginalnich uzovkach... V listopadu jsem presel z 18" na 19" Supernova a auto vypada o dve tridy lip! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Allister Vloženo 4. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2016 (editace) K té šedé Business by se víc hodily antracitový, ale jinak pěkný. Editováno: 4. Prosinec 2016, autor: Allister Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roti Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 nene, pujde na to jeste SportLine paket a to by s tim zas neladilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Dnes jsem utáhl kola na B8čce na 140Nm, je to vepsané také v dodatku k manuálu. Superb 3 bude co nevidět také následovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Allister Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 (editace) @roti: Vegy na Sportlinu jsou taky atracitový ;-) Ale ok, s těma dalšíma černýma doplňkama to bude vypadat líp. Editováno: 5. Prosinec 2016, autor: Allister Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 @Allister a @roti mluví jeden o voze a druhý o koze, ne? Ty 18" tam přece už nebudou, nahradil je těma 19", nebo jsem to blbě pochopil? Takže je úplně jedno, jaký ty 18" jsou, když na autě nebudou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Allister Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Blbě si to pochopil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 podle tohoto vlákna to právě vypadá tak, jak píšu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Allister Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 A co má byt z toho vlákna patrné? Akorát jsem mu tady napsal, že bych volil jinou barvu těch 19" a roti si jí obhájil tím, že to pak sladí s ostatními black doplňky ze Sportlinu. Neřešíme původní 18"... A já jen ještě dodal, že origo Sportline taky neladí, protože má kola v antracitu. Toť vše, konec OT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Supernovy v jiný barevný kombinaci nedělají, proto mě to zmátlo. Protože ty původní 18" dělají i tmavé právě pro Sportline, tak to právě vypadalo, že ty mluvíš o těch 18", které už nehrají žádnou roli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Allister Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Tak poslední odpověď.. Pleteš se, Supernovy se v jiné barvě dělají. http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/kolo-z-lehke-slitiny-supernova-3v0071499a-ha7x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.