Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Tak to je špatně u Superba3 musíš 140 Nm. Jasně dáno výrobcem a co vím tak na školeních na to všechny upozorňovali s velkým důrazem.

Všechny momen´táky máme na 120Nm.Dával jsem teď zimní kola a letní jsem utahoval na 120Nm a byl problém povolit...jako u každé druhé škodovky po jedné sezóně.

Pokud někdo chce,ať dotahuje na 140,já budu na 120 a vím,že se nepovolí-vyzkoušeno osobně

Tj. nedodržuješ záměrně pokyn daným výrobcem vozu??

nedodržuji,protože mám svoje zkušennosti.Jinak naší školitelé,mimo jiné výrobci kol říkají poučku-12mm šrouby-120Nm,14mm šrouby-140Nm.

Třebas nákladní Iveca děláme 180 Nm.Nikdy se nám žádné auta nevracely.Stačí,když máme problém povolit šrouby dotaženy 120 Nm,"X" ulámaných bezpečáků.

Když dotáhnu svoje auto 12Nm v létě,v zimě jej 120Nm nepovolím.

• 3 týdny později...

Také na všech autech utahuji 125Nm a bez problému. S3 není vyjímkou.

Je to otázka přístupu a nechápu důvod proč to neutáhnout tak jak nařizuje výrobce(pokud jsou na autě originální kola).

Take by me nenapadlo to utahnout na jiny moment, nez predepisuje vyrobce. Tj. 140Nm.
Btw. neoriginalni disky take utahuji na tech 140Nm. Je to tak OK?

miluju tyhle debaty o tom, jak nějaký samozvaný odborník ví něco líp, než výrobce :D 

Tak cosby není "samozvaný odborník", když má pneuservis..

to není mířené přímo proti Cosbymu, ale všeobecně... Je mi jedno, kdo má jaké zkušenosti nebo co dělá, výrobce z nějakého důvodu říká 140 Nm, tak to utáhnu na 140 a neřeším. 

Tzn. i neorigo disk na 140 je ok?
Nebo se to pak ridi necim jinym?

Utahuj ho taky na 140Nm.

Spousta lidí si mění kola a šrouby utahuje originálním klíčem z kufru - zeptejte se jich, jakým momentem kola přesně utahují :)

Já nic neříkám,nejsem proti tomu dotahovat na 140,dělejte si jak chcete.Já říkám,že Supa III mám,dotahuji na 120 a tím"pseudoklíčem" co je k vozu je to po půl roce problém někde na cestě odtáhnout,když je defekt.

120 Nm dle mě bohatě bohatě stačí a jak jsem psal,školitelé nám říkají jasně-12mm šrouby´120Nm,14mm šrouby 140Nm.

Nevím proč najednou Škodovka předepisuje 140 Nm když předchozí jsou 120Nm a materiály jsou stejné.

• Autor

Asi to tam dali kvoli hrdze v zavitu, ked v originalu neni doporuceno srouby mazat nicim, mercedes ma 150 Nm, a to je problem to kolo sundat s tim klicem z kufra ked musis dat rezervou. Ja na srouby dam trochu anti-seiza od loctite, a mam pokoj leto - zima....

• 2 týdny později...

Skoda, ze nekdo dava na zimu neoriginalni kola. Neni vzhledovne nic horsiho, nez v zime Superb 3 na neoriginalnich uzovkach... :(

V listopadu jsem presel z 18" na 19" Supernova a auto vypada o dve tridy lip!

DSC_1709.jpg

DSC_1717.jpg

DSC_1720.jpg

K té šedé Business by se víc hodily antracitový, ale jinak pěkný.

Upraveno od Allister

nene, pujde na to jeste SportLine paket a to by s tim zas neladilo

Dnes jsem utáhl kola na B8čce na 140Nm, je to vepsané také v dodatku k manuálu. Superb 3 bude co nevidět také následovat.

@roti: Vegy na Sportlinu jsou taky atracitový ;-) Ale ok, s těma dalšíma černýma doplňkama to bude vypadat líp.

Upraveno od Allister

@Allister a @roti mluví jeden o voze a druhý o koze, ne? Ty 18" tam přece už nebudou, nahradil je těma 19", nebo jsem to blbě pochopil? Takže je úplně jedno, jaký ty 18" jsou, když na autě nebudou...

Blbě si to pochopil ;)

podle tohoto vlákna to právě vypadá tak, jak píšu 

A co má byt z toho vlákna patrné?

Akorát jsem mu tady napsal, že bych volil jinou barvu těch 19" a roti si jí obhájil tím, že to pak sladí s ostatními black doplňky ze Sportlinu. Neřešíme původní 18"...  A já jen ještě dodal, že origo Sportline taky neladí, protože má kola v antracitu.

Toť vše, konec OT ;)

Supernovy v jiný barevný kombinaci nedělají, proto mě to zmátlo. Protože ty původní 18" dělají i tmavé právě pro Sportline, tak to právě vypadalo, že ty mluvíš o těch 18", které už nehrají žádnou roli...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.