Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Vlastním Citigo ASG 2/13. Při roční prohlídce, 2/14, byla měněna řídící jednotka převodovky. AS měnil v rámci nějakého nařízení. S řazením nebyl žádný problém. Popisovaná závada u mě zatím nenastala. Najeto 16t km.

Vloženo

auto je již dnes v servisu, ale i tam nad touto závadou kroutili hlavou a slyšeli o ní poprvé. I mně měnili v roce 2014 řídící jednotku řazení a to i přesto, že nebyl žádný problém. Já mám najeto 61 000 a popisovaná závada začala okolo 60 tisíc. Dám vědět jak jsem dopadl.

Vloženo (editace)

Závada se projevila i v autorizovaném servisu a i tam potvrdili, že jde o velice nebezpečnou závadu, avšak vůbec nevědí co s tím. Tudíž dnes posílají dotaz přímo k výrobci. 

Editováno: , autor: martinpavel
Vloženo

Dnes, v servisním středisku a po konzultaci přímo s výrobcem, přehrán software řídící jednotky ASG převodovky a zatím vše ok. Přesto jsme ve spojení se servisem a máme nový program prý otestovat:unsure:.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Dobrý den,

.... tak ASG převodovka opět začala zlobit, takže jsem opět objednán do servisu. Poslední výjezd už dokonce skončil odtahem. ( startér vůbec netočil ).

Můj názor na závadu je takový, že jde o chybu v teplotním čidle převodovky. Toto usuzuji z manuálu, kde na str. 21 jsou popsány situace ASG převodovky.

Dám vědět jak jsem dopadl.

• o 1 rok později...
Vloženo

Dobrý den,

...dopadlo to tak, že se musela vyměnit celá převodovka i s el. ovládačem, v hodnotě 80.000,- . Škoda Auto se ale pochlapila a zaplatila 80% z ceny včetně práce. Od té doby převodovka slouží dobře.

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravim všechny. Mam ten samý problém. Skoda citigo najeto 60230km. Auto samo vyřadí rozsvítí se kontrolka převodovky a nejde zařadit nic. Software přehrany, konektory vyčištěny a auto jezdilo 3 dny a dnes rano opět to samé a odtah. Nevim si stím už rady..

Vloženo

No nevím jestli Ti Martin Pavel nějak pomůže. Byl tady na fóru naposledy 6. listopadu 2017, takže asi ty 2 roky nemá potřebu sem zajít, pravděpodobně že mu to funguje.

Měl jsi to v autorizovaném servisu Škodovky, nebo někde jinde ?  Vidím to na problém v ovládacím modulu převodovky, samotná mechanická vnitřní  část převodovky by mohla být v pořádku, dle toho že po  přehrátí software 3 dny v pohodě, ale na přesnou diagnostiku opravdu jen ten autorizovaný servis a to ještě musíš natrefit na ten, kde nejsou lemplové, což není vůbec samozřejmost.  Ten samotný ovládací modul určitě taky stojí pěkných pár tisíc, ale ne jako celá nová převodovka. A taky bych si nechal vyměnit olejovou náplň té převodovky. Neber můj názor za bernou minci, ale nějaké poznatky ohledně nefungujících ASG převodovek jsem již zachytil a tak se Tě  snažím nějak navést, i když není co závidět. Rozhodně bych doporučoval jen ten autorizák a očekával nějakou tu investici, takhle po internetu těžko nějak účinně pomoci.

Vloženo (editace)

Dobrý den,

je zajímavé, že problém s ASG převodovkou se u některých majitelů CitiGo vyskytuje pouze kyž má najeto okolo 60 000 km.

kontakt : mpl.lorenc@seznam.cz

• o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...