Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobrý den,

mám problém s převodovkou ASG.

martin pavel

Upraveno od martinpavel

Vlastním Citigo ASG 2/13. Při roční prohlídce, 2/14, byla měněna řídící jednotka převodovky. AS měnil v rámci nějakého nařízení. S řazením nebyl žádný problém. Popisovaná závada u mě zatím nenastala. Najeto 16t km.

podle mě to je rozbitý, dal bych to do servisu.

• Autor

auto je již dnes v servisu, ale i tam nad touto závadou kroutili hlavou a slyšeli o ní poprvé. I mně měnili v roce 2014 řídící jednotku řazení a to i přesto, že nebyl žádný problém. Já mám najeto 61 000 a popisovaná závada začala okolo 60 tisíc. Dám vědět jak jsem dopadl.

..zavada se neprojevila..

A tohle info jsi sebral kde ... ??

• Autor

Závada se projevila i v autorizovaném servisu a i tam potvrdili, že jde o velice nebezpečnou závadu, avšak vůbec nevědí co s tím. Tudíž dnes posílají dotaz přímo k výrobci. 

Upraveno od martinpavel

a ono už je asi po záruce, co?

• Autor

Ano.

Upraveno od martinpavel

• Autor

Dnes, v servisním středisku a po konzultaci přímo s výrobcem, přehrán software řídící jednotky ASG převodovky a zatím vše ok. Přesto jsme ve spojení se servisem a máme nový program prý otestovat:unsure:.

Dík za info, snad to nepostihne nikoho dalšího.

• 1 měsíc později...
  • Autor

Dobrý den,

.... tak ASG převodovka opět začala zlobit, takže jsem opět objednán do servisu. Poslední výjezd už dokonce skončil odtahem. ( startér vůbec netočil ).

Můj názor na závadu je takový, že jde o chybu v teplotním čidle převodovky. Toto usuzuji z manuálu, kde na str. 21 jsou popsány situace ASG převodovky.

Dám vědět jak jsem dopadl.

Upraveno od martinpavel

• 1 rok později...

A jak to dopadlo ?

• Autor

Dobrý den,

...dopadlo to tak, že se musela vyměnit celá převodovka i s el. ovládačem, v hodnotě 80.000,- . Škoda Auto se ale pochlapila a zaplatila 80% z ceny včetně práce. Od té doby převodovka slouží dobře.

• 1 rok později...

Zdravim všechny. Mam ten samý problém. Skoda citigo najeto 60230km. Auto samo vyřadí rozsvítí se kontrolka převodovky a nejde zařadit nic. Software přehrany, konektory vyčištěny a auto jezdilo 3 dny a dnes rano opět to samé a odtah. Nevim si stím už rady..

Pan MartinPavel mohu vás poprosit o kontakt na vás? Děkuji

No nevím jestli Ti Martin Pavel nějak pomůže. Byl tady na fóru naposledy 6. listopadu 2017, takže asi ty 2 roky nemá potřebu sem zajít, pravděpodobně že mu to funguje.

Měl jsi to v autorizovaném servisu Škodovky, nebo někde jinde ?  Vidím to na problém v ovládacím modulu převodovky, samotná mechanická vnitřní  část převodovky by mohla být v pořádku, dle toho že po  přehrátí software 3 dny v pohodě, ale na přesnou diagnostiku opravdu jen ten autorizovaný servis a to ještě musíš natrefit na ten, kde nejsou lemplové, což není vůbec samozřejmost.  Ten samotný ovládací modul určitě taky stojí pěkných pár tisíc, ale ne jako celá nová převodovka. A taky bych si nechal vyměnit olejovou náplň té převodovky. Neber můj názor za bernou minci, ale nějaké poznatky ohledně nefungujících ASG převodovek jsem již zachytil a tak se Tě  snažím nějak navést, i když není co závidět. Rozhodně bych doporučoval jen ten autorizák a očekával nějakou tu investici, takhle po internetu těžko nějak účinně pomoci.

• Autor

Dobrý den,

je zajímavé, že problém s ASG převodovkou se u některých majitelů CitiGo vyskytuje pouze kyž má najeto okolo 60 000 km.

kontakt : mpl.lorenc@seznam.cz

Upraveno od martinpavel

• 1 rok později...

Závadu jsem měl v mechatronice řazení. Netěsnily o kroužky servomotorků. Byly značně znečištěné. 

Stáří 8let, 45t km.

Upraveno od PavkaKorčagin

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.