Speedluk Vloženo 29. Září 2016 Sdílet Vloženo 29. Září 2016 Kmitající, vibrující kotouče mne trápily na Rapidu poměrně často a můžu říct, že jsem si 100% ověřil čím je tato závada způsobená.Mám Rapida 1.2MPI s lehkým motorem a najeto mám přes 220 000km bez prakticky jediného problému, krom těm kotoučů.Ne že by kopaly nějak moc, ale mám rád, když věci fungují jak mají.2x jsem kotouče měnil a nic moc to nepomohlo.Nyní na 100% vím a ověřil jsem si to, že tuto závadu způsobují nevyvážená kola, resp.kola nedokonale vyvážená, popř.to může dělat i blbá poklice.Kola je také nutné, opravdu nutné převažovat před montáží.Pokud se vyváží a pak se nechají půl roku ležet, tak jsou opět nevyvážená.Několikrát mi kotouče lehounce kopaly, tak jsem zajel do ověřeného pneuservisu a nechal je perfekně vyvážit a kmitání po cca 1000km vždy ustalo a už se neopakovalo.Závada je pro mne naprostou minulostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 30. Září 2016 Sdílet Vloženo 30. Září 2016 Nejsem mechanik, kola si přezouvám na všech autech sám, proto dávám obě sady vyvážit vždy 1x za 2 roky, což bych měl asi dřív. Nejde mi ale do hlavy, jak můžou být čerstvě vyvážená kola po půl ročním skladování nevyvážená? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedluk Vloženo 30. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2016 I ta guma není inertní hmota.Pol půr roce je rozložení hmoty v pne nepatrně jiné, ale je.I sklo je např. kapalina.Změřte si starou okenní tabulku šuplérou nahoře i dole, uvidíte. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smates Vloženo 4. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2016 Taky s tim mame problemy.Jsou to vibrace ze to klepe celym autem a to mame najeto jen 30tis.A ted od toho i KO desticky,takze neverim ze to je kolama.Na druhem jinem aute mi to nikdy nedelalo a kola nechavam vyvazi jen pri novem obuti a pak uz nikdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.