Publikováno Listopad 25, 20168 r Zajímal by mě názor ostatních, každé ráno po cca kilometru najíždím na dálnici. Vím, že to se studeným motorem není uplně optimální. Snažím se alespoň v rámci provozu nešlapat na to a než mi teploměr oleje ukáže aspoň tu nejnižší teplotu 50 st. tak jedu kolem 110 což je cca 2 tis. ot. Nenapadá mě nic jiného, jak to autu ulehčit, krom rozumné jízdy. Auto mám O3 TDI. Upraveno Listopad 25, 20168 r od tomasek
Listopad 25, 20168 r Asi delas maximum mozneho. Zahrivat to na miste nema smysl. Takze jedine to nehnat a drzet nizke otacky. Presne jak pises. A osobne bych asi přidal, az by byl olej na dohled 80 stupnum.
Listopad 25, 20168 r to auto je na to staveny. klidne to rozjed na 130, jen to netoc nad 3 tis. otacek/min. a co nejdriv tam dej 6ku. pak pockat, nez ma olej "provozni teplotu", tj. aspon tech 80 stupnu a uz to muzes turovat ale to na dalnici se zarazenou 6kou asi nebude tvym cilem...
Listopad 25, 20168 r Autor ještě jsem v souvislosti s tímto přemýšlel, zda nezměnit olej. Aktuálně se dává 507.00 a mění po 15 tis. km. Zda by kvůli většímu podílu dálničních jízd nebylo lepší 5w40 acea C3. Ale to už je spíše do jiného tématu.
Únor 19, 20187 r Můj názor je takový, že to dělá tomasek dobře. Auto je potřeba zahřívat pozvolna. Šestka nic neřeší. Chce to volnou jízdu u dieselu 1500 - 2000 ot. Jasně, motor to vydrží. Kdo auto prodává po 150 tkm to je v pohodě i kdyby na to šlapal hned od startu. Kdo chce nadstandardní životnost, bude se chovat opatrně.
Únor 19, 20187 r Ja vyjedu taky hned od baraku na dalnici a taky drzim max 2 500 otacek a az dosahnu teploty oleje cca 70 stupnu uz jedu normalne 130-140km/h ... Mam ale TSI ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.