Pawouk Vloženo 30. Červen 2024 Sdílet Vloženo 30. Červen 2024 Kdepak, ve standardní OIII FL je to předokolka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shran Vloženo Úterý v 22:09 Sdílet Vloženo Úterý v 22:09 Zdravím, děkuji za případné rady. Uvažuji o koupi ojeté Octavie III s rozpočtem kolem 250 000 Kč. Hledám combi a manuální převodovku. Ročně najedu cca 20 000km (okresky/město/občas dálnice). Rozhoduji se mezi 1,0 TSI 85 kW a 1,4 TSI, 90 nebo 110 kW. Čtyřválec mi do OIII sedí více. Z TSI jsem řídil jen Kamiq 1,0TSI, 70kW. Reálně počítám s nájezdem cca 200 000 km (nečekaně nejčastější nájezd v mém budgetu ). Stav před nákupem prověří mechanik. Nebude tento nájezd už na repas motoru? V moderních benzínových motorech se neorientuju. Se servisními náklady po nákupu počítám, ale nechci pak řešit repas / nový motor. Pokud je 200 000 km nájezd u TSI už velký risk a životnosti TSI nezbývá, nebránil bych se naftě 2.0TDI. U toho vím s čím počítat. Díky, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas666 Vloženo včera v 03:14 Sdílet Vloženo včera v 03:14 200tis km se neboj. Servisuju kousky s nájezdem 400 a furt to jezdí. Samozřejmě že čim míň tím líp. 1.4 ať už 103 nebo 110kw je celkem příjemné svezení. Sám jednu mám a jsem moc spokojený. Spotřeba tak 6.5l, mám to už nějaký ten rok, ujeto s tím mám 50 tis, celkově má 300 a krom rozvodů a čištění sacích kanálů v hlavě jsem na motor nesáhl. Teda krom svíček a olejů samozřejmě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LosDavos Vloženo včera v 05:20 Sdílet Vloženo včera v 05:20 (editace) To ano, ale zvukový projev i celkový komfort, který TSI motor oproti TDI nabízí, se bohužel po překročení hranice 200 tisíc kilometrů výrazně zhoršuje. TDI tímto netrpí, protože je hlučný a vibruje už jako nový. 🙂 Samozřejmě to neznamená, že TSI nevydrží třeba 500 tisíc kilometrů, ale už to nebude ten příjemně tichý a kultivovaný motor bez pazvuků a cukání, jaký bývá například při nájezdu kolem 120 tisíc kilometrů. V každém případě je lepší dělat generálku TSI motoru při 250K km než to dělat TDI motoru přes 260K km ta cena za díly a náročnost servisu je úplně jinde. Editováno: včera v 05:21, autor: LosDavos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo včera v 05:22 Sdílet Vloženo včera v 05:22 1.4TSI je fajn, zatial mam 257 500 km a jazdi to kupovana pred 3 rokmi pri 178 000 km. Skor ako motora by som sa po osobnej skusenosti bal a venoval kontrole laku. Rozne hrdzave miesta ci bodky. Hlavne predne prahy, zadne blatniky, ci veko kufra. Ale toto bude asi zalezat kus od kusu a hlavne od farby Ak je cena a najazd priblizne rovnaky, tak radsej tu 1.4TSI ako 1.0TSI. Podobnu dilemu som riesil pred 3 rokmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas666 Vloženo před 23 hodinami Sdílet Vloženo před 23 hodinami Ano je pravda že to TSI s vyšším nájezdem je trochu hlučnější, můžu porovnat moje auto s nájezdem 300 tis a auto co mi jezdí na servis s úplně novým motorem (výměna při 489tis z důvodu ulomeného kousku pístu), nicméně včera jsem jezdil jak s jedním tak druhým autem a zas tak propastný rozdíl to není. Určitě to není nic, za co bych TSI zavrhl. Popravdě jsem byl příjemně překvapený jak ten motor i po těch km je stále tichý a kultivovaný. Na volnoběh není téměř slyšet. Jako druhé auto mám 3.6fsi Superba, teď jsem s ním jezdil nějaký čas, včera přesedl do oktávky a na křižovatce jsem myslel že mi motor zdechl, páč ho nebylo oproti té 3.6 slyšet. Ale nechci nutit svůj názor, jen já bych už naftu nechtěl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.