Moheimed Vloženo 26. leden 2017 Sdílet Vloženo 26. leden 2017 Zdravím hledal jsem zde toto téma a nenašel tak prosím o radu a zkušenosti. Tsi trpí karbonizaci. Zajímá mě karbonizace saciho ústrojí , saní,ventily. Zkoušel jste někdo přípravky ve spreji co se strikaji do saní za vzduchovej filtr? Nebo mechanicky? Foto by mělo bejt z 2.0 Tsi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek16 Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 (editace) Mám. Nějakýmu spreji bych absolutně nevěřil, že tam něco očistí - ty nánosy jsou pevný a lepkavý, podle mě to nic neudělá. Chvíli jsem přemýšlel nad BG 211 (nastříká cca litr nějaké směsi poly-ether-aminu (PEA) pod tlakem do sání). PRO: -fakt, že to skutečně funguje (dokonce bych řekl že u atmosfér velice dobře), viděl jsem spoustu videí kde tomu z výfuku vyletělo asi tak kilo uhlí a sazí + fotky ve světě motorů, kde to očistilo i nějaký čidlo v cestě, co na sobě mělo asi 2cm nános; -není to invazivní (rozebírání motoru) a ani tak drahý. - vyčistí to i celý sání za místem, kam tu hadičku prdnou. PROTI: - Nevěděl jsem co PEA a ty odletující kusy karbonu udělají s turbem a motorem (zfleku mě napadá možnost nějakýho lokálního zchlazení a následně prasknutí materiálu)... - Okamžitý znehodnocení olejové náplně a nutná výměna. - Nikde jsem nenašel zkušenosti s TSIčkama - je to dost složitej motor na takový srandy. Vzhledem k tomu, že modul sání s klapkama už mám měněnej (tudíž nepotřebuje čistit), jsem se nakonec na to riziko zničení motoru vykašlal, nechal sundat sání a vyčistit mechanicky, přišlo mi to nejbezpečnější. Taky je dost možný, že budeš muset vyčistit i škrtící klapku, což se dá udělat při tom, + je dobrý vyměnit PCV ventil, pokud tam máš ještě originál a chčije ti z něj olej (zaprvé to odchází, zadruhé ještě před tím pouští olej do sání a zhoršuje tohle karbonování a zanášení celýho sání). EDIT: ajo, ono už je 2018, tak to už asi kolega vyřešil Editováno: 8. Únor 2018, autor: marek16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 no ale tohle funguje na stejném principu, jako ten sprej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek16 Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 Když dva dělají to totéž... Ono je imho rozdíl něco rozprášit sprejem, a udělat z toho jemnou mlhu tlakem asi dva bary. V prvním případě se toho spousta nachytá na stěny a někam steče (ven, nebo třeba taky do motoru a jsme zase u té bezpečnosti), v druhým je to pomalejší proces na 45min, menší množství v každou danou chvíli, a mnohem menší kapičky. Složení asi taky nebude úplně stejný, a BG už má přece jen nějakou reputaci... ale stejně sem na to neměl odvahu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 před 4 hodinami, marek16 napsal: viděl jsem spoustu videí kde tomu z výfuku vyletělo asi tak kilo uhlí a sazí + fotky ve světě motorů, kde to očistilo i nějaký čidlo v cestě, co na sobě mělo asi 2cm nános; Jak se to "kilo uhlí" dostalo skrz katalyzátor?? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 dobrá reklama, procpe skrz i brikety Co jsem viděl, tak z toho lítá špinavá voda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek16 Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 McMatej: To byla samozřejmě trošku nadsázka, ale mrkni třeba sem, nebo pak další videa na heslo "dekarbonizace" na YT: https://www.youtube.com/channel/UCCYeabwPqXcmFYQ1aPoAZOA Tam už se dost divím, že ten motor vůbec jel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moheimed Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 zdravím , tak jsem nakonec rozebral sání a udělal to ručně ( aku , dratak, čistič kamen, tech benzin), dal jsem rovnou i pročistit vstřikovače,, najeto cca 160 tis a vipadalo to velice podobně jak na fotce , spíše hůře. Práce pěkná prasečinka ale dle mého se to viplatilo , auto jede pocitově živěji a vím že mám chvilku klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Únor 2018 Sdílet Vloženo 10. Únor 2018 já vím, že to je úplně OT a že se tady na to tolik nehraje, ale ta předpona "vy" 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.