Jump to content

Motor 1.8 TSI

76 topics in this forum

• 212 replies
    • 102.9k views
  1. 1.8 TSI (118 kW) 1 2 3 4 116

• 2.9k replies
    • 527.7k views
    • 7 replies
    • 10.6k views
  2. Vaše spotřeba 1 2 3 4

• 81 replies
    • 17.3k views
    • 49 replies
    • 33.1k views
    • 192 replies
    • 75.1k views
    • 71 replies
    • 29.3k views
    • 39 replies
    • 22.4k views
    • 3 replies
    • 10.8k views
    • 6 replies
    • 279 views
    • 5 replies
    • 4.8k views
    • 0 replies
    • 585 views
  3. 1.8 tsi P0011

• 1 reply
    • 2.1k views
  4. Písty 1,8 Tsi, EngineTeam

• 11 replies
    • 7.4k views
  5. Chyba p0420

• 17 replies
    • 23.5k views
    • 50 replies
    • 26.5k views
    • 23 replies
    • 30.4k views
    • 0 replies
    • 1.4k views
    • 1 reply
    • 1.4k views
    • 3 replies
    • 1.8k views
    • 5 replies
    • 11k views
    • 0 replies
    • 1.4k views
  6. Typ napínaku

• 1 reply
    • 1.4k views
    • 1 reply
    • 2.5k views
    • 1 reply
    • 2k views

• Aktuální příspěvky

• Baterii jsem měnil taky nedávno, dělá to pořád. Protože je to cukání  přesně v otáčkách blízkých rozjezdovým, potom když ráno chytnu hned u baráku kolonu, pak několik kilometrů poskakuju, jako když se učím řídit. Možnost, jak to obejít je přidat výrazně víc plynu, pak se dostanu nad pásmu otáček, kde to už necuká, ale zase mám pocit, že ničím spojku. Jestli jsem se dobře díval, tak tenhle motor nemá vývěvu pro posilovač, podtlak je připojený do sání. Proto nepředpokládám aspoň u sebe závadu v elektrice. Svíčky jsem měnil, to nepomohlo. Cuká to zhruba každou třetí jízdu, vždycky asi 15 minut. Když jedu do servisu, nedělá to nic. Jako naschvál. Diagnostika chybu nehlásí. Sám jsem zvědavý, jestli snicel96 na něco přijde.
    • Padá sniežik, padá... Vďaka za zraz, veľmi rýchlo to dnes (včera) ubehlo, a sorry, že som (už tradične) nedal dopredu vedieť, že prídem, ale ešte doobeda o 11-tej som nevedel či pôjdem na zraz, alebo nie. Inak ma potešilo, že pekne snežilo, v mojich končinách je to už skôr rarita. 🙁 Mám ale zase otázku/návrh: nedáme iný lokál nabudúce? Neviem ako vám chutilo, ale z toho čo som mal u nich dnes sa dali jesť iba tie palacinky. Na rovinu, tie boli naozaj dobré, ale za mňa to ostatné bolo tentokrát tak na 1,5 hviezdičky. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale vo vývare boli kúsky niečoho (mäso to nebolo) mal som pocit ako keby som jedol držkovú a asi prvý krát v živote som nedojedol polievku. Placka bola zase zároveň spálená a celá od tuku a tiež som ju nedal celú, lebo som mal pocit, že jem starú špongiu nasatú petrolejom. Samozrejme (ne)kvalita kuchyne nič nemení na kvalite osadenstva zrazu, ale zaregistroval som, že nie som jediný komu tam úplne nechutí. Inak cesta domov v pohode až na uzatvorený tunel pri Žiline, miestami aj pomerne slušne snežilo, ale Bratislava nesklamala, prakticky ma čakali iba vlhké cesty, teplota jemne nad nulou.  Každopádne na diaľnici som počul z podbehov, že na ceste je veľa soli, tak som sa ešte zahral na @Ondra16V a umyl som auto, lebo bolo fakt celé zasraté.   Takto vyzeralo predné koleso, tak nechcem vidieť, ako vyzeral spodok. No nič, v rámci možností som ho umyl aj zospodu.
    • Zdravím, jdu za vámi pro radu. Při jízdě mi z ničeho nic začal neuvěřitelně bouchat v motoru, motor ztratil výkon a čím více plyn jsem dal, tím více začal klepat a k 90km/h jsem se horkotěžko dostal. Ještě jsem vypozoroval, že když jsem jel z kopce a vyřadil, hluk byl daleko nižší. Kontroloval jsem vačku a uložení vačky, ale ta se zdá být OK. Blok motoru proražen též není, setrvák s spojkovou sadou je 2 roky starý Sasch.  Tudíž jsem se pustil do klikové hřídele -> šály/ojniční ložiska jsou KO viz. fotka v příloze Otázky zní: 1. Je možné, že to způsobují pouze šály? 2. Musím měnit i kliku nevypadá úplně špatně, ale ani perfektně... přikládám fotku 3. Musím měnit i ojnice? 4. Nějaké rady, na co se ještě zaměřit a co vyměnit když už mám motor venku z auta?   Díky všem za váš čas a rady 😉 Přikládám fotky i video se zvukem motoru:   VID_20231104_102740.mp4
  • Create New...