Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Změna v nabídce SmartGate, zavedení ŠKODA One App

Modely – všechny vozy

Modely KODIAQ od MR2017 a FABIA, RAPID, OCTAVIA a SUPERB od MR2018 disponující funkcí SmartLink+, nejsou kompatibilní s původními aplikacemi určenými pro SmartGate. Tyto aplikace nahradí jedna aplikace ŠKODA One App, která bude zahrnovat mimo jiné funkce původních aplikací. Aplikace bude dostupná v obchodech Google Play a Apple Store během dubna.

Pro komunikaci s vozem lze využít buď palubní WiFi síť (Amundsen, Columbus), nebo připojení přes kabel (Swing, Bolero, Amundsen, Columbus). Připojení kabelem vyžaduje podporu MirrorLink nebo Apple Car Play na telefonu zákazníka. V budoucnu bude dostupná i pro Android Auto. Funkce Apple Car Play a Android Auto nejsou v ČR zatím oficiálně dostupné.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Dobrý den všem diskutujícím. Po úspěšném odladění full mirorlinku na Supu III ( 4/2015 ) - tím je myšleno plné zrcadlení telefonu - ne pouze certifikovaných aplikací MirrorLink - jsem se pustil do Kodiaqa. Prvotní nadšení, že vše chodí ještě lépe, než v Superbu - viz video, mi hatí problémy s tím, že aplikace se většinou zastaví, když se dá vůz do pohybu, a je docela problematické ( ale ne nemožné :-) ) ji spustit a provozovat i za jízdy!  Tím samozřejmě nemyslím kodování funkce VIM, ale plné zrcadlení telefonu za jízdy bez zásahu do softwaru vozidla. Nějaké zkušenosti od vás?

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Dobrý den,

konečně byla na Google play vložena nová aplikace, která posouvá možnosti MirrorLinku ve Vašem vozidle o kategorii výše! Stojí 179,99,- Kč ( platíte přímo google play) včetně DPH, ale její možnosti jsou takřka neomezené. Máte-li vůz za půl milionu ( a více ) korun a telefon řádově za deset tisíc, určitě investujte dalších 180,- Kč do pomocníka, který z Vašeho auta a telefonu udělá nerozlučné kamarády. Můžete například sledovat on-line vysílání TV, mít k dispozici webový prohlížeč, pouštět v autě videa, komunikovat na Facebooku nebo Twitteru, nebo si třeba pouštět jen internetová radia a dalších cca 30 funkcí. Můžete si dokonce do aplikace přidávat své vlastní oblíbené aplikace běžící z widgetu nebo url adres. Potřebujete jen MirrorLink ve Vašem voze a MirrorLink kompatibilní telefon. Žádný root ani crack telefonu, žádné odemykání VIM, žádné úpravy ve voze. Chodí na všech telefonech s MirrorLink 1.1. od Android 4.1 až po 8.0. Vše přehledně a pohodlně ovládáte z displaye Vašeho vozu, k dispozici je i klávesnice s hlasovým přepisem, můžete své zprávy diktovat, ne je psát! Vše v asi 40 jazycích, včetně češtiny. A kde ten zázrak za pár korun najdete?

Zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto

Bližší informace naleznete zde:https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/

Dopřejte si skvělý vánoční dárek!

Hezké vánoce a mnoho spokojených kilometrů ve Vašem voze Vám přeje

Miloš Horák

Screenshot_20171217-224637.png

Screenshot_20171217-224836.png

Screenshot_20171218-010241.png

Screenshot_20171218-235501.png

Screenshot_20171219-014444.png

Screenshot_20171220-003633.png

• o 2 měsíce později...
Vloženo
V 21. 12. 2017 na 21:53, Daniel Bednář napsal:

Určitě koupím a vyzkouším, vypadá to skvěle -_- Díky

Ahoj, už jsi appku zkoušel? Nebo někdo jiný?

Vloženo (editace)

Ano, mám ji koupenou. Do minulého týdne jsem měl Huawei Mate 10 Pro a tam Android auto nešlo, Mirrorlink jen s originálním kabelem od Škoda auto. Zakoupil jsem proto certifikovaný kabel Anker a s tím to fungovalo taky. Ale je to takové těžkopádné, seká se to, ale v principu to funguje. Nyní mám Galaxy S9+ a Android auto naprosto bez problémů, což je pro mě důležité, že mohu pustit Waze nebo Google mapy. V originální navigaci totiž navigování dle provozu není zrovna nic moc. Při jakémkoli problému na silnici mě to natvrdo žene mimo trasu, přitom Waze zahlásí 8 minut zpoždění... a nakonec je to 5 minut. Podel originál navi bych už dávno jezdil někde po kotárech. Cestou do Itálie se mi tohle stalo 3x, naštěstí jsme si to odkontrolovali na mobilu a z trasy neuhli. Na S9+ jsem FloatingApps ještě nezkoušel, ale vyzkouším a dám vědět.

Editováno: , autor: Daniel Bednář
Vloženo

FA for Auto používá už asi 700 uživatelů, z toho jich je kolem 10 se Samsung S9 a asi 80 se Samsung S8 nebo S8+. Hodnocení jsou vesměs positivní, jak je možné zkontrolovat na Google play Store, výjimku tvoří pár hodnocení, skoro vesměs od uživatelů s telefony, které nemají MirrorLink - že jim to nefunguje, což ani fungovat nemůže! Proto pozor, je nutné ( zatím :-) ) mít telefon s certifikací MirrorLink. Nově návody na použití aplikace a připojení k automobilu i nastavení naleznete zde: https://goo.gl/4unQPN, soubor otázek a odpovědí na ně zde: https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/permalink/1509608782502291/ a zde: https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/permalink/1510654262397743/

Vloženo

Já to mám a naprosto parádně to funguje í s fábií rok 2017. Líbí se mi že jde spustit vše co je v telefonu a ovládat přes rádio. Bohužel něco nejde přes celý display musíte to mít jakoby v okně ale naštěstí toho je jen pár. Já jsem s aplikaci spokojen.

Vloženo

"Horamil" píše : ... je nutné (zatím :-)) mít telefon s certifikací MirrorLink... No já jsem svůj Huawei P9 bohužel v seznamu nenašel, aktuálně je tam jen P10 a P10 plus, ale nic dalšího od tohoto výrobce. Předpokládám, že jsem namydlený. Ovšem slovo "zatím" mě zaujalo, je tedy nějaká šance, že bude někdy FA fungovat i bez certifikace?

Vloženo

Já jsem si s připojením hrál asi 2x. Mirrorlink jsem pořádně nerozjel (Samsung S6 Nougat, verze mirrorlinku 1.2.35). Tak jsem zkusil dnes Android auto a to se mi podařilo :-). Tak popřemýšlím o té FA for auto, nicméně bych rád rozjel i ten Mirrorlink...

Vloženo

Dobrý večer,

ono je to dokonce tak, že se rýsuje reálná možnost, že bude celý MirrorLink  fungovat na jakémkoliv Android telefonu i bez certifikace. Jedna silná vývojová divize má připravenou aplikaci, která z Vašeho Android telefonu udělá MirrorLink server, ale.... Ale spočívá ve schválení této aplikace společností CCC, která disponuje něčím, jako autorskými právy na MirrorLink. A navíc, aplikace musí projít řádnými testy, takže mi bylo naznačeno, že na trhu v roce 2018 ještě nebude....

Vloženo
před 10 hodinami, l79 napsal:

Já jsem si s připojením hrál asi 2x. Mirrorlink jsem pořádně nerozjel (Samsung S6 Nougat, verze mirrorlinku 1.2.35). Tak jsem zkusil dnes Android auto a to se mi podařilo :-). Tak popřemýšlím o té FA for auto, nicméně bych rád rozjel i ten Mirrorlink...

Tak ono v rámco MirrorLinku by Vám měly fungovat právě jen certifikované aplikace ( + naše Floating Apps for Auto - ale ta musí běžet nad již nějakou spuštěnou certifikovanou aplikací) . Pokud se Vám nepodařilo rozjet spolehlivě MirrorLink třeba s aplikací RockScout, hledejte chybu na 95 procent v nekvalitním kabelu USB....

Vloženo

Mám nainstalované aplikace Glympse for Auto a One App od ŠA, ty by měly být podporovány. One App jsem měl jako první, na Amundsenu jsem ji viděl, ale chtěla potvrzení k přístupu a to už mi nešlo potvrdit ani na rádiu ani na telefonu a nebo když jsem to potvrdil, stejně se nic nedělo. Na telefonu běželo spojení Mirrorlinku a tím to končilo. Se starší verzí Mirrorlinku byl zase "rozmazaný obraz". Kabely jsem zkoušel zatím 2 - originál Samsung k S6 a druhý, kratší od S2, chovají se oba stejně. Jinak mám doma ještě další např. od A5 (2017) tak třeba ještě nějaký zkusím :-). 

Vloženo
před 9 hodinami, horamil napsal:

Dobrý večer,

ono je to dokonce tak, že se rýsuje reálná možnost, že bude celý MirrorLink  fungovat na jakémkoliv Android telefonu i bez certifikace. Jedna silná vývojová divize má připravenou aplikaci, která z Vašeho Android telefonu udělá MirrorLink server, ale.... Ale spočívá ve schválení této aplikace společností CCC, která disponuje něčím, jako autorskými právy na MirrorLink. A navíc, aplikace musí projít řádnými testy, takže mi bylo naznačeno, že na trhu v roce 2018 ještě nebude....

No auto zatím nemám (konec května?) a nemůžu to s P9 ani zkusit. Třeba se to nějak povede. A když ne, tak buď koupím P10 (má certifikaci) nebo počkám. Ty možnosti FA by se mi moc líbily, určitě je to super nápad.

Vloženo
před 18 hodinami, l79 napsal:

Mám nainstalované aplikace Glympse for Auto a One App od ŠA, ty by měly být podporovány. One App jsem měl jako první, na Amundsenu jsem ji viděl, ale chtěla potvrzení k přístupu a to už mi nešlo potvrdit ani na rádiu ani na telefonu a nebo když jsem to potvrdil, stejně se nic nedělo. Na telefonu běželo spojení Mirrorlinku a tím to končilo. Se starší verzí Mirrorlinku byl zase "rozmazaný obraz". Kabely jsem zkoušel zatím 2 - originál Samsung k S6 a druhý, kratší od S2, chovají se oba stejně. Jinak mám doma ještě další např. od A5 (2017) tak třeba ještě nějaký zkusím :-). 

Dobrý den,

tak Škoda One App je podporována až od vozů se SmartLink+ , což nevím, jestli má Váš vůz. A co myslíte pod pojmem "rozmazaný" obraz? Ten se totiž přenáší digitálně, tam rozmazání není technicky dost dobře možné.... 

Vloženo (editace)

Kodiaq by měl mít Smartlink+ (zmiňuje to návod) i Habi001 výše. Rozmazaným obrazem jsem myslel, to, že aplikace Škoda OneApp čekala na potvrzení dat.přenosu externího zařízení a tudíž tlačítka pro volbu byla nadřazená ploše s ikonou aplikace a ta byla rozmazaná. A jednu chvíli opravdu ten obraz byl rozmazaný celý. Jak jsem psal nešlo to potvrdit. Až s novější verzí Mirrorlinku to potvrdit šlo a chtělo to nastavit cenu phm, ale to jsem už nenastavoval. Jen jsem zkusil, jestli mi půjde zobrazit telefon na rádiu 1:1 (na což tam bylo tlačítko) a to nešlo.

Editováno: , autor: l79
Vloženo

Tlačítko 1:1 tak trošku postrádá smysl na infotaimentech Škoda ( alespoň jsem dodnes nepochopil jeho význam), každopádně nemá mít funkci zrcadlit kompletní telefon - to by totiž popřelo smysluplnost celého MirrorLinku, který byl vymyšlen právě tak, aby přenášel pouze vybrané aplikace ( to samé ale dělá i Car Play i Android Auto). Jinak by automobilky mohly použít mnohem jednodušší Mirror Screen a jiné aplikace, které to umí....to by však odporovalo myšlence bezpečného řízení vozu...

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Koukal jsme na video a samsung s6 a nový amundsen se spojí přes mirrorlink, ale nefunguje mi zrcadlení obrazovky. Při připojení na 1s problikne, pak zmizí a objeví se mi seznam aplikací (zatím jen škoda app). Tlačítko 1:1 nic kromě probliku nic neudělá. Nějaký nápad?

Vyřeší to výše vypsaná aplikace (je nějaká zkušební verze?)

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Dotaz na Horamil :

Není něco nového k možnosti spárování libovolného androidu s mirrorlinkem ? Nebo spíš s Floating Apps? Stále mám Huawei P9  a nechci kupovat nový telefon jen kvůli propojení. Na stránce Mirrolinku je pořád jen model P10.

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...