Přejít na obsah

Daniel Bednář

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Daniel Bednář

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

5

Popularita

  1. Tak se zase vracím s dalšími zkušenosmi ohledně spotřeby :) Budu mít najeto už pomalu 60000 a opravdu, spotřeba je úplně někde jinde. Aktuální dnešní pojezd do práce, 13 km, studený motor, z toho 3 km po městě, průměrná dle počítače, 6,1 l. Koukal jsem na to samé včera, 6,4 l. Takže se to už ustálilo na příjemných číslech.
  2. Je to čistě mechanické, ale je to v těch dveřích hodně složité. Nevím, jestli na to nemusí být dopředu připravené...
  3. Jinak info od mého kámoše, šéfa vývoje tohoto udělátka. Za první rok výroby Kodiaqa bylo provedeno 16 konstrukčních úprav... Vývoj trval 2 roky. Opět mi potvrdil staré známe, nové auto kupovat tak až po roce výroby :)
  4. Waze mluví česky v androidauto v pohodě, jediné co neumí jsou úsekové radary, ty jsou vždycky anglicky :) Ale zase člověk hned ví, že tam jsou. Jinak je ještě možné nastavit, jestli bude mluvit z mobilu nebo z repráků.
  5. Mám originály, najeto s rakví, koly i bez ničeho cca. 5000 km a hučí docela dost. Jinak ale montáž i provedení OK. Měl jsem předtím originály na Fiat Freemontu, a o těch jsem nevěděl, takže jsem je vůbec nesundaval.
  6. Mám Amundsena a navigace jsou také trochu můj koníček. Ta v Kodiaqu bohužel patří k těm horším. Letos se mi již 3x stalo, že v Německu a Itálii hlásila kritickou situaci na trase a okamžitě změnila trasu tím, že mě poslala mimo dálnici. Porvé a podruhé jsem poslechl a bohužel si dost zajel a zdržel. Potřetí se mi to stalo na výjezdu na Brenner, kde mě opět tlačila sjet z dálnice pryč. Na Brenneru s plným autem lidí (dětí) dost blbý... Tak jsem rychle pustil Waze a TomTom na mobilu, kde jsem se dozvěděl pouze o hustším provozu a zdržení na trase max. do 10 minut... Tak jsem jel dál a projel naprosto v klidu. Takže tato funkce je dost nepoužitelná, ale bohužel ji asi spousta lidí poslechne. Nyní jezdím už jen na Waze přes Android auto, což funguje skvěle. Co se týká grafiky, tam to také není nic moc, obzvlášť u složitějších křižovatek někde, kde to člověk vůbec nezná, typicky velké nestandardní kruháče.
  7. Měl jsem na Huawei Mate 10 Pro také velké problémy se stabilitou, Android auto jsem vůbec nerozchodil. Se Samsungem S9+ to zatím vypadá bez problémů. Velký důraz je třeba klást na kvalitu kabelu.
  8. Ano, mám ji koupenou. Do minulého týdne jsem měl Huawei Mate 10 Pro a tam Android auto nešlo, Mirrorlink jen s originálním kabelem od Škoda auto. Zakoupil jsem proto certifikovaný kabel Anker a s tím to fungovalo taky. Ale je to takové těžkopádné, seká se to, ale v principu to funguje. Nyní mám Galaxy S9+ a Android auto naprosto bez problémů, což je pro mě důležité, že mohu pustit Waze nebo Google mapy. V originální navigaci totiž navigování dle provozu není zrovna nic moc. Při jakémkoli problému na silnici mě to natvrdo žene mimo trasu, přitom Waze zahlásí 8 minut zpoždění... a nakonec je to 5 minut. Podel originál navi bych už dávno jezdil někde po kotárech. Cestou do Itálie se mi tohle stalo 3x, naštěstí jsme si to odkontrolovali na mobilu a z trasy neuhli. Na S9+ jsem FloatingApps ještě nezkoušel, ale vyzkouším a dám vědět.
  9. Tak záleží, s čím se to srovnává. Aktuálně jsem si dal asi 50 km v brutálních serpentýnách v Alpách a naprosto v klidu. Jen jsem musel jet na Sport. Na parkovištích taky ok. Ale předtím jsem měl auto 490cm Má ale slušný rejd.
  10. Takže se mi konečně podařilo Kodiaqa pořádně projet. 2 cesty do Alp, 90% po dálnici, 660 km a 780 km. 3 lidi + naložené auto na lyže, bez rakve. Jel jsem cca. 80% času na adaptabilní tempomat, max. 140 km (až na pár výjimek při předjíždění). 1. cesta měla průměrnou spotřebu 6,3l podle počítače, 2. (jel jsem trochu agresivněji ) 6,8l podle počítače. Podle tankování mě to ale vychází o cca. 0,3-0,4l víc. Aktuálně najeto 3019 km. Takže na dálku je to pro mě výborné, takovou spotřebu jsem zatím nikdy předtím neměl.
  11. Aplikace mi hlásí nejdříve, jestli chci aktualizovat stávající. Dám ano a pak hodí hlášku, že nejde nainstalovat
  12. Start-Stop bylo první, co jsem na Kodiaqu vypnul
  13. Vracím s k tomuto tématu, spotřeba. Aktuálně mám za 10 dní najeto 1300 km a zatím nejsem schopen dostat spotřebu pod 8L. Ať dělám, co dělám, nejmíň mi to ukazovalo asi 7,8L, chvilinku Píši to pouze jako info, je mi to v podstatě jedno, předchozí auto mi taky bralo od 7,5-9L. Na co si ale zatím nemůžu zvyknout, je těch cca. 1200 otáček, co mi točí motor, když jedu po městě, v klidu, na padesátce. To vydržím tak 5 vteřin a přepínám na Sport kde to alespoň trochu "vrčí". Jinak zatím nemohu říct nic, když na to šlápnu (a eventuálně přepnu na Sport nebo ručně podřadím), předjedu kdekoli a téměř kdykoli. Stejně tak rychlý rozjezd není žádný problém.
×
×
  • Vytvořit nový...