pajatitis Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 Zdravím vás, potřeboval bych poradit. Jsem amatér v opravě aut a včera jsem si měnil stabilizační tyčku na levé straně, jenže jsem jí úplně nedotáhl a tyčka mi v podvozku bouchala.. Tak jsem dnes zvedl auto, že jí dotáhnu a najednou při zvedání heverem mi z podvozku upadl kus pružiny z tlumiče. Je to urvané odspodu zhruba asi 10 cm, takže pružina je teď stále vcelku jen kousek chybí. Je to velký problém? a mohlo to být tou tyčkou? Děkuji za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 22. Květen 2017 Sdílet Vloženo 22. Květen 2017 otázkou je, co tam vlastně bouchalo. Praskání prvního závitu pružiny je ralativně častá závada s nedotaženou tyčkou to velmi pravděpodobně nesouvisí. Můžeto být závada staršího data. Pružina by se měla správně vyměnit (obě), ale dá se jezdit i s prasklou - hodně lidí ani o tom neví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajatitis Vloženo 22. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2017 A nehrozí nějaká další závada, když to zatím takhle nechám? Popř. co hrozí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 22. Květen 2017 Sdílet Vloženo 22. Květen 2017 Tak může to vydávat nejrůznější pazvuky a nějakým způsobem je tím ovlivněno "naladění" podvozku, což se může projevit na pneumatikách, resp. jízdních vlastnostech. Určitě to výhledově pořeš, není ale nutné kvůli tomu auto hned odstavovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Taky jsem mel prasklou jednu predni pruzinu priblizne jako ty. Dlouho jsem o tom ani nevedel a potom s tim jeste dlouho jezdil. Nicemu to nevadilo. Ted uz mam obe predni pruziny nove. Jinak souhlasim s Wittmannem, s tou stabilizacni tyckou to nesouvisi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 16. Červen 2017 Sdílet Vloženo 16. Červen 2017 Máš rozházenou geometrii. Auto ti sedí na jedné straně výše. Extrémně namáháš protilehlý tlumič. Celou nápravou stále nosíš kmity.. A co to způsobuje? Ojedou se ti jinak pneumatiky. Vytlučeš si postupně silentbloky.. Vyteče ti protilehlý tlumič.. Při brzdění tě to bude tahat do škarpy.. Auto špatně brzdí.. Auto je nebezpečné v extrému a zatáčkách.. Auto neprojde technickou.. --- Já osobně bych v tom nevyjel jinam než do servisu, když bych to věděl.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.