standa 2 Vloženo 25. Červen 2017 Sdílet Vloženo 25. Červen 2017 Prosím o radu skoro stále mi svití kaslík u spolujezdce roomster v klidové pozici zavřený , stačí klepnout na dvířka a hned zhasne , ale zatřesete autem a znovu rozsvítí .Už mi to 2 x vybilo baterii po delším stání , ted jsem vyndal žárovku a vše OK . . Prosím kde je nejaký vypínač - mikrospínač na dvířka - panty , kde je asi špatný dotek . Jak se k němu dostanu , nebo jak to opravit . Vyndal jsem světlo v kaslíku ( je v kaslíku nahoře v prostředku ) je stejný jako v kufru a tam nic není na světle , myslím tu páčku s pružinou. jako u Fabie 1 . moje světlo je https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3b0947415-svetlo-interierove-skoda-14102.html JE JINÝ !! Hrabali se mi tam mechanici ŠKODA při výměně regulároru na ventilátoru topení před 3 měsíci a dělali to přes airbag , ale neviděl jsem to jen to řekli . Od té doby mi to světlo v kaslíku blbne , před tím vše fungovalo . DĚKUJI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 26. Červen 2017 Sdílet Vloženo 26. Červen 2017 V tématu Dílenská příručka si najdi příspěvek s příručkami na Roomster, stáhni si příručku Elektrická zařízení (heslo je dole v příspěvku), v ní potom hledej skupinu 96 (Světla, žárovky, spínače - uvnitř), část 2.5 (Demontáž a montáž spínače osvětlení odkládací schránky). Měla by to být strana 112. Jestli to dobře chápu, tak budeš muset demontovat střední panel přístrojovky - příručka Karoserie - montážní práce, skupina 70 (Obložení/tlumení), bod 1.1 (Demontáž a montáž přístrojové desky). Měla by to být strana 125. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 26. Červen 2017 Sdílet Vloženo 26. Červen 2017 Nebo druhá možnost vytáhnout žárovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Červen 2017 Sdílet Vloženo 26. Červen 2017 odborník stříhá modrý drát Ne vážně, zkusil bych to nejdříve reklamovat u těch, co se v tom hrabali - mohli to blbě poskládat a třeba to rádi napraví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 26. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2017 zkusím se domluvit , pokud to bude problém tak se do toho pustím jinak vám moc děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 26. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2017 (editace) tak koukám na obrázek na straně 112 tak tam je návod jak vyndat světlo ( TO UŽ JSEM UDĚLAL - To se jen vydloubne ) ale o spínači tam není řeč kde je , ani jsem ho nenašel když bylo světlo venku vedly do něj 2 dráty . PROSÍ znovu kde ten spínač hledat ? ZATÍM MÁM VYNDANOU ŽÁROVKU pro jistotu Prosím nepléci si to s jiným osvětlením v odkládacím kastlíku asi fabia l , kde je světlo + pružina a takový táhlo který naráží na pant víka , ale to já v roomstru nemám tam je stejný díl světla jako v kufru. Demontáž a montáž osvětlení odkládací schránky Demontáž – Vypnout zapalování a všechny elektrické spotřebiče. Roomster 2006 ➤ – Zaklínit plochý šroubovák pod rozptylnou krytku -šipka- a světlo opatrně uvolnit. – Rozpojit svorkovnici. – Vyjmout a vyměnit žárovku W5W Editováno: 26. Červen 2017, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Tak to koukáš na bod 1.2 na straně 108/109. Příručka není číslovaná od jedničky (je tam obsah atd.), takže když jí otevřeš v prohlížeči, který to neumí pobrat, ukazuje ti stránkování jinak, než je v příručce. Proto jsem psal skupinu a bod, kde to je. Jestli dobře koukám, tak 112. stránka příručky by měla být 120. stránka pdf... Editováno: 27. Červen 2017, autor: JayBee1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 28. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 (editace) ano nechtěně jsem koukal jak píšete máte pravdu. . Vše jsem našel a zatím vidím dost práce kolem a budoucnost nejistá ve spolehlivosti . .Nejlépe bych to viděl nějak přendat kabel u pojistek pokud by to šlo , který vede ke světlu v kastlíku na jinou pojistku třeba na světla . Když svítím tak at si to v kastliku dělá co chce , když vypnu zapalování světla zhasnou i světlo v kastlíku - idelní stav ., ale musím zdali by to šlo udělat . Nemáte v tom praxi ? KASTLÍK je na 23 pojistce a dát to na 57 nebo 58 pojistku - potkávačky nebo 17 a 18 parkovačky a byl by klid v klidový poloze . Editováno: 28. Červen 2017, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Osvětlení kastlíku má napájení společné se stropními světly a světlem v kufru. Kdyby si přehodil napojení v pojistkové skříňce, jak si navrhuješ, tak stejně tak stropní světlo by ti svítilo jen s klíčkem, popř. parkovačkami. Ale divím se, že ti to vybíjí baterku. Nevím jak je to u tebe, ale u mně, když zapomenu vypnout nějaké vnitřní světlo, včetně toho kastlíku, tak po asi 10min, to zhasne řídící jednotka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 30. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 (editace) ANO to máš pravdu , ale mě se jedná jen o světlo v kastlíku u spolujezdce . Na ostatní světla - stopní kufr to nechám to je v pořádku . Na stejnou pojistku číslo 23 do který vede stálý proud 30 na jedné straně a odvod na druhé straně má napájení společné se stropními světly a světlem v kufru , tyto věci se po určitý době zhasnou přes stmívač , ale POJISTKA Č 23 je taky na parkovačky který se po určitý době nezhasnou že , ale jdou přes přes vypínač světel a kastlík - stálý proud taky přes mikrospínač , který má za úkol vypnout proud po zavřený dvířek . Když mám vypnutý a vyndaný klíček a zavřený dveře aby stropní světla nesvítila a otevřu kastlík tak stejně svítí a měl by zhasnout po jeho zavřený Když to DOMÁČKNU ZHASNE , ale jak trochu někde zabouchám zadupu atd vidím jak se v kastlíku světlo rosvítí - špatný dotek večer je to vidět krásně 23 pojistka NAPOJENA NA STÁLÝ PROUD !!!!!!!!!!Osvětlení interiéru, odkládací schránky a zavazadlového prostoru, obrysovásvětla Pokud to přendám kabel třeba na potkávačky tak bude kastlík svítit jen při parkovačkách a to mě stačí , vypnu potkávací nesvítí nebo na 15 po zapnutím klíčku .Je jistona než takhle to mít zapojený a nebo to rozebrat a opravit ale jak dlouho to vydrží . Prosím já mám 2007 rok a prí s tím byli problémy od výrobce , nevým do jakého roku to takhle vyráběly. . Editováno: 30. Červen 2017, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 před 2 hodinami, standa 2 napsal: ... ale POJISTKA Č 23 je taky na parkovačky který se po určitý době nezhasnou že , ... Parkovačky jsou na 17, 18. Když se dívám do schématu od r.v.2006, tak vidím: Od pojistky 23, jde trvalé plus na relátko v ŘJ. Z relátka to dále pokračuje do stropního, kufrového a kastlíkového světla. Touto cestou se přivádí ke všem těmto světlům PLUS. To je pořád sepnuté a vypne po nějakých 10 minutách aby se nevybila baterka když je auto v klidu, a necháš něco svítit. A MÍNUS se přivádí přes jednotlivé spínače. Stropní světlo má MÍNUS zase z řídící jednotky přes tranzistor. To je to pomalé zhasnutí když zavřeš dveře. V kufru jde MÍNUS ze spínače v zámku 5. dveří V kastlíku jde MÍNUS z toho koncáku na dvířkách, co ti nevypíná. Takže, kdybys změnil napojení pojistky 23 na vedení 15, nebo 58, tak tím změníš přívod PLUS ke všem těmto světlům najednou. Jak už jsem psal minule. Protože to je spojeno někde v kabelovém svazku. Těžko bys asi nenašel kde to spojení je. Asi bys musel natáhnou nový drát od plus-pólu žárovky na nějakou jinou pojistku. To už je lepší opravit ten koncák. Ale pořád se divím že ti to vybilo baterku, když by to mělo po asi 10min. vypnout všechno tím relátlem. Pokus: Když necháš otevřené dveře, svítí stropní světlo pořád? Nebo po těch nějakých minutách zhasne? Jestli jo, tak sním by měl zhasnout i kastlík. To samé světlo v kufru s otevřenýma 5. dveřma. Krom toho všeho přepojení pojistky na jiný přívod, taky není technicky tak jednoduchý, protože jak jsou pojistky vedle sebe, tak mají společnou lištu přívodů. Nevede ke každé pojistce samostatný přívod. Zase opakuji, to už je jednodušší opravit ten koncák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 30. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 Pokus: Když necháš otevřené dveře, svítí stropní světlo pořád? Nebo po těch nějakých minutách zhasne? Jestli jo, tak sním by měl zhasnout i kastlík. To samé světlo v kufru s otevřenýma 5. dveřma. světlo zhasne v kufru jak píšeš i stropní světlo taky po určitém času ale když budu mít kastlík otevřený tak svítí stále až když ho zavřu tak zhasne. Musí to ale být někde rozdělení protože je na 23 pojistku i parkovačky . Já mám ted vyndanou žárovku v kastlíku je to super nesvítí a nic nevybíjí baterku . Jinak děkuji za rady někdy až bude čas budu v tom pokračovat manualně ted marodím děkuji . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 2. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2017 (editace) Jestli ti jdou parkovačky přes pojistku 23, tak potom nejdou přes 17/18 jak si psal. To máš už zapojení jako po FL. Z kterého to máš roku? Ale nic to nemění na zapojení vnitřních světýlek. Vnitřní světla jdou vždycky přes časové relé v ŘJ, nezávisle na parkovačkách, s kterými mají jen společnou pojistku. Taky jsem i já udělal pokus v reálu, nejen co jsem vyčetl ze schématu. U mně je to tak, jak popisuji výše. Mám teda F2 po FL. RV 2011. Ale Romm a F2, před i po FL by měly být stejné (až na ty parkovačky). Pokus: Otevřel jsem kastlík, otevřel jsem řidičovy dveře. Stropní světlo i kastlík svítili. Po 10 minutách plynule zhasnulo stropní světlo -- to se odpojil MÍNUS tranzistorem. Kastlík svítil dál. Za dalších 5 sekund cvaklo relátko a zhasnul i kastlík. Relátko odpojí PLUS pól. Parkovačky jsou PŘED tímto relátkem, takže svítí pořád, pokud jsou zapnuté. Nechávám v garáži s klidem otevřený kufr, s rozsvíceným světýlkem a odcházím, a vím že za chvíli sám zhasne. To samé ten kastlík. Jestli to tak nemáš, tak máš navíc ještě vadné to relátko v ŘJ. Teď jsem se ještě začetl do tvého popisu, píšeš že ti kufr taky zhasne. Zhasne plynule společně se stropním, nebo po dalších 5 sekundách až po cvaknutí relátka? Editováno: 2. Červenec 2017, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 6. Srpen 2017 Autor Sdílet Vloženo 6. Srpen 2017 (editace) po vyndání žárovky v kastlíku je vše OK a nic se už nevybíjí , jinak mám rok 2006 do kastlíku jde i klimatizace .Vše chodilo dobře do té doby než servis škoda měnil mi předřadný odpor na ventilátoru a jinak se tam na něj nemohl dostat jedině airbagem u okna tak asi hnuli s mikrospínačem ..Kvůli tomu nebudu vyndavat rádio nebo palubovku i jsem uvažoval jak psal jipol57 - Asi bys musel natáhnou nový drát od plus-pólu žárovky na nějakou jinou pojistku. . Jinak všem děkuji Editováno: 6. Srpen 2017, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.