jackmccool Vloženo 9. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2017 Zdravím. Objevil se mi u O2 TDI 2.0 takový malý, ale nepříjemný problém. Po startu a rozjetí auto začne při 1500-2000 otáčkách znatelně cukat (obdobné jako když chce chcípnout). Po ujetí cca 500 metrů však cukání ustane. Objeví se zase až se studeným motorem. V čem by mohl být problém? Špatná nafta, žhaviče, EGR, váha vzduchu, nebo jinde? Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 10. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2017 nemusí to tak být, ale dost možná by to mohlo dělat čerpadlo, to se často projevuje špatným chodem po nastartování. Když protočíš párkrát motor tak se to zlepší ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackmccool Vloženo 10. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2017 (editace) motor ani moc protacet nemusim..proste jedu chvili kolem 1500 otacek a za cca 500 metru je to OK.. Vic to cuka do kopce nez na rovine, ale to je asi dany tim, ze motor musi vice zabirat.. Editováno: 22. Říjen 2018, autor: jackmccool Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackmccool Vloženo 13. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2017 V 9. 7. 2017 na 19:36, jackmccool napsal: Zdravím. Objevil se mi u O2 TDI 2.0 takový malý, ale nepříjemný problém. Po startu a rozjetí auto začne při 1500-2000 otáčkách znatelně cukat (obdobné jako když chce chcípnout). Po ujetí cca 500 metrů však cukání ustane. Objeví se zase až se studeným motorem. V čem by mohl být problém? Špatná nafta, žhaviče, EGR, váha vzduchu, nebo jinde? Díky za radu. Tak dneska jsem s tim jel do servisu a jako na potvoru to nedelalo.. Ale od nas to bylo mirne z kopce, takze to dela jen do kopce..to je dost divny.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackmccool Vloženo 14. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2017 Tak info z origo Skoda servisu, ze jeden vstrik ma mirne jine hodnoty nez ostatni. Co radite? Vymenit, repase, vycistit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlady25 Vloženo 13. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2018 Mam rovnaky problem s cukanim auta za studena, zacalo to robit po vymene vadneho egr, dodatocne vymenene aj zhavice a vaha vzduchu, tankujem iba omv max motion Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackmccool Vloženo 14. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2018 U mě nakonec asi špatná nafta - Benzina Říčany. Dával jsem pak chvíli VIF a nechal pro jistotu vyčistit vstřiky a od té doby klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 22. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2018 U me ten samy problem co popisujes. Je to neprijemne, ale opravdu po par set metrech je klid. Nicmene minuly tyden se mi poprve rozsvitila kontrolka - zhaveni. Auto do nouzaku nespadlo, jen svitila tato kontrolka. Ve vypisu zavad byl EGR ventil, 7 zavad a vsechny se tykaly EGR. Zavady jsem smazal, jezdim dal a vse se jevi v poradku, ale mirne cukani za studena pretrvava. Tankuju pouze Vervu ne Benzine a pridavam pro jistotu odmerku VIFu. Ted jsem na zkousku natankoval bez VIFu. Pred par mesici jsem zkusil tankovat OMV MaxxMotion a cukani bylo stejne...Motor CFHC, najeto poctivych 132 tisic. Pro jistotu pocitam v nejblizsi dobe s vymenou EGR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackmccool Vloženo 22. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 22. Říjen 2018 (editace) Ja kdyz mel vadny EGR tak to do nouzaku spadlo. Vidim to spis za vic zanesene vstriky kde uz ani vif nepomuze.. Co je nechat vycistit? Editováno: 22. Říjen 2018, autor: jackmccool Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 22. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2018 Proc by ale vyskocilo tolik chyb a vsechno je to spojene s EGR ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jackmccool Vloženo 22. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 22. Říjen 2018 (editace) Nevim, zas tak do toho nevidim, ale kdo vi co leze z motoru kdyz je vadny/zaneseny vstrik.. Editováno: 22. Říjen 2018, autor: jackmccool Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2018 Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlady25 Vloženo 23. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2018 (editace) Asi blbost ale moze mat vplyv na cukanie auta dosluhujuca baterka? Mne to cuka par metrov pri rozjazde ale ked po nastartovani pozapinam vselijake spotrebice tak to necuka....neviem co to moze byt nerobi to stale a zacalo to robit po vymene egr, vymenena aj vaha vzduchu....rozmyslam aj nad vstrekmi ale to by robilo aj pred vymenou egr.... Editováno: 23. Říjen 2018, autor: Vlady25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 6. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2018 Tak u me cukani neustalo ani po vymene EGR. Nanestesti EGR jsem vymenit musel, protoze to zaclo padat do nouzaku uz docela casto a nemel jsem nervy na to, abych porad mazal zavady EGR... V kazdem pripade po vymene EGR a kontrole skrtici klapky cukani za studena neustalo. V servisu mi ale rekli, ze mam spatnou jednu zhavicku. Muze to byt tim ? Davalo by to smysl, protoze co jsem cetl, tak jeste chvili od zacatku jizdy pry zhavicky u techto aut ,,dozhavuji" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel314 Vloženo 10. leden 2019 Sdílet Vloženo 10. leden 2019 Jestli tato auta maji funkci dozhavovani po nastartování nevim ale dnes uz je to běžný jev, bohužel mi to auto uz několikrát taky udělalo, vzdy jen studený motor (kdyz jsem ho nechal minutu dvě na volnobeh tak ne) po rozjeti jak seslapnu vic jak 1/3 plynu cca tak cuka jako by šel na 3 válce zkratka se mu nechce do otáček..... uz to nekdo vyřešil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 11. leden 2019 Sdílet Vloženo 11. leden 2019 Beru zpet, EGR se asi nejak prizpusobilo, protoze cukani po vymene prestalo. Cca tyden po vymene jsem ho jeste pozoroval, ale ted absolutne v klidu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matyti1 Vloženo 21. leden 2019 Sdílet Vloženo 21. leden 2019 V 22. 10. 2018 na 15:19, jan.machalik napsal: U me ten samy problem co popisujes. Je to neprijemne, ale opravdu po par set metrech je klid. Nicmene minuly tyden se mi poprve rozsvitila kontrolka - zhaveni. Auto do nouzaku nespadlo, jen svitila tato kontrolka. Ve vypisu zavad byl EGR ventil, 7 zavad a vsechny se tykaly EGR. Zavady jsem smazal, jezdim dal a vse se jevi v poradku, ale mirne cukani za studena pretrvava. Tankuju pouze Vervu ne Benzine a pridavam pro jistotu odmerku VIFu. Ted jsem na zkousku natankoval bez VIFu. Pred par mesici jsem zkusil tankovat OMV MaxxMotion a cukani bylo stejne...Motor CFHC, najeto poctivych 132 tisic. Pro jistotu pocitam v nejblizsi dobe s vymenou EGR. Ahoj mne to robi to iste ale nemam ziadne chyby..vymenil som aj palivovy filter,egr je nove a robi to stale vyriesil to uz niekto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 21. leden 2019 Sdílet Vloženo 21. leden 2019 Tak mozna jeste skrtici klapka ?? U mne nakonec EGR cukani vyresilo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 Pokud cuka za studena tak je to vstrik, koupit druhý, výměnu zvládne člověk sám doma pokud není úplná lama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Taky často cuká nová verze EGRu (tuším DQ) pokud jej používáte bez ucpávky v sání, tj. i bez DG SW, dokud SW nepřepne na podváděcí režim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel314 Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 U mne to delal vstřik, za studena spatne a nepravidelně hoří nafta, diky tomi cuka a rachta ( našel jsek si video jak testují spatne vstriky a byl to ten samy zvuk, tak jsem věděl po čem jít. Vyměnil jsem všechny 4 a ted půjdou otestovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel314 Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Tak u me se dnes zase projevilo mírně cukani, ma nekdo nějaký poznatek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Nakonec to bude to EGR, jako u mně, uvidíš :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel314 Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Kdyby to alespon vyhodilo chybu ale ne, to mam tak rad tyhle de.... závady. Tobe se to chovalo jak? Taky ti to nevyhodilo zavadu? ja ho mel měněn uz pred 2 lety ve 140000 a ted mam 190000... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.machalik Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Prvních 20000km jsem pociťovat jen cuksni a auto bylo bez závad, až později byl nouzak a závady.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.