Publikováno Září 27, 20177 r Ahojte, prosím o radu: mám Superb, 3.6, ročník 2009, najazdených 70 000 km - v poslednej dobe registrujem zvuky z karosérie (narážanie kov o kov) pri prejazde nerovnosťou, ktorá má šírku celej cesty. Prejazd napr. kanálovým krytom jedným kolesom zvuk nespôsobuje. Paradoxne, po daždi a jazdení na mokrej vozovke tieto zvuky na pár dní zmizli a dnes sa znova objavili. Prehliadka karosérie v servise (vizuálna) neobjavila žiadne chyby. Má niekto predstavu, čo by to mohlo byť? Ďakujem
Září 27, 20177 r To je hodně obecný popis, to se tady těžko bude řešit. Odkud se ty zvuky ozývají - vpředu, vzadu...?
Září 27, 20177 r Autor Je to ťažko definovatelne, asi skôr zo zadnej časti ale môže sa to prenášať aj dopredu.
Září 27, 20177 r No nevím proč si nechal kontrolovat karoserii, spíš bych tipoval něco z přední/zadní nápravy, nějaký vymačkaný silentblok, který když vezmeš díru nebo něco bouchne kov na kov, nebo eventuelně i nějaký čep, poloosa... ? Ještě jsem jednou viděl super závadu s kovovým zvukem - občas při přejetí nerovnosti to bouchlo, řešilo se to snad 3 měsíce výmeěou úplně všeho a pak se zjistilo, že při přezouvání pneumatiky někdo v pneumatice nechal závaží a to na díře, někdy, bouchlo o kovový disk :-)
Září 29, 20177 r Něco podobného mě dělalo auto taky. Vizuálně se nic nenašlo. Nakonec to byly staré dorazy na tlumičích. Ta guma změkla a při protlumení obou kol současně to bouchlo, jako když narazí kov na kov.
Září 29, 20177 r Autor Tak nakoniec to bola zlomená struna nad pravým predným kolesom. Objavil to nový technik. Musím vymeniť oba predné tlmiče. Dakujem všetkým za snahu a ochotu. Mozno, ak uz niekto máte skúsenosti s výmenou tlmičov, v akej cene sa pohybujú nové tlmiče na superba? Dakujem
Září 29, 20177 r Ty musíš v první řadě vyměnit obě pružiny. Pokud máš najeto jen 70. tis. tak tlumiče by ještě měly být ok. Na pružinách je barevné značení, kup ty samé.
Září 29, 20177 r Autor Odprucil mi vymeniť oba tlmiče a to aj z dôvodu, ze na druhom kolese sa mi nerovnomerne opotrebúva pneumatika - do hladka je zodrata vnútorná časť gumy. Na geometrii som s ním bol, ale nepomohlo to.
Září 29, 20177 r Máš poměrně malý nájezd, pokud z tlumičů něco viditelně neteče, tak bych je nejdříve nechal otestovat. Pokud se sjíždí vnitřek pneumatiky, tak je blbá geometrie - buď sbíhavost, nebo usazení nápravnice, možná to může jít na vrub i té pružiny (hlavně vyměň obě). Při špatném tlumiči by byla guma spíše "oskákaná".
Září 29, 20177 r Téma ohľadom tlmičov tu už je... Hľadaj tam. Sú tam aj porovnania znaciek a kvality.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.