Publikováno Prosinec 6, 20177 r Ahoj, mám Fabiu Junior z roku 2001 a včera mě vrátili z emisí, že mi údajně nefunguje lambda sonda. Dnes jsem byl jinde a prošel jsem bez problémů, lambda sonda je v pořádku. Moc tomu nerozumím, ale mám podezření že to v tom prvním servise neměřili správně, proto jim to neukazovalo co mělo. Tam kde mě vrátili, napojili jen nějakou krabičku pod volant a to bylo všechno. Tam kde jsem prošel navíc ještě připojili něco do motoru a nastrčili sání k výfuku. Můžete mi k tomu říct něco bližšího, chci tam zajít ať mi vrátí peníze, ale musím o tom aspoň něco trochu vědět, abych nebyl úplně za blbce... děkuju Milan
Prosinec 6, 20177 r těžko říct, jak je to doopravdy. Možná chybovali na těch druhých emisích... Shodou okolností jsem byl na emisích na konci listopadu (od 1.12. je přísnější evidence) a připadalo mi to, jak před deseti lety - ŘJ vůbec nenapojoval. Jen sonda do výfuku, pár vteřin túrování a razítko bylo na světě. Cena 350 Kč (benzín) mi také přišla jak z jiného světa.
Prosinec 6, 20177 r Autor Tam kde jsem neprošel to dřív právě dělali stejně jako tam kde jsem byl teď a kde to prošlo a hned mi to bylo divný co je to za novinky a mám prostě pocit, že jde spíš o nějakou nekompatibilitu mezi elektronikama než o závadu... Upraveno Prosinec 6, 20177 r od Milavla
Prosinec 6, 20177 r A nemají emise kde jsi neprošel za rohem i zázračný servis kde se dá vše vyřešit ?
Prosinec 8, 20177 r Autor Už vím kde je problém, emise se dají do konce roku měřit postaru nebo novým způsobem, který bude povinný pro všechny od roku 2018, protože se s tím dělali podvody. Od novýho roku se všechno musí fotit jako u STK a výsledky měření se online posílají na ministerstvo dopravy a u toho novýho měření je navíc na konci test lambda sondy, který mi neprošel. Zašel jsem na emise jinam kde jedou ještě po staru a v pohodě jsem prošel, takže mám na 2 roky pokoj. Upraveno Prosinec 8, 20177 r od Milavla
Prosinec 8, 20177 r Pokud ti opravdu blbne lambda (což ve finále vůbec nemusí být chyba v lambdě), tak si myslím, že na dva roky pokoj nemáš.
Prosinec 8, 20177 r V 6. 12. 2017 na 14:05, Milavla napsal: Ahoj, mám Fabiu Junior z roku 2001 a včera mě vrátili z emisí, že mi údajně nefunguje lambda sonda. Dnes jsem byl jinde a prošel jsem bez problémů, lambda sonda je v pořádku. Moc tomu nerozumím, ale mám podezření že to v tom prvním servise neměřili správně, proto jim to neukazovalo co mělo. Tam kde mě vrátili, napojili jen nějakou krabičku pod volant a to bylo všechno. Tam kde jsem prošel navíc ještě připojili něco do motoru a nastrčili sání k výfuku. Můžete mi k tomu říct něco bližšího, chci tam zajít ať mi vrátí peníze, ale musím o tom aspoň něco trochu vědět, abych nebyl úplně za blbce... děkuju Milan Pokud si měl v paměti závad chybu lambda sondy nebo nenačtený readiness kód lambda sondy, tak první servis postupoval správně.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.