Neonik Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 Máte někdo nějaký jednoduchý postup, jak se zbavit ostřiků na předních světlech? Aktuálně to řeším dvěma způsoby... 1) Dolévám kapalinu tak co 3 dny (v současném počasí možná i každý den) 2) Vypínám vždy světla před ostříknutím (poměrně nekomfortní) Už mne to fakt nebaví. Vím, že ve VCDS jde posunout interval ostřiku světel z 5 na 7, co mi ale problém neřeší, jelikož při prvním ostřiku to vždycky na kapotu vyleje asi tak půl litra kapaliny. Díky za reakce! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 Da se taky nakodovat, ze ostrik svetel ze zapne az pri delsim podrzeni packy ostriku ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 Kdysi jsem to u O1 řešil - na nádržce ostřikovačů byly dva motorky. Jeden na sklo, druhý na světla. Odpojil jsem konektor motorku, který měl na starosti světlomety... Otázkou je, jestli to u O3 není řešeno jedním motorkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 17. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 17. leden 2018 @Jojo91 : Fakt? To jsem nikde nenašel :-( Týká se to i RV 2013? Může dát, prosím postup? @Martin Bednář: Jo, to mě taky napadlo, ale předpokládám, že O3 bude házet chybu, pokud se to udělá takto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 No to nevim presne jestli to jde na pred FL O3, ale na FL to jde ... zkus napsat Ferdovi ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 Da sa aj viac ako 7. Mozno skus vytiahnut poistku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kadlii Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 Vytahnout pojistku nejde, je sdilena s centralem a dalsima vecma. Zitra to chci nechat prekodovat v servisu, tak snad se jim to povede. Uz me vytaci, jak to porad strika na cisty svetla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rawac Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 (editace) Já jsem vypnutí ostřiků vyřešil přes Caristu, viz Akorát jsem si to pak zase nedávno zapnul, protože: Cesta z Krkonoš na Prahu, tma, na D11 hrozně sněžilo, nebylo skoro na krok vidět a světla začaly svítit tak nějak divně... Tak jsem plánovaně zastavil pro naftu na čerpačce a nad plán jsem si prohlédl přední světla - boční okraje čisté, ale střední část byla pod zmrzlým sněhem, který byl od dolního až po horní okraj svěla, světelný paprsek šel víc do stran a míň před auto --- musel jsem to škrabkou shodit. Po téhle zkušenosti jsem to zase zapnul a uvidím, až se mi světla zase "začnou namrazovat", jestli to ostřik dokáže z těch světel shodit. Je pravda, že jak dost chumelilo, tak se jelo dost pomalu... Možná tomu ani ten ostřik nepomůže, ale vyzkouším to. Možná to je tím, že xenon + LED oproti halogenům moc netopí ; a společně se sešla pomalá jízda + nějaký zvláštní druh počasí a "nalepilo" se to na světla... Editováno: 17. leden 2018, autor: Rawac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 18. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2018 Jo, tak já myslím, že přesně proto tam ty ostřiky jsou :-) Každopádně podařilo se vypnout díky @wirer. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 (editace) Vypnut uplne,alebo iba natiahnut ten interval po stlaceni packy ostrekovaca,aby ostreklo iba okno a az pri dlhom podrzani aj svetla?Mal som to tak nakodovane u Octavie,aj teraz u Superba a kvapalinu dolievam velmi zriedka.Fakt na svetla spliecha az po dlhsom podrzani. Firemna Audi to ma nastavene z fabriky tak,ze zakazdim poblije cele auto a tam to vyspliecha nadrzku za par tyzdnov. Editováno: 18. leden 2018, autor: Patrik1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 NAjvacsi interval je (aspon vo VCDS) 1500ms, tak som to nastavil na 1500ms a kazdy 15. ostrek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vodka11 Vloženo 19. leden 2018 Sdílet Vloženo 19. leden 2018 Ide to nakódovať aj pred FL, sám to mám spravené tak, že ostrekuje len pri zapnutých xenónoch a len keď páčku podržím cca 2 sekundy (ak sa nemylím, tak vždy keď ju tak podržím, nezáleží na nejakých cykloch). Takže keď nechcem ostrieknúť svetlá, podržím páčku kratšie pár krát. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 19. leden 2018 Sdílet Vloženo 19. leden 2018 U mna tiez ziadny interval.Ak striekam na okna kratko po davkach,na svetla nestrieka nikdy.Samozrejme v rezime denneho svietenia nestrieka na svetla nikdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 19. leden 2018 Sdílet Vloženo 19. leden 2018 @vodka11 a @Patrik1971 byli by jste ochotni se podělit o kodování? Dnes během 30min jízdy mi světla ostříkla cca 4x a rád bych si to nakodoval jak to máte vy dva...přidržet déle páčku, děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 20. leden 2018 Sdílet Vloženo 20. leden 2018 Bohuzial mne to kodoval Igor z BA,takze technicke veci ohladne toho netusim.Som iba uzivatel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 20. leden 2018 Sdílet Vloženo 20. leden 2018 Ja to mam presne takisto, len som to mozno blbo vysvetlil. Postup najdes v teme o kodovani Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vodka11 Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 Devil, ja som na tom presne ako Patrik, aj mne to kódoval Igor, sám sa do kódovania vôbec nevyznám. Ako píše Miror, asi sa budeš musieť prehrabať témou kódovacou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 Děkuji vám za reakce, jediné co se mi zatím povedlo je, že jsem si nastavil změnil interval z 5ti ostřiků na nějkých 20, abych ostřik aspoň trochu oddálil. Našel jsem toto:Frontscheibenwischer-SRA Verzögerungszeit nastavit zpoždění (0-1500ms, 0 je výchozí) Ale bohužel se mi při delším držení páčky ostřik Xenonu nespustil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 22. leden 2018 Sdílet Vloženo 22. leden 2018 Pokial si mal vypnute stretavacie svetla, tak by sa ani spustit nemal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 23. leden 2018 Sdílet Vloženo 23. leden 2018 vždy mám světla zapnutá, když zkouším. Chlapi budu potřebovat radu, včera sednu do auta, chci ostříknout světla a co se nestane, opět se zapou ostřiky světel a to jsem si aspoň nakodoval to sepnutí po 20ti ostříknutích skla. Jsem si 100% jist, že celkově 20 ostřiků jsem neudělal. Tému o kodování jsem pročetl a buď jsem nakodoval něco špatně nebo jsem něco přehlédl. Dokázal by mě někdo navést na správné kodování, popř. zkontrolovat co mám špatně? Možná @ferda25 bych poprosil o radu. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 23. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2018 Zdarec, já myslím, že to funguje tak, že se světla ostříknou vždy 1. ostřik po zapnutí motoru a poté až dle počtu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 23. leden 2018 Sdílet Vloženo 23. leden 2018 @Neonik víš, že máš asi pravdu, když nad tím tak přemýšlím? V tom případě bych rád i toto nějak vypnul, protože jsem si vyleštil světla a obratem jsem je měl opět "zeblité". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 23. leden 2018 Sdílet Vloženo 23. leden 2018 Mate chybu v kodovani.Mne na svetla nikdy nestrieka,iba pri dlhsom podrzani packy.Je to teda maximalne v mojej rezii,ako potrebujem.Pri dlhsom samozrejme striekaju,ale v akom rytme neviem.Dlho som nepouzil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 23. leden 2018 Sdílet Vloženo 23. leden 2018 ak sa niekto chce hrať. na vlastné riziko, neotestované. okrem možnosti vypnutia, @Neonik si to vypol úplne skús nasledujúce možnosti. máš tam aj vypnutie. alebo si počkaj čo napíše ferda25 Predĺženie času ostrekovania predných svetiel Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Adaptation 10 Number of actutions Front wash unit per SRA activation zmeniť na požadovanú hodnotu (napr. 5) Oneskorenie reakcie medzi ostrekovačmi svetiel a okna Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Adaptation 10 Front window wiper – SRA Delay time zmeniť na požadovanú hodnotu (napr. 1 500 ms) Zmena času umytia Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Adaptation 10 Front window wiper – SRA Washing time zmeniť na požadovanú hodnotu Vypnutie ostrekovačov predných svetlometov Kódovanie: - Modul 09 – Central Electronics - Coding – Long Coding Calculator - Byte 13 – Bit 3 – zrušiť zaškrtnutie (z 1 na 0) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Devil... Vloženo 23. leden 2018 Sdílet Vloženo 23. leden 2018 @wirer děkuji za tipy. To první jsem si nastavil a mám odzkoušeno a funguje. To druhé kodování mi nechtělo nic dělat a nebo jsem to nepoznal. Třetí jsem nezkoušel a nerozumím tomu co přesně by to mělo dělat. Pokud na to nepřijdu tak ti děkuji za poslední bod a tím je úplně vypnutí, aspoň to. Každopádně budu rád, když se vyjádří @ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.