Publikováno Leden 31, 20187 r Zdravim, sem uplnej amater co se aut tyce. Na vikendy bych si rad koupil auto. Octavka 2 FL se mi vzdy libila, ale novou kupovat nechci. Nasel sem inzerat kde se pise po GO motoru-investice 90tis.Kč (nové TLUSTÉ kroužky, rozvodové řetězy+napínáky, ventily+sedla, hydroštosy, turbo, šrouby hlavy, náplně, vysokotlaké čerpadlo Cena je neco kolem 170 000,- Ma smysl brat takove auto? Me jako amaterovi to zni skvele. Vsechno co se ocividne posrat mohlo je uz vymenene. Pokud to projde kontrolou v autorizaku tak proc ne? Ale nevim jestli nemam cekat jeste nejakej "hacek". Dekuji za nazor
Leden 31, 20187 r Já osobně bych se od 1.8TSI držel co nejdál.. Vlastní zkušenost s výměnou celého motoru. Pokud chceš benzín, rozumná volba je 3,6 FSI.. Žere to o 2 litry víc a téměř bezporuchová motorizace, na rozdíl od 1.8TSI. Žádné turbo, pěkný výkon, rozumná spotřeba. Výhodou u 3,6 FSI budiž to, že se jedná povětšinou o dobře vybavené kusy.
Leden 31, 20187 r Autor No prave tady uz se vse menilo. Zavadou u tech motoru byl napinak co sem cetl. Tak me prave zajima jestli je ten motor i pak jeste strasakem i vzhledem k tomu co je tam uz menene.
Leden 31, 20187 r Problém číslo jedna je, že OII se s 3,6FSI nikdy nedělala... K otázce, on papír snese všechno, takže otázka je co vlastně bylo uděláno a jak kvalitně to bylo uděláno. Nechci prodávajícího nějak pomlouvat, ani nevím o koho jde, ale zkušenost mne naučila že je třeba počítat vždy s tím horším z možných scénářů...
Leden 31, 20187 r Autor No udajne to muze vsechno dolozit a vsechno se provadelo v autorizaku, kam bych ho stejne poslal a tam by to snad bylo odhaleno. I kdyz autorizak rekne je to ok, muze se ten motor znovu nejak posrat i pres pravidelnou urdrzbu atd. ? Jasne pokud to dosahne dalsich 100 000 tak krom beznych opotrebeni je tu jeste neco?
Leden 31, 20187 r Ty tlustý kroužky taky nemusí být jistota, pokud to nejsou ty z předchozí generace motoru.. což asi ne, pokud vše dělal autorizovaný servis. A podělat se tam může víc věcí, i když to nebude mít tak fatální následky.. sání, odlučovač oleje, čerpadlo.. kdysi tu padla zmínka o tom, že motor složitostí připomíná raketoplán a to sebou nese riziko.
Leden 5, 20196 r Zdravím, chtěl bych tuto diskuzi oživit, taktéž jsem narazil na podobný inzerát, jedná se o O2 1.8tsi před FL, r.v.2008, údajně na motoru provedeno: v 70. tis.km byla dělaná generálka motoru (nyní při prodeji údajně najeto jen 105000km údajně doložitelné km) - nové rozvody, nová hlava válců, ventily, pístní kroužky, atd atd... vloni novéturbo, intercooler, brzdy, geometrie, doplnění a desinfekce klimatizace,atd..Tankován pouze prémiový benzín Verva 100. Chtěl jsem se zeptat vlastně na to samé, pokud to bude prokazatelně provedeno, jít do toho nebo ne?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.