H@NS Vloženo 25. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2021 Řekl bych, že to "vyrobili" jen kvůli tomu, že pokud auto nemá webasto, tak aby ten čudlík měl nějakou zdánlivou funkci :D a nebyla tam jen záslepka 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Croog Vloženo 18. Únor 2023 Sdílet Vloženo 18. Únor 2023 Nudil jsem se při čekání na manželku před krámem, tak jsem ještě testoval a potvrzuji původní chování popisované @miro_sk: Nehraje u mě roli, zda nechám AUTO nebo přepnu vzduch na okno nebo na nohy předtím než tlačítko REST zapnu (ono to jde měnit i když je aktivní, tak by mě udivilo, kdyby hrálo roli v jakým stavu klima je než REST aktivuje). @Patrik1971@Mira96 Citelné ochlazení vydechovaného vzduchu u mě dojde do minuty. Když zapnu zapalování (bez motoru), tak se vydechovaný vzduch během dvou sekund opět ohřeje zpět, jako při nastartovaném motoru. Neslyším přitom žádné cvaknutí nebo nějaký mechanický zvuk. Jedna z variant je, že se automaticky sepne elektrický příhřev vzduchu, ale moc se mi to nezdá (bez běžícího motoru? že by mělo tak rychlý efekt? proč by se pouštělo u zahřátého motoru?) V opačném případě to tedy opravdu nemůže znamenat nic jiného, že v REST nejede čerpadlo na cirkulaci vody, které myslím není důvod aby neběželo. většině to funguje blbě, ale je to taková okrajovka, že to nevědí ani uživatelé a neřeší to ani samotná Škoda/VW. Netušíte někdo zda ten běh čerpadla při REST jde přenastavit přes VCDS / kde? Do servisu kvůli tomu nepojedu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 19. Únor 2023 Sdílet Vloženo 19. Únor 2023 Ten teplej vzduch jde jen chvili nez se v radiatoru ochladi voda prave pro to ze nebezi el. Vodni pumpa. Jak se zmackne na kontrolky tak se voda protoci protoze se zapne i pumpa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Croog Vloženo 19. Únor 2023 Sdílet Vloženo 19. Únor 2023 No a proč tedy ta pumpa neběží i při tom samotném REST vyhřívání? Z logiky věci by přeci měla běžet. Není důvod pro opak, když je to jen elektrická záležitost. A vzhledem k tomu, že dle reportů některým uživatelům stejné generace aut opravdu REST vyhřívá i po deseti minutách, zjevně jim ta pumpa v tom režimu jede. To by tedy implikovalo, že je to jen otázka kódování. Nějaký guru tady přes toto? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 28. Únor 2023 Sdílet Vloženo 28. Únor 2023 Jak jsem sem už jednou psal, tak se to dá trochu využít v létě po jízdě na odvětrání interiéru. Chvíli po vypnutí motoru mi to ještě do kabiny žene chladný vzduch. Ale je to fakt jenom chvíle. V zimě prakticky nepoužitelný. Takže za mě to je tak nevýrazná funkce, že ji vlastně už vůbec nevyužívám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira96 Vloženo 28. Únor 2023 Sdílet Vloženo 28. Únor 2023 Já mám takovou zkušenost, pokud jsem nechal režim AUTO a zapnul REST, tak byl teplý vzduch od motoru foukán kamsi za přístrojovku. Pokud jsem AUTO vypnul, šel teplý vzduch z výdechů. Nyní mám vysmáto - Webasto 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.