Přejít na obsah

Vadná nová Lambda?


Hape

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, mám velký problém se svou Octavii II, 1,6 benzín 75kW. Před delší dobou se mi rozsvítila kontrolka motoru a v servise na diagnostice se vypsala porucha lambdy 1 a 2. Dnes jsem si nechal vyměnit obě lamdy za nové ORIGINÁLNÍ škodovácké, ale kontrolka motoru se vždy po několikerém nastartování znovu rozsvítí. Mechanik říkal, že by to ještě mohlo být svíčkami, které jsem delší dobu neměnil. Myslíte, že to může být tento problém nebo nemáte stejnou zkušenost, rady, nápady co ještě by to mohlo dělat? 

 

Děkuji

Editováno: , autor: Hape
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...

Zdarec pánové, mám na vás dotaz. Mám motor 1,6 , 75kW, typ BSE . Měnil jsem svíčky a Lambdu před katem. Puvodní Lambda vůbec nepracovala a ihned po smazání chyby na diagnostice se ukázala znova. Po zapojení nové to vypadá že si lambda myslí, že mám neustále bohatou směs. (Nebo chudou). Po chvíli trápení motoru, diagnostika vypíše chybu o bohaté směsi, a po dalších pár minutách o špatné lambdě. Pak už ji ŘJ odpojí. Když ji odpojím já ručně, nebo ŘJ, motor si přede jak kotě, žádné třepání, ani vynechávání zapalování. Přidám sem fotku a video, ať můžete kouknout co to dělá.  Co s tím? Reklamovat sondu? Nebo vás napadá jiná příčina problémů? PS: ve videu se mi netřesou ruce, to se tak třepe noťas i s autem
Díky moc za rady.

IMG_20180313_145816.jpg

VID_20180313_145536.mp4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám octavii II. Omlouvám se za blbé umístění k Oct.III. Do el. jsem to zařadil, protože když kupuju Lambdu v jakýmkoli int.obchodě, vždy je v sekci elektrika(čidla, senzory, snímače a pod). Tak pokud je to blbě, omlouvám se podruhé.

Editováno: , autor: mmazalek
chyba v textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednal jsem druhou sondu od NGK, uvidíme po výměně, ozvu se jak to dopadlo. Měnit budu nejspíš až o víkendu. Nicméně opravdu pokud je současná sonda odpojená, auto jede dobře. Po připojení, a smazání chyb z diag.,  než ji odpojí řídící jednotka, je to peklo. To mám pocit, že motor zůstane za mnou na silnici. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Práve mi odpísali z obchodu na otázku na lambdu -japonska prvovýroba. 

 

Dobrý den,

v tomto případě se jedná o výrobce používaného do prvovýroby. Díl je kvalitní a nikdy jsme na něj nemuseli řešit reklamace.

Záruka na díl je 2 rok, výrobce udává cca 160tis km.

Hezký den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jsem vyměnil Lambdu za další novou od značky NGK. Přidávám video z chodu. Ještě jsem nebyl auto projet. Ale nechal sem ho kompletně zahřát na provozní teplotu a vypadá to super! Přidávám opět video z diag. Je tam vidět obrovský rozdíl v regulaci lambdy oproti předchozím videím. 

VID_20180317_115355.mp4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...