Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám dotaz. Dodělával už někdo automatická světla na OIII? Nemyslím denní svícení, ale CH/LH. Nikde jsem to tu nenašel...

Jedná se mi o to, jestli stačí jen vyměnit vypínač světel a dokódovat funkci, nebo je potřeba dodělat ještě něco dalšího. Dešťový sensor auto má, ale nemá samozatmavovací zrcátko.

Informaci o světle nebo tmě ale bere auto předpokládám z dešťáku.

U Golfa 5 jsem to dodělával sám a tam stačilo vyměnit jen ovladač světel a pak teda ještě jednotku centrální elektriky + dokódovat.

Neví někdo jak je to u OIII? A pokud se dotahuje nějaký kabel, měl by případně někdo schéma?

Předem díky moc.

Vloženo

Možná se pletu, ale ke spínači bys měl pořídit i senzor, který se umístí např do spodního levého rohu palubovky pod čelní sklo, aby to bralo aktuální světelnou intenzitu zvenku. No a pak naučit ten spínaš podle návodu, který určitě nebude problém od strýčka Googla dostat. :D

Vloženo

Nene, žádnej další sensor tam být nemusí. informaci o světle nebo tmě to bere jen z dešťáku.
Kdyby to bylo tak jednoduchý jak řikáš, tak už bych to nejspíš našel a jsem bych nic nepsal ;)

Vloženo

To by bylo zvláštní, kdybys měl auto s dešťovým senzorem, ale bez Light Assistu. Ten se u nás prodával dohromady (dešťový senzor, automatika spínání světel, CH, LH, ...).

Vloženo

@bojler no je to hodně zvláštní, ale je to tak. Taky jsem to ještě nikdy neviděl. Dešťák auto má, ale zatmavovací zrcátko a AUTO světla ne

@Aleš_BX věděl by si kam přesně patří to druhé čidlo? V dodělávkových sadách se prodává jen dešťový čidlo, kabel, vypínač a zrcátko.

Vloženo

Auto mám pár dní, takže jsem to ještě nezkoušel, ale možná máš pravdu. Ta kaplička pro sensor tam je, ale když se dívám přes sklo z venku, čidla nevidím..

Nicméně k dodělání by mi mělo stačit čidlo, nejspíš teda i svazek, vypínač a optimálně rovnou i zatmavovací zrcátko.

Dodělával tohle někdo?

Vloženo

Předpokládám že to bude stejné jako u Fabie, ta má "kapličku" pod zrcátkem s automatickou klimou a je tam čidlo vlhkosti. Dodělat auto stěrače a světla pak obnáší výměnu tohoto senzoru za verzi s dešťovým a světelným a u OIII ještě výměna ovladače světel. Pak už by to mělo stačit dokódovat.

• o 4 týdny později...
  • o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Nemůžu to najít v tolika informacích - prosím o kódování senzoru pro automatické zapnutí a vypnutí světel. Děkuji.

Nakonec jsem našel (věděl jsem, že to tu někde je) od samotného ferda25: “Poloha Auto se aktivuje: jednotka na adrese 09 -> dlouhé kódování -> v bytu 7 zaškrtnu bit 5 a dám nakódovat”. ??

Editováno: , autor: Zdenek Pastorek
Edit

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...