Roman.dj1 Vloženo 8. Září 2020 Sdílet Vloženo 8. Září 2020 (editace) Tak po několika telefonátech do různých servisů, tak objednán tento olej: https://olejeobchod.cz/castrol-edge-titanium-fst-professional-ll-iv-0w-20-5l?utm_source=eshop_order_email&utm_medium=email&utm_campaign=eshop_order_email&utm_content=order_item Každý servis mi řekl několik možností, ale většina se shodla na 0W-20 a hlavně norma VW 508.00. Mám 1.5 TSI s filtrem, MR 2020, výměna v 15.000 Km. Editováno: 8. Září 2020, autor: Roman.dj1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grundyg Vloženo 18. Září 2020 Sdílet Vloženo 18. Září 2020 Auto necelých devět měsíců, najeto 12300km, hláška "zkontrolujte hladinu oleje". Měrka na spodní hraně. Doufal jsem že to dotáhnu na 15000 k výměně bez dolití, ale evidentně to pije víc než bych si přál. Doliju i následně vyměním Castrol Titanium Edge LL 508 00 (0W20). Holt daň za turbomotor a mazání vodičkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 18. Září 2020 Sdílet Vloženo 18. Září 2020 Jsem ze staré školy, to je fakt problém se podívat na olej třeba po 3 tis. km...a popř. dolejt. Čekání na kontrolku hladiny oleje je skoro sebevražda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetriCZECH Vloženo 18. Září 2020 Sdílet Vloženo 18. Září 2020 Tak vzhledem k tomu, že si auto v záběhu pápne více, než by normálně mělo, tak mi přijde úsměvné, že se někdo diví, že se mu tam při 12300km rozsvítí, že má zkontrolovat hladinu oleje. Osobně se divím, že ti to nebliklo dříve. Já sice ze staré školy ještě nejsem, ale plánuju olej vyměnit už po prvních 5000 km, bez vynulování výměny oleje - nový motor, je nový motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grundyg Vloženo 18. Září 2020 Sdílet Vloženo 18. Září 2020 Tak já jsem taky ze staré školy :-) , ale moje stará škola jezdila neoturbenými motory, kde mi nic nikde neubejvalo. Teď jsem kontroloval před tejdnem při necelých 10000km, bylo tam čtvrtina nad spodní hranou. Tak to tak vychází že po 2,5tis. km dlouhé cestě je to dole. Nepíšu to sem proto, že se tomu divím nebo jsem nespokojen, jen sdílím zkušenost s ostatními ;-) Peace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkepeni Vloženo 8. Říjen 2020 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2020 aky mas styl jazdy? mne to karoq nezasvietil nikdy. a to si menim stale po 15tis km. ale.zas taka fabia nam.zasvietila pri 14tis.km ze low oil.servise Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grundyg Vloženo 10. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2020 Auto je provozované většinou na krátkých trasách okolo 20km, město a příměsto. Ale subjektivně bych řekl, že nejrychlejší úbytek oleje byl těch posledních cca 2,5 tisíce km, nalítaných za týden po dálnicích při 130-140kmh. Styl jízdy mám šetrný - za studena nevytáčet, po zahřátí (teploměr oleje je báječná věc, na kterou jsem nebyl zvyklý) se nebát užít si zátah. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomot Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 Citovat měl bych dotaz zda má někdo najeto na motoru 1,5 víc jak 120 000 km, kolik mu to bere oleje, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Měl jsem v plánu výměnu v 10 000 km, ale teď jsem to měl na záruční opravě, tak jsem to nechal hned i vyměnit 8700 Km, sám servisní technik to kvitoval. Výměna stála 5000,-Kč, ale měl jsem v tom i přezutí pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 5000 to vypadá, že tam dávají olej do F1 !!!! :) Technik kvitoval tržbu a nebo technickou stránku věci ? Asi oboje co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Určitě oboje, njn značkovej servis. Olej Shell Helix ultra 587 Kč/l...Přezutí 630,-kaček......ale neřeším to, auto stálo dost, takže tohle mě nevytrhne! 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeeCe Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 před 5 hodinami, kitrab napsal: 5000 to vypadá, že tam dávají olej do F1 !!!! :) Technik kvitoval tržbu a nebo technickou stránku věci ? Asi oboje co. to je jeste zadarmo. ve znackovem servisu jsem obeslal autosalony pro 2.0l motor a servis v Praze i 8000kc. Tak jsem vzal nabidku, za jeste "prijatelnych" 5000t. To je znama vec, ze olej 5l stoji pro kohokoliv max 700kc a je mnohem lepsi co oni tam lejou ze sudu, kdy nakupku maji tak za 400kc/ 5l. Ukaz fakturu od nekoho, kdo to bude mit za mene nez 5t ve znackovem servisu, kde musis jezdit kvulu zaruce. Strelce co mezi intervaly meni samy za 2t i s praci samy nebo u garaznika nepocitam. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Výše kolega uváděl výměnu po 8500 km, případ, kdy není nutné jezdit do značky a můžeš v běžném servise mít výměnu za reálnou cenu olej a běžnou hodinovou práci. 700 kč olej + filtr 179 + práce a jsi na 1100 kč. Až pojedu na garančku, nechám se překvapit, jakou raketu budou chtít. U konkurence byly 4l oleje za cca 1500 kč :), jen 2x dráž. Rrád poslouchám mechaniky, když se jich člověk zeptá, jestli náhodou nemají olej pro F1:). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 před 6 minutami, kitrab napsal: Výše kolega uváděl výměnu po 8500 km, případ, kdy není nutné jezdit do značky a můžeš v běžném servise mít výměnu za reálnou cenu olej a běžnou hodinovou práci. 700 kč olej + filtr 179 + práce a jsi na 1100 kč. Až pojedu na garančku, nechám se překvapit, jakou raketu budou chtít. U konkurence byly 4l oleje za cca 1500 kč :), jen 2x dráž. Rrád poslouchám mechaniky, když se jich člověk zeptá, jestli náhodou nemají olej pro F1:). ......také jsem zvažoval výměnu udělat u mechanika v běžném servisu, ale jak jsem psal byl jsem tam na záruční opravu a spláchl to rovnou s tím.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeeCe Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 jj ja taky myslim vymeni ve 14t (a ne az ve 30t). Jde o to, ze muze nastat situace, kdy se znackovy servis muze kvuli zaruce branit jejimu uznani, pokud zjisti, ze se olej nemenil ve znackovem servisu. Napr. proto, že hrozi nebezpeci, ze tam nekdo realne neda to co ma apod. tj. u me to bylo spise o tom, ze se, s tim smireny, ze minimalne dva roky po dobu zakonne zaruky to tak budu delat. Je to spis tak pro jistotu, nez ze bych to mel overene. Kazdy se může rozhodnout. Mně ty ušetřené peníze při první výměně za to asi nestaly. Zaruka dalsi 3 roky je mobilita a tam uvidim, zda mezi intervaly budu resit jinde. Jinak u druheho starsiho auta samozrejme menim olej za 1500-2000 normalnim servisu. Momentalne tu vetsi cenu beru i tak, že servisy to maji tezke a v tomto obdobi se musi podporit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Asi by to nezjistili, myslím že by se ani nepídili zda byl vyměněn jinde a ne u nich.....já jsem se rozhodl pro první výměnu po 10000 tis, je trošku dřív ale to nevadí, další udělám ve 20000 tis a pak nasleduje garancní a pak budu měnit po 15 tis..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 (editace) Dneska první výměna oleje v 15t km + přezutí (+vyvážení kol), cena v neznačkovém servisu 2900Kč. Dával jsem doporučený olej 0W20. Editováno: 17. Říjen 2020, autor: spartakcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 ....dobrá cena!!!...jaký olej, značka?... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 Značku nevím, ale předepsaná norma VW (0W20). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 0w20 je hromada, dulezite drzet se norem v tomto pripade vw 508 00 nebo 504 00, takto je uvedeno manualu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 před 9 minutami, kitrab napsal: 0w20 je hromada, dulezite drzet se norem v tomto pripade vw 508 00 nebo 504 00, takto je uvedeno manualu. Proto jsem psal "předepsaná norma". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 17. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2020 👍👍👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 19. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2020 (editace) No já platil za garančku s výměnou po 30 000 km cca 4 500 Kč. Ale mám 1,6 TDI Editováno: 19. Říjen 2020, autor: Martin Rušaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 19. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2020 To zní velmi dobře. Můžu se zeptat který servis ? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 20. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2020 ADO Autodruzstvo ostrava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.