Přejít na obsah

krupani/lupani pri toceni volantu

callder

Doporučené příspěvky

Taky výměna tlumičů z uložením, pořád stejný problém. Teď podruhé uložení tlumičů z tím že jsou vadné, beze změny. Ve Škoda Přerov doporučili vymazat to uložení tlumičů mazivem G00405A2, že to taky řešili, tak nevím co jsi mám o tom myslet. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Servisní partneři k tomuto projevu od tlumících jednotek mají skutečně vydaný dokument s postupem jak promazat plochy mazivem G000405A2. Tedy první servis, kde jste obdržel informaci o mazivu, Vás informoval zcela správně.

Bohužel samotný postup s Vámi sdílet nemůžeme. Doporučujeme se obrátit na autorizovaného servisního partnera Škoda Auto, který vám určitě pomůže s řešením zvukového projevu od tlumících jednotek.

Děkujeme za pochopení.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Radek Pařil

Škoda Auto Infoline

Odkaz ke komentáři

V 16. 12. 2024 na 17:55, jarin76 napsal:

Taky se mi to nezdá. Jen ještě že mi to dělá ty zvuky při zatížení se spolujezdcem. Když točím na místě a jsem v autě sám tak vůbec, při popojiždeňí minimálně na nerovnostech nebo z kopce.

Na místě se s volantem netočí. To pak způsobí větší problémy než jen lupání.  Když někoho vidím,  jak točí volantem na místě a ještě stojí na brzdě, jímá mě hrůza. 

Divím se, že to výrobce softwarově nevyřešil. Stačilo by vypnout posilovač řízení, pokud auto nejede. A na Infotainment hodit obligátní hlášku s gongem "Pokud chcete točit s volantem, uveďte vozidlo do pohybu". 

Odkaz ke komentáři

Dělat by se to pravidelně nemělo, ale zamezit tomu softwarově z výroby, je za mě nesmysl. Minimálně některé parkovací manévry by pak byly skoro nemožné / dost ztížené.

Občasné točení volantem při stojícím autě musí ty součásti nápravy vydržet. Pravidelné namáhání tímto zacházením by ale teoreticky mohlo životnost snížit a nedoporučuje se.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...