Medino1 Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 (editace) Viem ze podobna tema tu uz bola, ale nikto nikdy nepomenoval tento problem presne a ani nenavrhol jednoznacne a ucinne riesenie. Jedna sa o Octaviu 2, 1,6 75kW, kod motora BSE. r.v 2005. Problem: kolisanie otačok. Je to odsledovatelne iba na volnobehu a pri zohriatom motore (kedze pri studenom motore sytic navysuje otacky, takze vtedy to samozrejme nieje poznat) Tento problem je trvaly a motor na volnobehu bezi vzdy s takymito kolisavymi otackami. Otackomer toto kolisanie otacok na volnobehu nijako viditelne nezaznamenava, asi preto ze rozmedzie kolisania je male, ale niekedy taktiez na volnobehu sa stava ze na sekundu klesnu otacky az tak, ze az zaklepu ventily ako keby sa motor na sekundu dusil a ako keby chcel zdochnut, ale nezdochne nikdy. To chvilkove pridusenie motora je samozrejme na otackomeri uz vidiet. V ramci beznej udrzby boli vymenene sviecky, palivovy filter, vzduchovy filter, rozvody, klapka precistena a nastavena. Hladam niekoho kto mal presne takyto isty problem s tymto istym motorom na svojej Octavii. Tento problem ma trapi uz niekolko rokov a budem vam velmi vdacny za kazdu dobru radu ktora u vas osvedcene zabrala. Na videu si prosim pridajte zvuk. Dakujem VID_20180509_192352.mp4Načítání informací... Editováno: 26. Červen 2018, autor: Medino1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbuja Vloženo 26. Červen 2018 Sdílet Vloženo 26. Červen 2018 Mně kolísání otáček na volnoběhu u stejného kódu motoru (BSE 2008) způsobovala vadná lambda sonda před katalyzátorem. Svítila kontrolka emise do dílny a diagnostika hlásila chybu vyhřívání lambda sondy. Pomohla výměna lambda sondy + mechanik ještě preventivně vyčistil klapku. Tobě kontrolka motoru nesvítí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medino1 Vloženo 27. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2018 (editace) V 26. 6. 2018 na 22:41, barbuja napsal: Mně kolísání otáček na volnoběhu u stejného kódu motoru (BSE 2008) způsobovala vadná lambda sonda před katalyzátorem. Svítila kontrolka emise do dílny a diagnostika hlásila chybu vyhřívání lambda sondy. Pomohla výměna lambda sondy + mechanik ještě preventivně vyčistil klapku. Tobě kontrolka motoru nesvítí? Rozšířit Nie, ziadna kontrolka mi nikdy nesvietila a diagnostika mi nevyhadzuje ziadnu chybu Editováno: 27. Červen 2018, autor: Medino1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 9. Září 2018 Sdílet Vloženo 9. Září 2018 Na Vagu sa pozri ako mas nastavene rozvody.Ak sa to pravidelne opakuje mozu byt dost mimo a nasava menej vzduchu a tym padom ide bohato. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 9. Září 2018 Sdílet Vloženo 9. Září 2018 Na akom kanáli vo vagu sa to kontroluje a aké má byť hodnota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 10. Září 2018 Sdílet Vloženo 10. Září 2018 Na 12. od vyroby je 28/87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 10. Září 2018 Sdílet Vloženo 10. Září 2018 Pardon ze to kuskujem.Ale motor musi bezat aby nacitalo zuby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 11. Září 2018 Sdílet Vloženo 11. Září 2018 Dnes sme menili rozvody tak to pozriem sám som zvedavý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 11. Září 2018 Sdílet Vloženo 11. Září 2018 Diag. ti ukaze aj toleranciu zubov , tusim 2- 3 zuby. Ja to mam v norme. Viem ze som to pozeral predtym , ale nepamätám kolko bolo. Dnes som to chcel pozriet , nestihol som. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 13. Září 2018 Sdílet Vloženo 13. Září 2018 Ako som pisal , je to o.k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 14. Září 2018 Sdílet Vloženo 14. Září 2018 Mám 28, 86 v norme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 14. Září 2018 Sdílet Vloženo 14. Září 2018 Podla mojich skusenosti nemozes mat 28-86,jedine 26-85....Nasiel si si asi chybu skus vymenit cidlo na kluke asi uz zle rata. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 15. Září 2018 Sdílet Vloženo 15. Září 2018 Ako zle ráta ..však buď ide alebo nejde.Chybu mám 16804 po určitej dobe naskočí . Keď budem mať čas tak to skúsim pozret či sa nezmenilo niečo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 15. Září 2018 Sdílet Vloženo 15. Září 2018 Od vyroby maju BSE BFQ BGU nastavene rozvody na 28-87.Ak ich posunies co i len o zub mimo musi odcitat z jednej hodnoty 1 a z druhej 2.A tebe to neukazuje tak.Tak si myslim bud mas zle nastavene rozvody alebo zle cidlo.vstrekovanie a zapalovanie ti doladi RJ ale nie je to ono lebo nenasava dost vzduchu.Po nastartovani musi na 12.kanali byt stala hodnota 28-87.Nesmie skakat .Tak skus vymenit cidlo na kluke na skusku a ak sa nezmeni hodnota nastav este dokladnejsie rozvody.To je ten zub ktory sa malokomu chce vracat naspat ked sa dotiahne kladka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 16. Září 2018 Sdílet Vloženo 16. Září 2018 Značky sú presne na ryskach..a hodnota mi neskakala trvale ..aj som prešiel nabehal km a furt rovnako . Auto ide normálne nič sa nezmenilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 16. Září 2018 Sdílet Vloženo 16. Září 2018 Ja som bol v tom ze ty si zakladatel temy a mas problem so studenym motorom.To ze mas taku hodnotu nie je v poriadku.RJ doladi vstrekovanie a zapalovanie a tebe sa zda ze motor ide.Ale moze to byt lepsie.Jedna z moznosti je ze senzor na kluke ma uz dost za sebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 17. Září 2018 Sdílet Vloženo 17. Září 2018 Musim napisat ze teraz som mal tu hodnotu stalu , ale predtym som videl ze ta hodnota skakala-menila sa. Mozno unava čidla. Napriek tomu diag. je čistá a studeny aj teply motor je o.k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
endru81 Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Koupil jsem od kímoše plně servisovanou O2 (BSE 2012). O původu a všech zásahů není absolutní pochyb. Oktávka je 10 tisic po rozvodech (v 90 tis si je nechal pro jistotu dělat i přestože ještě nemusel). Narazil jsem na toto téma, protože mi to na volnoběh velmi ale opravdu velmi jemně jakoby poškubává. Nikdo jinej (ani kámoš) by si toho asi nevšimli Je to opravdu velmi jemné poškubování do volantu. Napojil jsem to na VAG a zkontroloval nastavení rozvodů. Při studeném motoru mi to hlásí na bloku 12 hodnoty 28 - 87(86). Jakmile se motor ohřeje, drží to stabilně na 28-86, otáčky kolísají v rozmezí 20-50 mezi 650 až 700. To bych je řekl v pořádku. Chci se pouze ujistit, že toto poškubávání je v pořádku, protože jsem se někde dočetl, že tam ECU (řídící jednotka) kvůli emisím na volnoběh vypíná vstřikování v krátkých intervalech a to je právě to velmi jemné škubání do volantu. Je to opravdu pravda a je to tedy v pořádku, nebo bych to měl řešit ? Opakuji je to opravdu velmi ale opravdu velmi jemné poškubávání. Když pozoruji motor, tak je to vidět, že si velmi ale velmi jemně v krátkých interval brumlá. Lajk by to ani nepoznal, ale trochu se v tom pohybuji, tak se chci jenom ujistit, že máte ty samé informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Servisujem sest 1.6 (BGU,BFQ, a 4x BSE) vdaka tomu viem kedykolvek vymenit diel a laborovat.BSE maju inu vacku a a na volnobeh su citlivejsie na zmeny.Ci uz v nastaveni rozvodov, nasavani vzduchu,alebo predstihu.Preto menim na tychto motoroch cidlo otacek motora castejsie. Jedna BSE je od nova(115 000km) a tam ziadne vynechavanie nie je.Na dalsej som pred mesiacom pretesnil motor(nasavanie) nove rozvody na 28-87,vymenil cidlo na kluke (FEBI) nove sviecky kable a naozaj prestala vynechavat na volnobehu (2004 ma 220 000km).Som zvedavy dokedy.BFQ a BGU nevynechavaju na volnobeh.Som sam zvedavy ako dlho to vydrzi.Tlaky maju medzi 11 az 12.5.Je ale pravda ze to je vlastnost tychto motorov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
endru81 Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 1. Mám to tedy řešit nebo zatím ne ? Na palubce to jemný kolísání není absolutně postřehnutelný. Mám jenom velmi citlivé vjemy ?. 2. Mám tedy pro jistotu vyměnit to čidlo na klice ? 3. Už se to tady probíralo nahoře - je těch 28-87(86) za studena a 28-86 za tepla normální ? 4. Opravdu je pravda, že u BSE se na volnoběh intervalově vypíná vstřikování kvůli emisní normě EU4/5 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Je to na tebe pre mna je to otazka troch styroch hodin prestavenie rozvodov zo skuskou.Ja by som upravil. kedze ta hodnota nesmie skakat.Ale je pravda ze to mas v norme a RJ si to prisposobi je to v jej medziach.Ked mas VCDS sleduj rozne hodnoty ked je to nove auto ,potom sa rozhodnes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
endru81 Vloženo 1. Duben 2019 Sdílet Vloženo 1. Duben 2019 (editace) Co tedy doporučuješ dlouhodobě sledovat za hodnoty, ze zkušeností ? Máš někde nebo existuje seznam bloků pro tento motor BSE, které lze číst ? Už sem to našel : http://www.ross-tech.com/vag-com/m_blocks/ Editováno: 1. Duben 2019, autor: endru81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 2. Duben 2019 Sdílet Vloženo 2. Duben 2019 Podarilo sa mi to zachytiť na video to preskakovanie zubov. Ten nekludny volnobeh je vdaka malo paliva v nadrži a svietiacej rezerve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
endru81 Vloženo 2. Duben 2019 Sdílet Vloženo 2. Duben 2019 (editace) Tak tohle mi to přesně dělá ale jenom za studena (na motoru BSE, koukám ty máš BGU). Jakmile se motor zahřeje - vypne se automatický sitič . otáčky poklesnou na něco kolem 670, tak mi to drží stabilně na 28-86. Je to v normě a už více lidí mi řeklo, že je to v normě, mám si změřit a uložit co nejvíce bloků (odkaz viz výše) a až to začně dělat neplechu, tak začít měnit díly. Je pravda, že teď mám to cukáničko do volantu velmi velmi velmi jemné, poznám to akorát já. Asi se zatím spokojím s tím, že to není úplně funglovka, jakmile se to trochu zhorší začnu to ihned řešit a začnu kontrolou rozvodů a výměnou snímače klikové hřídele. Editováno: 2. Duben 2019, autor: endru81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpatrikm Vloženo 2. Duben 2019 Sdílet Vloženo 2. Duben 2019 Otec ma BSE 2012 a ziadne cukanie som po vymene rozvodov nepostrehol hodnota je stale pevna.Ale je pravda ze som na jeho aute isiel len na skusobnu jazdu.Neviem ci tomu rozumiete ale ak aj snimac otacok motora dava pevny a dokonaly signal tak ta skakajuca hodnota svedci o tom ze rozvody nie su presne nastavene a tym padom nasava menej a na vilnobehu je to najviditelnejsie,lebo BSE maju inu vacku .ale zase je to v norme .Mame dva octavie od nova a od zaciatku vsetko sledujem a viem ze 28-87 davaju od vyroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.