Kuchar7 Vloženo 18. Říjen 2020 Vloženo 18. Říjen 2020 Myslím, že u BSE je to zakopávání na volnoběh "normální". Citovat
hanesek Vloženo 18. Říjen 2020 Vloženo 18. Říjen 2020 Mně teda nic na BSE nekope,ale FI 1,4 jo tam je normál. Citovat
endru81 Vloženo 18. Říjen 2020 Vloženo 18. Říjen 2020 Otáčkoměr se nehýbe, protože s tím ECU počítá. Jemný škubaní na volnoběh a jakoby nepravidelný chod na volnoběh je právě to adaptivní řízení chodu na volnoběh kvůli emisím. BSE, BGU jsou konstrukce založené na původním AKL, který nemuselo plnit normy EU4/EU5 a proto to tam neřešili. Tyhle poslední 1.6 MPI jsou vymazlený k dokonalosti - KDYŽ SE O NÉ PATŘIČNĚ STARÁŠ a jedinej neduch je to jakoby škubaní na volnoběh a samozřejmě zámky, ale to jen když je to auto permanentně vlhký. Máš tam teda kompletní generálku a hlavní je že nežere olej. Pro příště si pamatuj - nedávat tam starý díly - NIKDY. Mluvim o dílech který plněj nějakou funkci. Nemluvim o blinkru, nebo zpětnym zrcátku. Ale díly jako katalyzaotr, lambda sondy, atd. musíš dávat nové - uštříš si tím spoustu nervů. Třeba ty lambda sondy tam nejsou jen kvůli katalyzatoru, ale hlavně kvůli řízení palivové směsi. Jemný škubání neřeš, to dělá i mě na udržovanym autě a spousta lidí mi to potvrdilo tak, řeš to jakmile ti začne vyloženě kolísat a zřetelně. Hlavně měnit olej po max 10tis. Já dávám od novýho auta 5W-30 LL. Mám najeto 140t a věř mi že mi to na volnoběh taky jemně cuká, ale už sem si zvyknul. Kámoš má golfa BSE a taky mu jede nepravidelnej volnoběh a cuká. Takže opravdu klid. Rozvody si pro klid duše můžeš zkontrolovat, ale kdyby to bylo špatně, tak ti to kolísá opravdu. Citovat
Martin Janek Vloženo 2. Listopad 2020 Vloženo 2. Listopad 2020 Klasickej problem motoru 1.6 MPi , ja mam typ BFQ a taky kolisaj , nekdy vic nekdy skoro vubec.... neresit , tech pricin muze byt desitka..... Citovat
Martin989 Vloženo 12. Březen 2024 Vloženo 12. Březen 2024 (editace) Zdravím, menil som rozvody na motore BFQ a mám problém s nastavením napínacej kladky, tak aby na diagnostike v skupine 12 ukazovalo hodnoty 28-87. Skúšal som posúvať vačku aj kľukovku o jeden zub dopredu/dozadu a bolo to mimo toleranciu (na diagnostike ukazovalo 24-86). Takže je to len tým, ako je napnutý rozvodový remeň. Keď nastavím remenice na rysky (vačkovka, kľukovka) aby bol 1. valec v HÚ tak napnem napínaciu kladku na doraz, potom uvoľním, aby sa kryli rysky a dotiahnem ju. Pre kontrolu ešte ručne potočím s motorom a nastavím ho aby bol 1. valec v HÚ. Keď mi všetko sedí, naštartujem motor a pozriem na diagnostike skupinu 12 tak to chvíľu ukazuje 28-87, potom tá väčšia hodnota začne skákať medzi 86-87 a po chvíli ukazuje len 28-86. Keď sa motor úplne zohreje tak ukazuje 29-86. Čím sa motor viac zohrieva, tým sa aj viac vzďaľujú rysky na napínacej kladke a rozvodový remeň sa viac napína, ako keby sa tá kladka nevracala (vráti sa to na rysky až keď je motor zase studený). Viete mi prosím niekto poradiť čo s tým? Editováno: 19. Březen 2024, autor: Martin989 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.