pavel3.0.9 Vloženo 6. Červen 2018 Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 Zdravím všechny. Snad se tu už někdo neptal. Měl jsem zaparkované auto v ulici, kde bourali dum a všude bylo hodně prachu. Zajel jsem s autem na ruční myčku auto umyl . Pak jsem přijel k závoře a dal povel ke stažení okna , okno zavrzalo a otevřelo se, při zavírání od půlky škrábani až mi to poškrábalo sklo. Od té doby jsem už okno neotevíral. Zkoušel vyčistit tu stírací gumu mezi oknem a dveřmi . zdá se čista, jako by to dřelo někde dole. Zkoušel jsem i vapku stále stejné. Dá ji se ty gumy vyndat a vyčistit, aniž bych musel sundavat tapec a vyndavat okno? Děkuji za rady a zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 pokud je to u superba stejné jako u všech ostatních koncernových aut - sundat tapec jsou asi 4 šrouby, odpojíš věci z elektriky, pak je tam krycí plech, v něm 2 díry na povolení skla a máš to venku. za 15 minut nemáš co dělat a víš, že to 100% vyčistíš jak potřebuješ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 15 minut? nevím, nevím. Není ta stahovačka náhodou přinýtovaná? Co zámek? A teď to udělat na všech čtyřech oknech? Spíš bych tu gumu nečím odtáhnul a vyčistil. Pokud tam jsou škrábance, tak alespoň víš, na jaké místo se zaměřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Stahovacka nemusi ist dole. Len sklo vytiahnes. Akurat 15 minut mozno tak pre niekoho, kto to uz robil. Pre niekoho, kto to nikdy nemal dole asi tazko (ale o to ani tak nejde ) nehovoriac o "premakanom" systeme na uchytenie skla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Stahovačku dolů dávat nemusíš. Ta je přinýtovaná, ale v krycím plechu, jsou dva otvory a tam povolíš dvě 10ky a máš sklo venku. Když jsem u nějakého auta měnil zámek, takže musí dolů úplně všechno včetně krycího plechu tak práce max na hodinu, ale je fakt, že už jsem to tak 8-10x dělal, tak přecejenom člověk získá cvik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Prepac, ale teda ja si nepamatam ziadne 10tky, ale ten pridrbany system s dvoma umelymi stiftami vsunutymi jeden v druhom. Kiez by tam boli skrutky, ktore povolim a vytiahnem sklo. A to vie teda poriadne potrapit ten system... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Aha, tak u předchůdců byla 10ka šroubek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 a čo je zložité na tých plastových kolíkoch čo držia sklo ? sťahovačka je skrutkovaná , ale možno nebude musieť von , zhodil by som tapec a obidve lišty vyčistil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Jsem žil v přesvědčení, že to sklo se dá vytáhnout jen spodem. Je ale fakt, že po shození tapecu - jak píše suri, tam vznikne větší škvíra, která umožní vyčistiti i tu vnější lištu bez demontáže skla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 5 hours ago, suri. said: a čo je zložité na tých plastových kolíkoch čo držia sklo ? No pre niekoho, kto to robi casto je to malina, ale pre niekoho, kto to este ani nemal rozobrate to moze byt celkom "zabava" a vie to pekne potrapit. Nehovoriac o tom, ze sa ten mechanizmus dal spravit aj viac "user friendly" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 neviem čo je ťažké na vsunutí kolíka do skla na stred , do neho blickami zatlačiť rozperný kolík a cvaknúť do sťahovačky ... nerobím to často ale je to do minúty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel3.0.9 Vloženo 10. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2018 tak panel sundany hned,listy jsem vyndal vyčistil a zjistil,že bude problém ve stahovače. Zkusil jsem si to párkrát bez tech lišt a drhne to cca od pullky až k otevření okna na plno a zavření drzhne od pulky až do zavření. Zdá se mi jestli třeba se nějak zamotaly ty lanka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 10. Červen 2018 Sdílet Vloženo 10. Červen 2018 Jestli je uvnitř stahovačka na stejném principu jako u OI/GIV, B5,5 což předpokládám, tak se to může stát, to ale jinak než po sundání celého toho plechu, na kterém z druhé strany je přidělaná, je možné že lanko spadlo z toho kolečka - kladky ... měl jsem tenkrát u passata roztřepaná ta lanka a taky to drhlo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 10. Červen 2018 Sdílet Vloženo 10. Červen 2018 nie je tam plech cez celé dvere ako mali staré , len v strede je plech sťahovačky priskrutkovaný a samozrejme chytený o sklo kolíkmi ... vybrať kolíky , sklo zalepiť hore a vymaturovať von sťahovačku , potom skúmať ďalej 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel3.0.9 Vloženo 12. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2018 tak jsem to rozebral. Lanka jsou v pohodě. Ale na tom navíjecím kolečku které pohání motůrek jsou drážky na lanko. Už jsou hodně vymačkané, takže ty laka lezou mezi sebe a proto to dělá ten děsný zvuk. Lanka jsem srovnal na správná místa, ale fungovalo to 4 stažení a pak se zase lanka najedou k sobě a dělá to drhnutí. Takže koupím novou stahovačku. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Červen 2018 Sdílet Vloženo 12. Červen 2018 jakmile to jednou začne blbnout, tak už se s tím zpravidla nedá nic dělat. Vyměň to co nejdřív, než sa ta lanka kousnou úplně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel3.0.9 Vloženo 3. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 vyřešeno výměnou stahovačky. šlo to snadno.díky ta rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.