shmaic Vloženo 20. Května Sdílet Vloženo 20. Května před 9 hodinami, patrikderka napsal: Tak spotřeba je 6 litrů na 100 plynu. Benzín jsem ještě nepočítal. Podotýkám že spotřeba může být ještě nižší. Jezdím tak 120-140. Do kopců jsem teď nucen jezdit na 4. A celkově jezdit ve vyšších otáčkách. Chápeš, že Ti teď nebude ukazovat palubní počítač správná čísla, zejo? Mě to vychází realita vs palubní PC cca +20 % plyn = původ i spotřeba na BA *1,2 dle ppc) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 20. Května Sdílet Vloženo 20. Května Chápu. Počítal jsem to dle plné nádrže a nájezdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 20. Května Sdílet Vloženo 20. Května Teď jak je teplo tak jsem s benzínem jezdil 4,8l/100. Takže to tak nějak vychází. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 20. Května Sdílet Vloženo 20. Května @Martab ne. Myslím to tak, že když jedu mimo obec do kopce, který jsem normálně jel na 5ps a stále auto zrychlovalo teď musím jezdit na 4ps. Tam kde jsem jel do kopce na 4ps musím na 3ps. Na rovince jde poznat, že to špatně jede z těch 1900 otáček, jak to sedne na 2100 auto vyletí jak raketa. Řešilo se to s italama, odemkne se řídící jednotka a bude se to řešit, prý to není úplně v normě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 20. Května Sdílet Vloženo 20. Května Ale musím pochválit lpghodslavice za skvělý přístup a rychle řešení všech mých požadavků. Již na začátku přestavby jsem byl upozorněn na to, že se to bude muset ladit k dokonalosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 26. Května Sdílet Vloženo 26. Května Italové poslali nový software. Ve čtvrtek bude nainstalován. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 30. Května Sdílet Vloženo 30. Května Vyřešeno. Rozdíl tam stále nějaký je, ale ne tak veliký jako předtím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bitttpower2 Vloženo Úterý v 10:55 Sdílet Vloženo Úterý v 10:55 Čaute chlapi,nějake nové poznatky z provozu na lpg?Kolik už máte najeto shmaic,patrikderka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 8 hodinami Sdílet Vloženo před 8 hodinami 140000, furt jsem se nedostal k seřízení lpg:D140000, furt jsem se nedostal k seřízení lpg:D Letos jsem s tím objel východní turecko 9300km, lpg na každé benzínce, ve filtru téměř žádný bordel, úplně mikromikro. Spíš se to celé začíná tak nějak rozpadat, měnil jsem podvozek, teď se chystám na uložení motoru a převodovky. Na druhou stranu to, kudma jezdím a jak tam jezdím tomu cca odpovídá:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bitttpower2 Vloženo před 7 hodinami Sdílet Vloženo před 7 hodinami (editace) Tak to je pěkné,jen nevím jestli to chápu správně,těch 140 000 km je celkový nájezd nebo nájezd na plyn? Editováno: před 7 hodinami, autor: Bitttpower2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 7 hodinami Sdílet Vloženo před 7 hodinami Celkový. Těším se, až napíšu na plyn:)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bitttpower2 Vloženo před 7 hodinami Sdílet Vloženo před 7 hodinami Ja si to myslel,ale nebyl si jisty.Na plyn tedy okolo 50 tis?Plynove a benzinove vstřiky zatim v pohodě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 6 hodinami Sdílet Vloženo před 6 hodinami Teď tam je 141+ tkm a plyn tam šel v 83 tkm tedy cca 58 tkm na plyn, zatím vše drží. Mám tam dvojí filtraci, přívstřík benzínu (paradoxně cesta po Turecku byla stran benzínu levnější, než běžné cesty doma, kdy trvá, než se to přepne na plyn), leju do toho pouze prémiové benzíny a na 20l dávám 2 víčka VIFu, tak to něco vydržet musí! 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrLa Vloženo před 6 hodinami Sdílet Vloženo před 6 hodinami Zdravím pánové, nechápu jak se potřebujete pořád ujišťovat o funkci LPG .... když to namontuje firma, která opravdu LPG rozumí, tak je to všechno úplně v pohodě...a netřeba po do toho pořád šťourat a hledat chyby. Petr Lacina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 6 hodinami Sdílet Vloženo před 6 hodinami Jasně a ta firma se jmenuje Petr Lacina, že?:)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bitttpower2 Vloženo před 4 hodinami Sdílet Vloženo před 4 hodinami Petr Lacina: Jenže my se tady bavíme o přestavbách přimovstřikových motoru Tsi,která mají přece jen svá jista specifika.Stačí když je tam malý přivstřik benzínu na "chlazení" benzinových vstřikovačů při provozu na Lpg a ty se nasledně "připečou". U Prinse,Brc-maestro je to nastaveno uplně debilně,malý přivstřik benzínu při provozu na Lpg a ještě je to "zamkle" z výroby takže tam nejde ani přidat větši přivstřik benzínu.Ja toho deb..ního Prinse mám a co cca 40 tis km benzinové KO. A to nejsem sám ,vím o dalších 2 autech a ten samý problém,takže to už asi nebude náhoda že???? A plynaři to vesele montujou a dělaji jakože nic....Škoda mluvit.Proto se tady ptáme jaky ma kdo systém a jak funguje,protože jen od uživatelu jsou věrohodné reference a ne od těch co to jen prodavají a montují,protože kdyby se provalilo že to ne úplně dobře funguje tak co by pak asi montážnici dělali když jse dnes přimovstřikových motoru většina.Takže ja jsem určitě za toto forum rád a hlavně je fajn si přečíst recenze uživatelů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 4 hodinami Sdílet Vloženo před 4 hodinami Kolik vlastně stojí ta výměna vstřiků? Dá se to udělat svépomocí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bitttpower2 Vloženo před 4 hodinami Sdílet Vloženo před 4 hodinami Pokud se bavíme o benzinových vstřicich tak na 1.2 Tsi 81 kw stoji 1 ks originál 5 500kč,druhovýroba 1 600 až cca 2000 kus + práce samozřejmně ja jsem platil minule okolo 9 500 celkem.A svépomoci nevím,to jsem nezkoušel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 3 hodinami Sdílet Vloženo před 3 hodinami Hmmm. A máš to teda nějak spočítané, že se ti vyplácí na LPG jezdit s tím, že měníš ty vstřiky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrLa Vloženo před 3 hodinami Sdílet Vloženo před 3 hodinami Před hodinou, Bitttpower2 napsal: Petr Lacina: Jenže my se tady bavíme o přestavbách přimovstřikových motoru Tsi,která mají přece jen svá jista specifika.Stačí když je tam malý přivstřik benzínu na "chlazení" benzinových vstřikovačů při provozu na Lpg a ty se nasledně "připečou". U Prinse,Brc-maestro je to nastaveno uplně debilně,malý přivstřik benzínu při provozu na Lpg a ještě je to "zamkle" z výroby takže tam nejde ani přidat větši přivstřik benzínu.Ja toho deb..ního Prinse mám a co cca 40 tis km benzinové KO. A to nejsem sám ,vím o dalších 2 autech a ten samý problém,takže to už asi nebude náhoda že???? A plynaři to vesele montujou a dělaji jakože nic....Škoda mluvit.Proto se tady ptáme jaky ma kdo systém a jak funguje,protože jen od uživatelu jsou věrohodné reference a ne od těch co to jen prodavají a montují,protože kdyby se provalilo že to ne úplně dobře funguje tak co by pak asi montážnici dělali když jse dnes přimovstřikových motoru většina.Takže ja jsem určitě za toto forum rád a hlavně je fajn si přečíst recenze uživatelů. Ok, moje dlouholetá zkušenost... 1) nekupovat auto již s namontovaným LPG 2) vozidlo (motor) na benzín musí být ve 100% stavu 3) vozidlo s TSI motorem tj. 3tí za cca 12 let jsem si nechal přestavět Autogas centrum ve Strakonicích 4) před montáží, Vás předem informují, jestli na Vaše vozidlo mají vhodnou sadu na montáž LPG ... zjišťuje se to dle kódu motoru a čísla řídící jednotky 5) předem Vás pak informují jaká značka sady je pro Vaše vozidlo nejvhodnější, montáž trvá 2 dny, půjčí Vám zdarma vozidlo na plyn, vracíte opět s plnou nádrží 6) za ty léta jsem s TSI motorem najel cca 180 000 km absolutně bez problémů 7) nejvhodnější vozidlana přestavbu LPG jsou z koncernu VW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shmaic Vloženo před 3 hodinami Sdílet Vloženo před 3 hodinami Aha, vidíš, tak to se omlouvám. Já jsem si totiž vygooglil tvé jméno a našel jsem autodílnu Petr Lacina která montuje LPG:) Ano, právě Strakonice mi přislíbili, že mi to sešteluji. Jenže jsou jaksi na opačném konci republiky. Obecně taky pokládám za nejlepší v ČR, už jen dle recenzí. Takže jestli se mohu zeptat, jaký teda máš systém a aktuálně jaký motor, kolik na nem máš najeto a jak řešíš servis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrLa Vloženo před 2 hodinami Sdílet Vloženo před 2 hodinami 🤣tak to fakt ne, jsem pouze uživatel Co vím, tak v každým kraji mají svůj odloučený" servis, ale nejlepší je zajet přímo do Strakonic, i dlouhá cesta se v tomhle případě vyplatí!!!! Pozor jsou tam dva servisní: 1. Autogas centrum 2. Autogas centrum PLUS .. mám zkušenost s tím prvním, ale i ten druhý je prej taky v pohodě ..jsou vedle sebe přes ulici Aktuálně mám Yeti 1.2 TSI 81 kW DSG, natočeno přes 30 tis. Základ je měnit včas filtry Plynná fáze po 20 tis Kapalná fáze 40 tis 1x ročně revize 600kc, při té zkontrolují plynovou mapu ( např nesmí být chudá nebo bohatá směs) a ještě mi tam před technickou udělají emise. Mám tam Stag 400.. rozhodně to není o tom, že si můžeš vybrat, prostě tato sada pasuje k mému motoru nejlíp. Spotřeba - na nádrž benzínu nájezdu cca 750 km - při spalování LPG vyjedu benzínovou nádrž za 4300 - 4500 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.