wwaalleess Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 Dobrý den, mám Octavku 2016, a chtěl bych Vás požádat o radu nebo vysvětlení. Protože Autorizovaný servis mi zatím řekl, že neví co to je, prý auto prokopali a vše je v pořádku. Že ten zvuk by tam neměl být, ale, že s tím mohu v pohodě jezdit. Začalo to po velkém servise po 150 000km. Výměna oleje longlife a olej filtru motoru ve 120 000km byl měněn převodový olej. A podle diagnostiky a prohlídky vše cajk. Řazení 1 -> 2 bez hučení vše v pořádku 2->3 také v pořádku jak ale jedu na 3->4 začne u 50tky hučení krátké než se zařadí další stupeň to se opakuje u 4->5 u nějakých 80km a pak na 6 je vše ok. Jezdím většínou v otáčkách 1200-1500. Žádná divočina Zvuk hučení popis: když sešlápnu jemně za jízdy pedál tak jde slyšet zvýšení otáček motoru to je v pořádku, ale cca 1 sec 2 sec za ním jde ten hučivý zvuk co tam by neměl být. Někdy trvá ten nepříjemný hučivý zvuk jen 1 -3 sec někdy při dojezdu je to déle třeba 10-15 sec. A zvuk je při rozjezdu těsně po zařazení a nebo při dojezdu kdy tam je zařazena rychlost. Takže není to jen při akceleraci ale i při dojezdu na křižovatku nebo jen pianko jízda kdy sem tam na rovné cestě sešlápnete pedál jedete skopečka a nemusíte přidávat a stejně jak se to blíží k 80km nebo okolo 50km. Včera např jak jsem jel z práce tak to hučelo hodně i trochu do pedálu šli cítit jemé vibrace. Dnes jen za studena skoro vůbec a po zahřátí motoru méně než včera. Ale ruší mi to jízdu rád jezdím a celkem mě to štve když vím že ten zvuk tam nepatří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wwaalleess Vloženo 7. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 PS Systém (software) vozu byl také aktualizován. Stále beze změn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wwaalleess Vloženo 17. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 Tak autorizovaný servis v Havířově tvrdí prý ložisko. Vyměnili. Je pravda, že už to nehučí, ale aby ložisko hučelo i na rovince a jen v určitých rychlostech ? To se mi nějak nezdá. Co si myslíte vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip Grůza Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 Jake lozisko? Kola? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wwaalleess Vloženo 17. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 Ano, levé přední ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 29. leden 2019 Sdílet Vloženo 29. leden 2019 Lozisko mi take hucelo jen pri urcite rychlosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 3. Březen 2019 Sdílet Vloženo 3. Březen 2019 Tak co, uz se to huceni nevratilo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladybird Vloženo 29. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2022 Ahoj, kdyby Vás zajímalo, jak to vypadá v převodovce DSG, tak jukněte na video, jednu jsme rozebírali. DSG Převodovka DQ250, porucha mechatroniky a co je uvnitř převodové skříně - YouTube Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.