Miroslav Duchaj Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 (editace) Dobrý večer, Kúpil som octaviu 3 kombi 2.0tdi 110kw 2013 ckfc. V poslednom case mi vydava v kabine takyto zvuk. Prepáčte, že to je z iného auta než octavia ale skúšal som to natočiť a vtedy nevydalo ten zvuk. V priloženom videu mi robi ten isty zvuk. Čo ho spôsobuje? Ďakujem https://www.youtube.com/watch?v=93W2W9f39ZY https://www.youtube.com/watch?v=cduDAn_YlyM https://www.youtube.com/watch?v=o4yh6SWGZpU Editováno: 6. Červenec 2018, autor: Miroslav Duchaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 6. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Červenec 2018 nikto fakt nevie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milin77 Vloženo 19. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2018 Moc ti neporadím,ale auto mi dělá taky stejný zvuk.Mám 1.6 TDI.Taky budu rád,jestli někdo ví,co to je zvuk. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2018 Dělá to při zaplé klimě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 19. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2018 A není to spojka? Mě to dělá při řazení.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milin77 Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 (editace) Klimu mám pořád na auto. Mám DSG a myslím si, že se spojkou to nemá nic společného. Dělá to i při couvání, stání i jízdě vpřed. Není to pravidelné,ale dělá to celkem často. Editováno: 20. Srpen 2018, autor: milin77 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 20. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 ked mi zacne robit ten zvuk tak vypnem cely klimatronic tak to prestane. Zeby vnutorny ventilator? alebo nieco ine? je to dost otravne a spolujazdci sa ma pytaju ze co to je za zvuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 (editace) Mě to zní jako "odfouknutí" z nějákýho ventilu. Pokud to dělá jen při zaplé klimě tak mě napadá klimakompresor. Některý klimakompresory byly ze záčátku produkce vadný. Díky vnitřní chybě se mohl poškodit regulační ventil, třeba to má souvislost. Editováno: 20. Srpen 2018, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Jako by drhla nějaká nastavovací klapka u climatronicu.... Ale nevím. Sundavat kvůli tomu palubku se Ti asi nechce? Strč zespodu hlavu a poslouchej. Případně oddělat nějaké plasty, shránku u spolujezdce, budíky, displej rádia a tak..... A nebo u někoho s diagnostikou vypozorovat při pohybu s jakou kapkou se emituje ten zvuk . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 21. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 keby to bol kompresor tak by to robilo vzdy a aj vonku by to bolo pocut ze s kompresorom by bolo nieco, ten zvuk je u mna nahodny, niekdy pocas jazdy nie a zas niekedy ano, je to ciste nahodne. A servomotor by cvakal a nie takyto zvuk vydaval, ale mozem sa mylit, co myslite? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 (editace) Mě to fakt dělá stejný zvuk a mám podezření na převodovku, protože to začne dělat vždycky, když převodovka přeřadí. Pokud ti to ale dělá i při stání, tak to fakt vypadá na jinou příčinu. Snad to vyřešíš, abych pak mohl aplikovat jen řešení.. EDIT: U mne je to 1.6TDI, jen pro úplnost.. Editováno: 21. Srpen 2018, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 podle mě je důledek buď vibrace ventilátoru, nebo to "pískne" v rozvodech vzduchu, třeba na nějaké klapce, která zafunguje jako píšťala Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 (editace) Asi to tak bude, každopádně za mne se frekvence těchto "písknutí" zvyšuje. Poprvé jsem to zaznamenal někdy na začátku května. Nyní už to "odfoukne" třeba i 4x-5x za den.. EDIT: Nepomohlo by toto? Editováno: 21. Srpen 2018, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 21. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 (editace) kolko mas toho nabehane? ja mam 181 000 km a na prevodovku je to skoro podla mna, vacsinou sa mi to deje pri staci, volnobeh a pri pohynani, nahodne, tebe to vzdy pri preradovani? alebo tiez nahodne? Editováno: 21. Srpen 2018, autor: Pawouk Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 21. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 (editace) před 2 hodinami, Wittmann napsal: podle mě je důledek buď vibrace ventilátoru, nebo to "pískne" v rozvodech vzduchu, třeba na nějaké klapce, která zafunguje jako píšťala jazdit sa s tym moze? rozvody boli menene tak pred 20 000km, mne to prestane ked vypnem klimatronic, takze to bude nieco v oblasti klimy a tak Editováno: 21. Srpen 2018, autor: Miroslav Duchaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Mám asi 195tis. Převodovka mi právě cuká jak sviň, takže jsem to přikládal tomu. Ale v pondělí mi p. Sixta bude měnit spojky, takže pak hned uvidím, jestli tam byla nějaká souvislostm ale předpokládám, že asi ne. Osobně se na rozvody chystám +- v těch 210tis, takže uvidíme, jestli bude vliv někde tam, i když to teda moc nepředpokládám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 před 4 hodinami, Miroslav Duchaj napsal: jazdit sa s tym moze? rozvody boli menene tak pred 20 000km, mne to prestane ked vypnem klimatronic, takze to bude nieco v oblasti klimy a tak rozvod vzduchu v palubce a agregátu klimy/topení, ne rozvody v motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 21. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 před 13 minutami, Wittmann napsal: rozvod vzduchu v palubce a agregátu klimy/topení, ne rozvody v motoru co mam vymenit aby to prestalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 netuším, protože přesně nevím, jak ten zvuk vzniká. Může to například dělat nedovřená mísící klapka a kvůli té škvíře to píská. Pokud to s vypnutým ventilátorem nedělá, tak je jasné, že to je buď ventilátor samotný, nebo cosi závislé na proudění vzduchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 To Ti tu nikdo asi neřekne, pokud ta závada není známá a vícečetná. Zjisti odkud to vychází. To je základ. Pak už Ti tu někdo poradí jak to vyměnit. Osobně bych s tím jezdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 (Wittman byl rychlejší :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Mám takovou myšlenku... Za týden bych měl mít doma druhou O3. Zkusil bych prohodit ventilátor a uvidíme, jestli to bude mít na něco vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 22. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 nebudu to robit servomotory ktore ovladaju klapky? Tieto mam chyby: 328196 - Servomotor teplotní klapky vpravo B108D 71 [008] - Akcni clen blokovan Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 5 Počítadlo resetů: 100 Kilometry: 179237 km Datum: 2018.08.03 Čas: 09:53:26 328199 - Potenciometr servomotoru teplotní klapky vpravo B1095 15 [008] - preruseni nebo zkrat na plus Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 1 Počítadlo resetů: 97 Kilometry: 180717 km Datum: 2018.08.14 Čas: 22:05:18 Mal som aj este dalsiu ale tu som vymazal ale zatial sa neobjavila: 328964 - Servomotor rozdelení vzduchu vpredu B1091 71 [008] - Akcni clen blokovan Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 1 Počítadlo resetů: 84 Kilometry: 179006 km Datum: 2018.07.29 Čas: 10:27:42 Nebude mat v tom suvis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 (editace) V úterý se mrknu co to píše u mě. Pokud by tam byly stejné chyby, pak je to jasné. Každopádně se možná budu vracet zpět, ale pořád mi vrtá hlavou to, že máme 3 auta (tvoje, moje a to na videu) se stejnou chybou. A vždy je přítomné DSG, které (dle mého) není úplně běžné. Víme o někom, kdo má podobnou závadu a manuální převodovku? Neříkám úplně, že za to může to DSG, ale že příčinou může být nějaká komponenta, která v případě manuální převodovky vypadá jinak. @Miroslav Duchaj - Teď se dívám, že Ty jsi o DSG nic nepsal. Editováno: 22. Srpen 2018, autor: Neonik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Duchaj Vloženo 22. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 ja mam manual 6 stupnovy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.