bouchy Vloženo 27. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2020 V 25. 7. 2020 na 10:49, peter785 napsal: Predpokladam ze ide o tento zvuk, https://youtu.be/vykLJDvXzNI Tohle vypadá na tu sponu, či ten spoj... not OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravic Vloženo 30. Září 2020 Sdílet Vloženo 30. Září 2020 V 26. 8. 2020 na 9:40, Sputnik napsal: Ahoj, mám Rapid 1.0 TSI 70kW r.v. 10/2017. Mám stejný problém a stejné zvuky po nastartování, které se dějí již pravidelně, při studeném motoru. Vyzkoušel jsem 3 značkové servisy. Dva servisy odpověděli, že chyby se neprojevila a třetí, že chrastění slyšeli, ale než byli shopni najít místo vzniku, tak to logicky přestalo (cca 30-40 sec). Měřili tlak oleje-v pořádku, kontrolovali rozvody (kladky řemenu)- v pořádku, auto na dálku diagnostikovali přes net ze ŠA. Nakonec řekli, že chrastění mě nemůže nikde nechat, a že záruku mám ještě 2 roky, tak když se to zhorší tak mám přijet. Napsali mi to, pro můj klid do servisní knížky a poslali domů. Každopádně to začínám slyšet i při teplém motoru, při přidání plynu a ubrání. Hledal jsem hledal a děje se to i u 1.4 tsi. Vše ale směřuje doopravdy k volné ovládací tyčce pro obtokový ventil turba. Podle odkazu Peter785 studený start.mp3 961 kB · 20 stažení Dopadl jsem podobně...mechoš teda dodal, že zatím nemají opravnou sadu a pokud se ten mechanismus odporoučí úplně tak se motor hodí do nouzáku a šmitec. Potom to mění prej s celým turbem...je mi jasný proč se jim do toho nechce.. no nic..budeme čekat..třeba bude svolávačka 👨⚕️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodiakk Vloženo 31. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2020 Ahoj, řešil jsem to také a nikdo nic. To chrastění mě opravdu lezlo na nervy, někdy jsem se i styděl když jsem před někým nastartoval. Dal jsem na tu ovládací tyčinku takovou závlačku, kterou jsem koupil a je klid od chrastění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSkoda Vloženo 1. leden 2021 Sdílet Vloženo 1. leden 2021 (editace) V 31. 12. 2020 na 8:34, kodiakk napsal: Ahoj, řešil jsem to také a nikdo nic. To chrastění mě opravdu lezlo na nervy, někdy jsem se i styděl když jsem před někým nastartoval. Dal jsem na tu ovládací tyčinku takovou závlačku, kterou jsem koupil a je klid od chrastění. Ahoj, kde je prosím ta závlačka z první fotky na té druhé fotce? Rád bych to udělal na svém autě taky. Nějakou závlačku na té druhé fotce vidím, ale to je nějaká jiná. PS: případně, zda by bylo ještě detailnější foto. Jsem amatér, tak se omlouvám, pokud ten dotaz je hloupý. Děkuji, M. Editováno: 1. leden 2021, autor: MSkoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 1. leden 2021 Sdílet Vloženo 1. leden 2021 Napis do skodovky, ze nechceli zaplatit poplatok za patent a 4centy za spruzinku. Pozri tu ako to ma byt riesene. https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic.php?t=37829 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trongix Vloženo 29. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2021 Ale je zajímavé že když jsem auto vyměnil a pořídil nové auto kde je stejný motor 1.0 TSI ALE v 81kw verzi tak problém se neobjevil a to už na tom mám najeto 30 tisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.