Publikováno Srpen 20, 20187 r Čaute všeci, chci vás poprosit o radu... Mizíme s frajerkou cca na rok do Anglie a nechce se mi nechávat Supa jen tak stát rok na asfaltu. Přemýšlel jsem nad prodejem, ale na to ho mám moc rád. Takže jsem se domluvil s bráchou, že ho bude rok užívat, pač chtěl stejně svojí oktávu prodat. Auto tedy bude v provozu než přijedu mým bratrem, otázka ale zní..? Mám auto na něj radši přepsat, nebo existuje nějaká jiná možná varianta, či to nechat být? Bráchovi věřím, takže se nebojím o nějaké okradení a podobně. Řídí taky v klidu, ale nikdy nevíte co se stane a jak by to potom bylo s řešením pojistky. Nebo mu ve věci řešení s autem udělit třeba na rok plnou moc? Máte někdo zkušenosti? Díky za tipy
Srpen 20, 20187 r Udel mu plnu moc minimalne aby ta mohol zastupovat v pripade riesenia poistnej udalosti pred poistovnou alebo komunikovat s policiou.
Srpen 21, 20187 r Autor Díky za reakce! Obsílky snad nebudou v případě, že ano tak plná moc. Přemýšlím na všeobecnou plnou mocí, ta by ho měla pro oba případy zplnomocnit. Snad to bude vše ok. Díky chlapi
Srpen 21, 20187 r Něco jako všeobecná plná moc neexistuje a ne pro všechny úkony je možné někoho zmocnit. Jde o to, že pokud bráchu někde změří radar nebo blbě zaparkuje, tak obsílka přijde tobě - ty jsi majitel a ty jsi zodpovědný za to, co se s autem děje. Jenže obsílku do vlastních rukou nikdo kromě tebe nedokáže převzít. Za pár dní se na to zapomene, ovšem vzhledem k takzvané fikci doručení u tebe za pár let může zaklepat exekutor kvůli kdysi nezaplacené tisícovce... Tohle zdaleka není jen problém auta - poštu by jsi si měl při delší nepřítomnosti na adrese trvalého pobytu vyřešit. Cokoliv ti přijde na adresu uvedenou v registru obyvatel se po 10 dnech ze zákona pokládá za doručené. Že si to nepřevezmeš a nepřečteš je čistě tvoje věc.
Srpen 27, 20187 r Autor Moc díky witmane! Vypadá to tedy lépe na přepis. Ale s poštou do vlastních rukou těžko říct jak udělat... Je to v celku nereálné..
Srpen 27, 20187 r Co ti muze vyresit tu nejdulezitejsi postu - cili od statu a samospravy (pokuty, obsilky atd) - je zalozeni datove schranky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.