Alister W. Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 Čaute všeci, chci vás poprosit o radu... Mizíme s frajerkou cca na rok do Anglie a nechce se mi nechávat Supa jen tak stát rok na asfaltu. Přemýšlel jsem nad prodejem, ale na to ho mám moc rád. Takže jsem se domluvil s bráchou, že ho bude rok užívat, pač chtěl stejně svojí oktávu prodat. Auto tedy bude v provozu než přijedu mým bratrem, otázka ale zní..? Mám auto na něj radši přepsat, nebo existuje nějaká jiná možná varianta, či to nechat být? Bráchovi věřím, takže se nebojím o nějaké okradení a podobně. Řídí taky v klidu, ale nikdy nevíte co se stane a jak by to potom bylo s řešením pojistky. Nebo mu ve věci řešení s autem udělit třeba na rok plnou moc? Máte někdo zkušenosti? Díky za tipy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
qwertyx64 Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 Udel mu plnu moc minimalne aby ta mohol zastupovat v pripade riesenia poistnej udalosti pred poistovnou alebo komunikovat s policiou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 A jak máš na ten rok vyřešené přebírání obsílek do vlastních rukou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alister W. Vloženo 21. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Díky za reakce! Obsílky snad nebudou v případě, že ano tak plná moc. Přemýšlím na všeobecnou plnou mocí, ta by ho měla pro oba případy zplnomocnit. Snad to bude vše ok. Díky chlapi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Něco jako všeobecná plná moc neexistuje a ne pro všechny úkony je možné někoho zmocnit. Jde o to, že pokud bráchu někde změří radar nebo blbě zaparkuje, tak obsílka přijde tobě - ty jsi majitel a ty jsi zodpovědný za to, co se s autem děje. Jenže obsílku do vlastních rukou nikdo kromě tebe nedokáže převzít. Za pár dní se na to zapomene, ovšem vzhledem k takzvané fikci doručení u tebe za pár let může zaklepat exekutor kvůli kdysi nezaplacené tisícovce... Tohle zdaleka není jen problém auta - poštu by jsi si měl při delší nepřítomnosti na adrese trvalého pobytu vyřešit. Cokoliv ti přijde na adresu uvedenou v registru obyvatel se po 10 dnech ze zákona pokládá za doručené. Že si to nepřevezmeš a nepřečteš je čistě tvoje věc. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alister W. Vloženo 27. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 27. Srpen 2018 Moc díky witmane! Vypadá to tedy lépe na přepis. Ale s poštou do vlastních rukou těžko říct jak udělat... Je to v celku nereálné.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 27. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2018 Co ti muze vyresit tu nejdulezitejsi postu - cili od statu a samospravy (pokuty, obsilky atd) - je zalozeni datove schranky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.